Revision [1485]

This is an old revision of Invincible06 made by AdminDare on 2014-01-04 11:43:02.

 

INVINCIBLE #6


<-- #5 - #7 -->

Shakkimetaforat on automaattisesti nokkelia

Joulu 2013: Cirrus, Eightball ja Unity


Theo on kutsunut Chishan ja Cyrusin kotiinsa jouluksi, koska kummankin vanhemmat ovat kadonneet Semiramisin vallankaappauksessa. Jouluaatonaattona kolmikko lähtee junalla kohti New York Cityä. Junamatkan aikana Chisha saa viestejä Runelta tämän yrittäessä varoittaa Wendyä peilikuvastaan. 20 tunnin junamatkalla ei juurikaan nukuta. Cyrus on meikannut sinisen ihonsa piiloon ollakseen herättämättä liikaa huomiota: Theon perhe tietää Instituutin luonteen ja poikansa kavereiden olevan supervoimaisia, mutta serkut, sedät, tädit ja isovanhemmat eivät, ja Instituutti toivoo, että tietoa siitä ei levitetä liiaksi.

Jouluaattoaamuna juna saapuu Grand Central Stationille, ja Theon isä Timothy noutaa teinit asemalta pikkubussilla. New Yorkissa on lumetonta ja viileää, ja liikenneruuhka on valtava, mutta ammattiautoilija navigoi kaupungin läpi helposti. Theon kotona Harlemissa Michelle-äiti syöttää lapsille valtavat määrät ruokaa ja päästää heidät sitten vieraspeteihin nukkumaan. Muutaman tunnin unien jälkeen ohjelmassa on lisää ruokaa. Theon sisaruksetkin ilmestyvät paikalle: pikkuveli Michael on vähän ujo muta Cyrusin voimista innostuva ja isosisko Kiberly on rasittava kiukkuteini, ja Thompsonin perheen tapa ratkaista asiat kilpaa huutamalla huolestuttaa Cyrusta. Perhemeiningistä paetaan hetkeksi keskustaan jouluostoksille. Times Squaren valomainosten joukossa joulunviettäjiä tervehtii talon kokoinen plakaatti, jossa valtiatar Semiramis toivottaa kaikille alamaisilleen hyvää ja turvallista joulua. New Yorkissa, kuten muuallakin, katukuvassa näkyy siellä täällä Semiramisin sotilaita, mutta kaupungin joulumenoa se ei ole hidastanut. Täällä tarjolla on myös paljon suurempi valikoima tuotteita, hinnat vain ovat hirvittävät.

Jouluostoksilta palaamisen jälkeen ohjelmassa on Harlem Gospel Choirin joulukonsertti, jossa Theon mummikin esiintyy. Konsertti on energinen ja valtavan suosittu läpi yhteiskuntaluokkien. Konsertin jälkeen Barbara-mummi tapaa Theon perhettä, ja bondaa Cyrusin kanssa yhteisistä juurista Mississippin suunnalla.

Joulupäivänä jaetaan lahjoja ja tavataan sukulaisia. Thompsoneiden pieni asunto on täynnä naapureita ja sukulaisia, ja Rock Bandia pelataan ahkerasti. Barbara-mummo laulaa upeasti genrerajojen yli. Sukulaistulvan aikana törmätään konkreettisesti Semiramisin massiiviseen huumeiden dekriminalisointiin, jonka seurauksena mm. väkivaltarikoksiin tai muihin rikoksiin syyllistymättömät huumauseineista tuomitut vangit on kauttaaltaan armahdettu ja huumeiden vastainen sota on lopetettu. Theon William-setä oli joutumaisillaan uudestaan vankilaan huumeista armahduksen tullessa, ja on siksi nyt vapaalla jalalla, samoin laajan tuttavapiirin kaikki muut vastaavassa tilanteessa olleet. Tästä on seurannut kaikenlaisia kummallisuuksia. Julia-serkku kyselee Chishalta yksityiskoulusta, jota hän tietää Theon ja tämän ystävien käyvän. Cyrus esittelee Michaelille taitojaan. Michelle-äiti huomaa Theon juttelevan William-setänsä kanssa, ja käy terottamassa hänelle, että vaikka pilvi saattaakin olla nyt laillista, se ei tarkoita että hänen lapsillaan on lupa siihen koskea.

Sukulaisia paetaan läheiseen skeittipuistoon skeittaamaan Theon kavereiden kanssa. Nämä ovat kyllä hyviä laudalla, mutta Theo on Instituutin liikuntakoulutuksen jälkeen ilmiömäinen. Skeittaamisen keskeyttää läheseltä kadulta kuuluva konepistoolin sarja. Kolme miestä moottoripyörillä on juuri ryöstänyt ja kaatanut varakkaan bisnesnaisen; ketään ei ole osunut, mutta tekijät koettavat paeta liikenteeseen. Sankarit rientävät heidän peräänsä, Eightball skeittaamalla, Cyrrus lentäen ja Unity muuttuneena gepardiksi.

Moottoripyörät olisivat suoralla tiellä nopeampia kuin sankarit, mutta liikenteen keskellä ne eivät voi vaan kiihdyttää huippunopeuteensa ja ajaa pakoon. Ensimmäisessä käännöksesssä Unity saa kiinni taaimmaisen pyöräilijän ja taklaa tämän katuun. Cirrus oikaisee kattojen yli, Eightball talojen välistä (tosin arvioi hieman pieleen yhden hyppynsä ja läiskähtää lätyksi seinään). Unityn ja Eightballin jatkaessa takaa-ajoa kapealla sivukadulla sen varrella ollut hylätty auto kiepahtaa yhtäkkiä ympäri ja suoraan heidän eteensä. Eightball mahtuu sen alta, mutta Unity-gepardi juoksee sitä päin. Törmäys kolkkaa gepardin, mutta Unity itse ei vahingoitu ja on saman tien jaloillaan.

Cirrus näkee viereisen talon katolla panssariin pukeutuneen hahmon, joka näytti liikuttaneen autonraatoa voimillaan. Hän pyyhkäisee tuulella toisen ryöstäjän kumoon, toisella puuskalla nostaa panssarihahmon ilmaan ja viskaa hänet menemään. Hahmo näyttää kuitenkin saavan ilmalentonsa hallintaan. Hän nostaa voimillaan toisilta katoilta metalliristikoita ja koettaa kietoa ne Cirrusin ympärille, mutta tämä väistää ne ja on sen jälkeen voiman kantaman ulkopuolella.

Kadulla Eightball ja Unity kokoavat itsensä ja hyppäävät moottoripyörän selkään. Katolla oleva panssaroitu hahmo nostaa voimillaan pyörän ilmaan ennenkuin takaa-ajo ehtii kunnolla jatkua. Unity muuttuu lepakoksi, Eightball pudottautuu kadulle. Hahmo sanoo olevansa Lodestone| ja vaatii kaksikkoa antautumaan. Kun Eightball ei välittömästi lopeta liikkumista, kaikki kadulla olevat metalliesineet lentävät häntä päin. Hän koettaa väistää ne pallomuodossa, mutta yksi viemärinkansi putoaa hänen päälleen. Hän leviää lätyksi, ja Lodestone järkyttyy, koska kuvittelee ilmeisesti tappaneensa hänet. Kun Eightball muuttuu taas ihmiseksi, Lodestone tunnistaa hänet Instituutin oppilaaksi. Hetkeä myöhemmin Eightball tajuaa myös, että Lodestone on Instituutissa ollut vanhempi oppilas, yksi niistä jotka eivät palanneet kouluun vuodenvaihteen jälkeen.Uusivuosi 2014Pelinjohtajan kommentteja


aloittamatta!

<-- #5 - #7 -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki