PLAN B #1


#2 -->

 (image: http://invincible.karmavector.org/images/plan_b_01_cover.jpg)


Penikese Islandin vankila, elokuun loppu


Iltaruualla Penikese Islandin vankilan supervoimaisten vankien siiven läpi kulkee huhu: Washington D.C.:ssä on käynnissä kriisi. Ruokailemassa olleet tuoreet vangit Sutekh| ja Nega| siirtyvät TV-huoneeseen saadakseen tietää lisää. Normaalisti vankilan tv-kanavat näyttävät vain lastenohjelmia, tietokilpailuja tai tv-evankelistoja, mutta nyt televisio on kokonaan kiinni. Sähköä hallitseva Filament| saa kuitenkin sen voimillaan päälle, ja kaikilla kanavilla näkyy uutislähetys Yhdysvaltain pääkaupungista. Uutisen mukaan Doctor Palladium on hyökännyt Yhdysvaltain hallintoa vastaan superrikollistoveriensa kanssa, ja käynnissä on valtava taistelu Palladiumin ja Yhdysvaltain armeijan sekä Silver Shieldin välillä. Kuvassa näkyy massiivinen höyrypilvi ja hyökyaalto jäätä, joka vyöryy Capitol Hilliltä kaupungin katujen läpi.

Vankilan henkilökunta sulkee television sulakkeesta, ja määrää kaikki vangit selleihinsä lukkojen taakse. Kuitenkin selleille kävelemisen aikana monet vangeista ehtivät vaihtaa muutaman sanan. Jos Silver Shield on taistelussa Washington D.C.:ssä, se tarkoittaa että vankilan läheisin supersankari, Bostonista käsin toimiva supersankari Comet| on siellä myös. On selvää kaikille, että tätä tilaisuutta ei jätetä käyttämättä.

Miesten puolella kiertää viesti "tänä iltana" sellistä toiseen. Kärpässarjan superrikollinen Bloodwolf| vinkkaa vartijan luokseen, ja kuiskaa näille, että yöllä kahden aikaan tapahtuu jotain. Viereisessä sellissä oleva Sutekh kuulee kuiskaukset, ja vartijoiden poistuttua toteaa Bloodwolfille, että tämän on parempi jotenin korjata tekonsa jos hän ei halua huonoja seurauksia. Bloodwolf ei vaikuta suuremmin huolestuvan, vaan toteaa jo tehneensä osansa. Joko hän on paljon viileämpi kuin Sutekh on arvioinut, tai sitten hän on tekemässä jotain aivan muuta kuin miltä vaikuttaa.

Naisten puolella kiertävä viesti kehottaa kaikkia auttamaan Filamentia kaikin tavoin. Nega on sellissä vastapäätä sähkökontrolloijaa, ja jää odottelemaan sopivaa tilaisuutta.

Kymmeneltä valot sammuvat, mutta juuri kukaan ei nuku. Pian yhdentoista jälkeen PIRR-vartijat| käyvät noutamassa Bloodwolfin sellistään. Tovia myöhemmin Sutekh tuntee tärähdyksen sellinsä seinässä, muttei kuule mitään ääntä. Sitten Amoeba,| muotoa muuttava vanki, ilmestyy käytävään päästyään jotenkin ulos erikoistiiviistä sellistään. Hän katoaa pimeyteen.

Naisten puolella Nega havaitsee tilaisuutensa koittavan, ja siirtyy Filamentin selliin. Filamentin puku sulkee suurimman osan tämän voimista pois, mutta Nega repii pukua auki ja tuhoaa sen sisällä olevan eristävän käämin. Filamentin vasen käsin on vapaa, ja hän käyttää sitä rikkomaan sellinsä kameran sekä avaamaan oven sähkölukon.

Hämminki selleissä ei kuitenkaan ole jäänyt huomiotta, ja kolme PIRR-vartijaa syöksyy Filamentin sellin luo. Filament ampuu yhden sähköiskullaan, Nega tarttuu toisen aseeseen ja ampuu sillä kolmannen. Jäljelle jäänyt vartija koettaa paeta hyppäämällä selliosaston kaiteen yli, mutta Nega onnistuu siirtämään hänet takaisin ylös, jossa sellistään niinikään ulos astunut Hammerdancer| saa tartuttua hänestä kiinni ja murskattua hänen panssarinsa.

Miesten puolella sellien ovet ovat niinikään auenneet, ja vangit rientävät ulos. Sutekh ja Bludgeon| ovat titaanikahleissa eivätkä pysty liikkumaan kovin nopeasti, monilla muilla on niinikään heidän voimiaan rajoittavia pidäkkeitä. Kaiuttimet määräävät kaikkia välittömästi palaamaan selleihinsä, mutta niistä ei kukaan piittaa. Seuraavaksi koko siipi lasketaan täyteen ylitehoista kyynelkaasua. Se tyrmää miesten puolella suurimman osan vangeista; ainoastaan yliluonnollisen kestävät Mako,| Bludgeon ja Sutekh pysyvät liikkeellä. Naisten puolella Tech Jinx on ehtinyt rakentaa varaosista muutaman naamarin, ja hän ja Nega ehtivät pukea ne ylleen ennenkuin kaasu iskee. Hammerdancer ei naamaria tarvitse, ja Filament ei varsinaisesti hengitä.

Kyynelkaasun keskellä ryhmät kohttaavat käytävässä selliosastojen välissä. Ilma on edelleen sakeana kaasusta kun kuusi PIRR-sotilasta käyttää tilaisuutta hyväkseen ja iskee vankeja vastaan. Hammerdancerin, Bludgeonin ja Sutekhin kahleet estävät heitä toimimasta täysillä, Tech Jinx ei ole ehtinyt rakentaa itselleen aseita, ja Negan voimat eivät sovellu hyvin suoraan taisteluun. PIRR-sotilaat ampuvat vankeja haulikoilla ja saavat useita osumia. Sutekh ottaa täysosuman suoraan torsoon ja putoaa. Vartijat kuvittelevat hänen olevan poissa taistelusta, mutta kun he etenevät hänen ylitseen, hän nouseekin jaloilleen ja murskaa kahleillaan vartijan kurkkupanssarin. Brutaali hyökkäys ja näennäinen selviytyminen liki tappavasta iskusta säikäyttää jäljelläolevat vartijat pahasti, ja hetken paniikissa vangit saavat yliotteen. PIRR-sotilaat piestään ja jätetään tajuttomina käytävään. Vankien kärkijoukko lähtee etsimään reittiä ulos vankilasta.

Ruokasali on yhteinen tila vankilan ei-supervoimaisen siiven kanssa. Sitä jakava verkkoseinä revitään auki. Toinen puoli on autio. Filament on sammuttanut laitoksen sähköt, mutta näyttää siltä, että tavallisten vankien siipi on evakuoitu. Pian vastaan tulee työpaja, jonka laitteisiin syötetään virtaa niin, että niillä voidaan käydä kahleiden kimppuun. Sutekhilla ja Hammerdancerilla on lyhyt tuijotusskaba siitä, kumman kahleet avataan ensin; Sutekh voittaa.

Filament muuntaa löytyvän kaiuttimen radiovastaanottimeksi. Paikalliset kanavat ovat kryptattuja, mutta uutiskanavilla kerrotaan kaaoksesta pääkaupungissa. Silver Shieldin väitetään hävinneen ja on epäselvää, kenen puolella armeija on. Los Angeles Protectors on liittynyt taisteluun, joka on edelleen käynnissä. DC:ssä ilma on kylmennyt valtavasti, Palladium käyttää sääkontrolli- tai kylmyysprojektiolaitetta, jonka avulla hän on muuttanut kesän alueella hyiseksi talveksi. Tech Jinx rakentaa dekryptorin, jonka avulla myös PIRR-sotilaiden ja vankilaviranomaisten viestintää voi kuunnella. Vankila on tosiaan evakuoitu, ja PIRR-joukkojen kapteeni vaatii ilmaiskua vankilaan, jotteivät sen vangit pääsisi vapaalle (oletettavasti liittymään Palladiumin vallankumoukseen).

Nega lähtee noutamaan kyynelkaasun alle jääneitä vankeja, ja törmää ensimmäiseksi Amoebaan, joka haluaisi vain mennä takaisin selliinsä; hän sanoo, etteivät heidän kaltaisensa koskaan voita ja ettei Palladiumin vallankaappauskaan tule onnistumaan. Tästä välittämättä Nega hakeutuu takaisin supervoimaiselle puolelle ja lähettää sieltä löytämänsä vangit työpajalle. Workbench| muistuttaa Negaa eristysselleissä olevista vangeista; tällä hetkellä siellä ovat vain niiden pysyvät asukit John the Inhumer sekä Countess.| Inhumer on psykopaattinen sarjamurhaaja, jota kukaan ei halua vapauttaa, mutta Countess on eristyksissä vain, koska hänen voimansa ovat liian vaaralliset kontrolloida muuten. Nega arvelee, että Countess olisi hyödyllinen liittolainen, ja laskeutuu kellariin eristyssellien luo etsimään tätä. Muutaman siirtymisen jälkeen hän pääseekin kahden raskaan oven luo, valitsee niistä toisen, ja alkaa hajottaa sen viereistä seinää.

Lopulta hän saa aikaan aukon, josta hän pääsee läpi. Toisella puolella on vanhan ja homeisen oloinen käytävä, jonka useimmat sellit ovat tyhjiä; ainoastaan käytävän päässä näyttää olevan käytössä oleva selli. Nega avaa ovessa olevan luukun, ja näkee pimeydessä suttuisen, parrakkaan hahmon. Tämä selli kuuluu John the Inhumerille, uskonnollisesti vinksahtaneelle massamurhaajalle.

Inhumer kysyy, kuka ovella on, ja Nega sanoo tulleensa viemään hänet ulos. Hän tarttuu Inhumerin käteen aikeenaan surmata tämä. Yleisesti uskotaan Inhumerin voimien vaativan katsekontaktia, ja sellissä on säkkipimeää. Kuitenkin Inhumerin sormenpäiden koskettaessa häntä Nega tajuaa, että tämän telepaattiset murhavoimat toimivat myös kosketuksella, ja että Inhumer juuri oivalsi mitä hän tarkoitti. Salamannopeasti Nega siirtyy pois, ja Inhumer ehtii ainoastaan nähdä vilauksen hänen ajatuksistaan. Mielipuoli jää selliin karjumaan vihaansa Negan siirtyessä takaisin rautaovien takaiseen porrasaulaan rauhoittumaan hipaisustaan kuoleman kanssa.

Työpajalla Sutekh, Hammerdancer ja Bludgeon ovat päässeet kahleistaan. Työpajalle hakeutuneet vangit ovat käyneet kaikki vankilan ulkoseinän kimppuun voimillaan, rautakangilla ja hakuilla. Vankilan ulkokuori on vahvistettu teräksellä, mutta se ei riitä pitämään supervoimaisia vankeja kuin lyhyen aikaa. Radio kuitenkin osaa kertoa, että ilmaisku on hyväksytty ja pari hävittäjäpommittajaa lähetetään saarta kohti.

Sutekh kuulee Negan menneen kellariin, ja lähtee hakemaan tätä. Hän löytää Negan murtautumassa uppiniskaisesti toiseen eristyskäytävään, ja päätyy auttamaan tätä. Yhdessä seinään saadaan nopeasti rako, josa Nega livahtaa sisään. Tässä käytävässä sijaitseva selli on jaettu terässeinillä pieniin lokeroihin, ja Negan lähestyessä naispuolinen ääni tiedustelee hänen aikeitaan. Countess| on 65-vuotias nainen, joka on viettänyt lähes 20 vuotta vankilassa sen jälkeen kun hänet syrjäytettiin valtionsa diktaattorin paikalta ja vietiin kansainvälisen tuomioistuimen eteen. Nega siirtää hänet pois ahtaasta sellistään käytävään, ja kaikki kolme poistuvat kellarista. Countess ja Sutekh tunnistavat toisensa sukulaissieluiksi: molemmat heistä ovat vanhan maailman maagisia hallitsijoita, kaukana kotoaan, vankina amerikkalaisessa tyrmässä.

Naisten siiven aulatilassa Countess toteaa tilan riittävän hänelle, ja muuttaa muotoaan. Nega ja Sutekh juoksevat kauemmas kun hento vanha nainen kasvaa ja muuttuu. Muutamassa sekunnissa hänen paikallaan on vain vaivoin tilaan mahtuva hopeasuomuinen lohikäärme. Countessin venyttely murtaa ylemmän kerroksen lattian, ja hän syöksee tulta ulkoseinää kohti. Vankilan sisällä sprinklerit käynnistyvät ja happi pakenee, mutta lohikäärmeen suusta syöksyvä plasmasoihtu korventaa vankilan ulkoseinän punahehkuvaksi. Hetkeä myöhemmin siinä on aukko, josta kaikki kolme pakenevat ulos raikkaaseen ilmaan - Countess jälleen ihmismuodossa.

Vankilaa ympäröivä piikkilanka-aita sivuutetaan huitaisulla. Muita vankeja ei tässä saaren kulmassa näy, ei liioin veneitä tai ilmeisiä pakokeinoja. Countess ottaa jälleen lohikäärmemuodon, ja kehottaa kahta muuta nousemaan selkäänsä. Sen jälkeen hän nousee siivilleen. Lohikäärmeen selässä ratsastaminen ei ole mitenkään sulavaa kyytiä, mutta sittenkin avoin tila ja kaukaa näkyvät mantereen valot saavat pakenijat todella tajuamaan, että vankilan ahtaus on nyt takana.

Nega tarkkailee taivasta, ja erottaa kaukana pari pistettä - lentokoneita. Countess laskeutuu lentämään aivan merenpintaa hipoen pysyäkseen poissa tutkasta, mutta suuri lohikäärme saattaa sittenkin olla hieman liian houkutteleva maali. Matalaliito toimii ainakin jonkin aikaa. Sitten takaa näkyy valoa, kun valtava soihtu kohoaa Penikese Islandilta kohti taivasta, ja sen ympärille kohoaa sienipilvi. Yhdysvaltain ilmavoimat on tuhonnut koko vankilan, mutta on epäselvää jäikö sen vankeja enää kiinni tulimyrskyyn.

Sitten Countess käskee Negaa ja Sutekhia valmistautumaan laskeutumiseen, ja muuttuu ihmiseksi. Alapuolella näkyy kalastusvene, ja kaikki kolme putoavat sen peräkannelle sulavasti ja näkymättömästi, Sutekh Countess arvokkaasti sylissään. Tusinan hengen miehistöllä varustettu vene on palaamassa rantaan, eikä tulokkaita ole huomattu. Kolmikko kätkeytyy pelastusveneeseen ja kuuntelee sivumennen miehistön puheita. D.C.:n tilanne on tärkein puheenaihe, ja kaikkien tavoitteena on nyt vaan päästä nopeasti rantaan ja koteihinsa.

Rhode Islandin rannikko, aamunkoitto


Pienen kaupungin keskusta on hiljainen. Poliisipartio valvoo paikallisen pienoisostarin pihalla, estääkseen uutisista säikähtäneitä kansalaisia ryöstelemästä. Nega hiipii heidän ohitseen sisään tyhjään liiketilaan ja nappaa sieltä vähemmän huomiota herättäviä vaatteita vankilan oranssien haalarien tilalle. Parkkipaikalta poimitaan minipaku, ja sillä lähdetään sisämaahan.

Radiosta kuuluvat uutiset kertovat, että Yhdysvaltain hallinnon vallansiirtojärjestyksen korkein viranomainen on antautunut Doctor Palladiumille. Myös sotavoimat ovat nyt valloittajan komennossa. Kaupungin keskusta on hautautunut jättimäisen jäävuoren alle. On epäselvää, onko koko maa tosiasiallisesti antautunut; tuskin, mutta joka tapauksessa Palladium vaatii osavaltioiden kuvernööreiltä hänen valtansa tunnistamista, tai hän iskee kylmyyslaitteillaan näitäkin vastaan. Kansainvälisesti vallnakaappaus on lähes universaalisti tuomittu, ja etenkin Venäjä antaa tuskin lainkaan verhottuja uhkauksia seurauksista, jotka Palladiumia kohtaavat mikäli hän ei välittömästi luovu vallastaan. Palladium on vastannut ilmoittamalla, että USA on vain alkua, ja että hän haluaa antautumisen myös kaikilta muilta planeetan valtioilta.

Kolmikko käy lyhyen taktiikkapalaverin, ja päätyy lähtemään sisämaata kohti. Tiet ovat tukossa: huolimatta kuvernöörien esittämistä toiveista ihmiset eivät ole pysyneet kotonaan, vaan säntäilevät minne sattuu, yleensä kuitenkin poispäin pääkaupungista. Minivan vaihdetaan maasturiin, jolla voi edes koettaa kiertää ruuhkien ohitse paikoitellen. Usean tunnin ajamisen jälkeen kolmikko selviää Springfieldiin, Massachusettsiin, josta löytyy vielä auki oleva ostoskeskus. Kaupunki on jumissa ja ruuhkainen, muttei sentään aivan kaaoksen vallassa tai avoimessa mellakassa.

Springfield, Massachusetts


Ostoskeskuksella Sutekh käy hankkimassa lisää tarvikkeita ja teettämässä itselleen puvun. Hänen ollessaan sisällä Countess ja Nega kuulevat radiosta raportin, jonka mukaan Atlantilla oletettavasti venäläinen ydinsukellusvene on laukaissut ydinohjuksen kohti Washington D.C.:ä - mutta Palladiumin jääprojektiolaite jäädytti ohjuksen ja tuhosi sukellusveneen silmänräpäyksessä. Vahvistusta tälle ei saada, mutta uutinen saa ennestään peloissaan olevan Springfieldin väestön täyteen paniikkiin.

Täysimittaisen ydinuskun mahdollisuutta pohditaan. Sutekh ja Nega eivät tahdo uskoa siihen, mutta Countess sanoo, ettei hän tahdo ottaa riskiä - hänen on oltava kotimaassaan, Uusi maailma ei tarjoa hänelle mitään, ja hän uskoi ainakin nuorempana olleensa kykenevä selviämään valtameren ylityksestä lentäen. Hän hyvästelee toverinsa, ja ottaa lohikäärmemuodon ja lähtee lentämään itää ja Atlanttia kohti. Lohikäärmeen ilmestyminen ajaa springfieldiläisiä entistä pahempaan paniikkiin.

Sutekh ja Nega toteavat tarvitsevansa pääomaa kyetäkseen tekemään mitään. Paras tapa hankkia sitä on käydä hakemassa rahaa pankin holvista. Nega kehittää ensin distraktion ostarilla lietsomalla väkijoukkoa mellakointiin ja ryöstelypaniikkiin, ja vaatii kaupunginosan poliisit kiinnittämään huomiota tähän. Sen jälkeen muutaman korttelin päässä, keskustan tuntumassa Sutekh poimii roska-auton ja ajaa sillä pankin julkisivun läpi. Hän murtautuu tyhjän pankin turvaovesta toisensa jälkeen, ja käy lopulta työkalujen kanssa holvin kimppuun. Ulkopuolelle saapuu poliiseja, mutta Nega taltuttaa nämä vähin äänin yksi kerrallaan.

Lopulta holvista lähtee kaksikon mukaan useita jumppakassillisia rahaa. Kaksikko lähtee autolla sisämaahan pohtimaan seuraavaa siirtoaan.

Seuraavat päivät


Täysimittaista ydinhyökkäystä ei koskaan tule. Sen sijaan yllättävät jäätymiset kohtaavat niskoittelevien maiden pääkaupunkeja, ja viikossa kaikki maailman ydinasevallat ovat antautuneet - mutteivät Doctor Palladiumille. Vallankaappaajien joukossa on tapahtunut palatsivallankumous, Doctor Palladium on siirretty syrjään, ja maailman yksinvaltias on nyt Semiramis,| entinen keskisarjan superrikollinen ja yksi Palladiumin luutnanteista. Kukaan ei tiedä, mitä hän todella aikoo.


Pelinjohtajan kommentteja


Paranemissäännöt olivat tässä vähän ad hoc ja toimivat hieman liiankin helposti verrattuna siihen, mitä sääntökirja sanoo. Tarkemmat säännöt kirjoitetaan tai otetaan käyttöön tulevaisuudessa.

Superrikollisille olen pelauttanut viimeksi varmaan vuonna 1987 tai jotain sellaista, ja olen aivan unohtanut kuinka hankalaa se voi olla - hahmot kun ovat lähtökohtaisesti tapahtumien alkuunpanijoita, eivät reagoijia. Eikä jokaisessa suunnitelman kohdassa vastaan voi tulla edes sankaria sotkemaan asioita. Tästä tulee vielä kiinnostavaa.


#2 -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki