65 VUOTTA SUPERSANKAREITA


Rakenteellisia näkökohtia


Invinciblen maailma on rakenteeltaan klassinen supersankarimaailma. Supersankareita on ollut julkisesti olemassa toisesta maailmansodasta lähtien, ja vaikka historia on lopputulokseltaan käytännössä meidän historiamme, sen läpi kulkee useita supervoimaisten ihmisten sukupolvia, joskus kätketymmin ja joskus näkyvämmin. Samalla seassa on kaikenlaisia avaruusolentoja, magiaa, toisia ulottuvuuksia, muinaisia jumalia, ninjaklaaneja ja muuta huttua iloisena sekametelisoppana klassisten supersankarisarjakuvien tyyliin. Lähtökohtaisesti, jos jokin supersankarisarjakuvassa esiintynyt maailmallinenelementti sopii sävyltään teinidraamaan, sitä voidaan käyttää tässä pelissä.

Maailma pyörii voimakkaasti artistic licensellä esikuviensa tapaan; ts. en edes yritä selittää, miten tämä kaikki on järkevästi mahdollista. Fokus tässä pelissä ei ole maailmassa, ainoastaan tietyssä osassa sitä. Koska pelaajahahmot ovat lapsia, ei heidänkään tarvitse tietää kovin paljon historiasta.

Ennen pelin alkua maailman on tarkoituskin olla hyvin fluidi. Viimeistelen maailmaa vasta pelaajahahmojen tultua valmiiksi, koska haluan tarvittaessa kyetä muokkaamaan asioita peliin tulevien hahmojen mukaan. Jos joku haluaa pelata Maapallolle vahingossa jäänyttä orpoa joka jäi jälkeen, andromedalaisten invaasioyrityksestä vuonna 1999, voidaan todeta että historiassa oli sitten tällainen tapahtuma, ja pohtia sitä vähän tarkemmin. Maailma tulee pelin alettuakin olemaan melkoista höttöä, mutta luultavasti pelaajahahmojen valmistuttua kirjoitan sitä aika paljon lisää.

Tavalliset ihmiset ja superit


Useimmat tavalliset ihmiset eivät koskaan kohtaa superolentoja. Toisaalta superolentojen teot vaikuttavat käytännössä kaikkiin, koska voimakkaimmat superit ovat tosiaan voimatasoltaan kokonaisia valtioita ja tekevät asioita, jotka näkyvät uutisissa koko maailmassa.

Tavallisten ihmisten suhtautuminen supereihin vaihtelee ajan, paikan, yhteiskuntaluokan, politiikan, uskonnon ja oman kiinnostuksen mukaan. Yleisesti länsimaissa supersankareihin suhtaudutaan melko myönteisesti, mutta varmasti on olemassa myös epäluuloa, pelko ja vihaa.CategoryMeta - CategoryTausta
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki