Revision [980]

This is an old revision of Invincible02 made by AdminDare on 2013-10-08 17:51:12.

 

INVINCIBLE #2


 (image: http://invincible.karmavector.org/images/invincible_02_cover.jpg)


Perjantai, syyslukukauden alku


Musiikkiluokassa Grace| kokeilee telesiirtovoimansa rajoja. Hän onnistuu siirtymään yhdessä Runen| kanssa luokan päästä toiseen, joskin siirtymisen jälkeen molemmat ovat hetken näkymättömiä ja muista tuntuu, että siirtoon on kulunut kauemmin kuin Gracen ja Runen näkökulmasta. Sen sijaan Rashidin| siirtäminen pelkästään tätä katsomalla ei onnistu.

Rashid mainitsee aikeestaan käydä Chicagossa hoitamassa pankkiasioita. Hän puhuu pahaenteisiä maailmantaloudesta, eivätkä muut täysin ymmärrä kaikkia yksityiskohtia.

Ruokatunnin aikana rehtori Viaticum| katselee kansliarakennusta mietteliäänä. Amazia| saapuu hänen luokseen, ja rehtori näyttää tälle papereita. Rune| piirtää paperiin havaitsemisen riimun ja salakuuntelee keskustelua: rehtori pyytää Amaziaa tekemään jotain, ja Amazia epäilee että hänen voimansa eivät riitä. Rehtori tarttuu Amazian käteen ja tekee jotakin - ja jotenkin Amazia näyttä kasvavan tai ainakin tulevan valovoimaisemmaksi. Hän kohottaa kätensä, ja yhtäkkiä kansliarakennuksen päälle alkaa kasvaa kivinen torni.

Amazia on illuusiovoimillaan ennenkin tehnyt suuria ja vaikuttavia asioita, mutta tämä on jotenkin niitä todellisemman oloinen. Lightning Dust lentää tyhjästä kohoavan tornin luo varmistaakseen että se on vain illuusio. Kai se on, tosin eräs tornin rakennuskivistä tuntuu osuvan häneen ja sattuvan oikeasti, joskin vain hetken.

Kun torni tulee valmiiksi, se on ainakin 30 metriä korkea ja kasvaa saumattomasti kansliarakennuksen katosta. Rehtori ja Amazia kävelevät sisään rakennuksen ovista, jotka ovat tornin alta muuttuneet goottilaisiksi kaksoisoviksi. Pian heidän jälkeensä kuorolaiset seuraavat. Ovien toisella puolella on kuitenkin tavallinen kansliarakennus. Rehtoria tai Amaziaa ei näy, ja vararehtori Konchady hätistelee asiattomat ulos. Kysymyksiin tornista hän vastaa vain toteamalla, että "se on pelkkä illuusio". Lightning Dust jää lentämään tornin ympärille ja käy laskeutumassa erään sen gargoylen päälle. Torni tuntuu nyt kiinteältä.

Historian oppitunnilla (jota pitää poikkeuksellisesti Mr. Long) torni aiheuttaa supatusta oppilaiden keskuudessa. Antiikin Kreikka kiinnostaa huomattavasti vähemmän kuin ulos noussut möhkäle (joskin Eightballin| kysymys siitä, olivatko muinaisen Kreikan jumalat supersankareita saa hetkeksi oppilaat keskittymään opetettavaan asiaan). Tavallisesti Amazian illuusiot häviävät melko nopeasti, mutta torni pysyy sitkeästi paikallaan. Amazia itse saapuu tunnille lupalapun kanssa, ja rehtori on jättänyt kutsun Nefariolle| tulla juttelemaan hänen kanssaan. Nefario poistuukin.

 (image: http://invincible.karmavector.org/images/kauhukakarat.jpg) Outo torni kiehtoo monia oppilaita koko iltapäivän. Fighting Raptor kiertelee tornia, käväisee sen päällä ja suhtautuu siihen selvän epäluuloisesti. Tornissa on kyllä ikkunoita, mutta niiden luukut ovat kiinni. Toiset ovat saaneet tarpeekseen Amazian illuusioista ja vähät välittävät tornista. Opettajat alkavat lähteä koteihinsa viikonlopuksi, ja pian rehtori Viaticuminkin poistuttua koululta torni välkähtää ja häviää. Huhut kertovat, että Gunster,| Amazia,| Heartbreaker| ja Nefario| olivat sisällä tornissa, mutta ilmeisesti nämä väitteet eivät täysin pidä paikkaansa.

Rashid jakaa koululaisille kutsua 12-vuotispäivilleen 11.9. 2013. Kaikesta päätellen juhlista on tulossa todella massiiviset: kaikki koulun oppilaat ja henkilökunta on kutsuttu, paikalla on bändejä, tanssijoita, ruokaa kaikille ja muuta vastaavaa. Moinen ekstragavanssi on hienoa ja hämmentävää. Heartbreaker on yksi monista, jotka käyvät suoraan Rashidille hämmästelemässä juhlia. Kuorolaiset ihmettelevät, mitä he voivat hankkia pojalle, jolla tosiaan tuntuu jo olevan aivan kaikkea.

Lauantaiaamuna Rashid lähtee kohti Chicagoa hoitamaan raha-asioitaan. Unity| ja Cirrus| lähtevät hänen mukaansa. Melko pian heidän poistuttuaan muut kuorolaiset huomaavat, että torni on ilmestynyt takaisin. Opettajakunnasta viikonloppuna on paikalla ainoastaan Mr. Wei, jota illuusiotornit tuskin kiinnostavat, mutta kuorolaiset pohtivat, onko torni sittenkään pelkkää harhaa?

Torni


Grace,| Eightball,| Lightning Dust ja Rune| etsiytyvät tornin kaksoisoville. Ne näyttävät samanlaisilta kuin eilen, paitsi että nyt niiden edessä seisoo vartija. Viidesluokkalainen Barbecue| on pukeutunut hieman goottikeskiaikaisempaan versioon omasta puvustaan, ja ilmoittaa että hän ei aio päästää ketään sisään. Hän sanoo saaneensa vartijan pestin tornin ovella osoitettuaan rohkeutensa ja kyvykkyytensä tornia komentavalle Amazialle polttamalla kirjoja ja kohtaamalla hirveän jättiläiskalan. Lyhyen debaatin jälkeen Eightball onnituu kuitenkin lahjomaan hänet Uncharted II:lla, ja saa ryhmän livahtamaan sisään ovista. Niiden takana on nyt linnamainen eteisaula, ja vaikka sen ovista pääseekin kansliarakennukseen, seinillä palavat soihdut ja roikkuvat gobeliinit tekevät eteisaulasta täysin omanlaisensa paikan. Portaikot johtavat ylöspäin, varsinaiseen torniin.

Ylemmästä kerroksesta löytyy ruokasaleja ja taisteluharjoituskammio kuin suoraan fantasiaelokuvasta. Torni tuntuu sisältä hieman suuremmalta kuin ulkoa. Sitten portaista yläpuolelta kuuluu raskaita askeleita. Tunkeutuja piilotutuvat komeroihin, ja tirkistelevät niiden raoista kun valtavan kokoinen kävelevä kala laskeutuu portaita ruokasaliin. Kalalla on kädessään iso keihäs ja yllään tabardi, jossa on koristeellinen A-kirjain. Se pysähtyy ruokasaliin, haistelee ilmaa ja lähtee sitten kohti treenikammion ovea. Treenikammion komerossa piileskelevä Rune varautuu ongelmiin, kun yhtäkkiä joku tarttuu kiinni häneen ja koettaa tuupata hänet ulos komerosta. Rune näkee seinästä ilmestyneen käsiä, jotka koettavat sysätä hänet pois. Melu kiinnittää jättiläiskalan huomion, ja tämä syöksyy harjoituskammioon. Rune astuu esiin kohtaamaan julmetun kokoisen kalahirviön, ja väistää sen hilparin ensimmäisen lyönnin.

Lightning Dust hyppää ulos omasta kaappipiilostaan, tarttuu seinällä roikkuvaan kirveeseen, ja iskee sen suoraan kalan selkään. Brutaali isku saa kalan huomion puoleensa, ja seuraavaksi Eightball jyrää suoraan sitä päin. Törmäyksessä kala katoaa pöllähdykseen, ja tilalle jää vain pehmolelu, jossa on kirveeniskun tekemä viilto. Selvästi Toyquake| on myös tornissa.

Eightball moittii Lightning Dustia kirveen käyttämisestä; jos kala olisi ollut vaikkapa joku koululaisista, tälle olisi voinut käydä huonosti. Pehmolelu sentään on vielä korjattavissa. Ajatus kahdeksanvuotiaasta Toyquakesta Heartbreakerin ja kumppanien armoilla ei kuulosta kenestäkään kovin hyvältä, ja he päättävät lähteä tornia ylöspäin. Kalan kohtaamisen adrenaliinissa Rune unohtaa mainita seinistä ilmestyneet kädet [ vai unohtiko oikeasti? Pelinjohto ei muista. ]

Seuraavasta kerroksesta löytyy hämärä ja tunkkainen kirjasto. Kirjat ovat täynnä ylösalaisia pentagrammeja ja niiden nimet näyttävät olevan Veri- ja sisäelinmagia tai vastaavaa. Tornin alaovelta kuuluu ääniä ja pian Gunster| harppoo portaita ylös. Kuorolaiset ottavat hänet vastaan.

Gunster on ärtynyt nähdessään tunkeilijoita tornissaan, ja vaatii muita häipymään. Hän myöntää Toyquaken olevan myös tornissa, mutta sanoo tornin olevan nyt heidän ja Amazian olevan sen valtias: Amazia on saanut rehtorilta lisää voimia, ja hallitsee tornissa kaikkea. Lightning Dust ärsyttää Gunsteria tahallaan, ja kun hän vihjaa Gunsterin olevan täysin tossun alla, kuumapäinen wannabe-gangsteri vetää energiapistoolinsa esiin. Rune heittäytyy Gunsterin ja Lightning Dustin väliin, koska hän tietää, etteivät Gunsterin energiaiskut vahingoita häntä. Tällä kertaa kuitenkin energiasäteet lyövät häneen kovempaa kuin mikään aikoihin, ja ne sattuvat aivan oikeasti. Hän törmää Lightning Dustiin. Grace taklaa Gunsterin takaa, ja siirtyy hänen kanssaan pois. Suunnittelematon siirto vie molemmat tornin vankityrmiin - Gunsterin selliin, Gracen sen ulkopuolelle. Grace siirtyy salamannopeasti takaisin.

Rune makaa lattialla reikä paidassaan, melkeinpä kipushokissa. Hänen rinnassaan on todella ruma ruhje. Kaikki ovat tästä hieman järkyttyneitä - Rune on normaalisti lähes vahingoittumaton, juuri kukaan koulussa ei ole saanut häntä fyysisesti haavoitettua. Onko rehtori tehostanut Gunsterinkin voimia niin paljon, että tämän energiasäteet riittävät puremaan Runen maagisen panssarin läpi? Vai onko tekeillä jotain muuta? Rune sanoo kuitenkin pystyvänsä kävelemään ja jatkamaan, joten ryhmä kerää itsensä ylös lattialta. Sitten ylhäältä alkaa kuulua Slayerin Raining Blood, Nefarion kännykän soittoääni. Gunster soittaa Nefariolle tyrmästä, ja vaatii että tämä tulee päästämään hänet ulos. Ryhmä piiloutuu kun Nefario levitoi portaita alas.

Hevarivelhon ympärillä on kupla pimeyttä, kuten tavallista, mutta tällä kertaa pimeydessä näkyy muutakin: silmiä ja hampaita. Ne katselevat joka suuntaan Nefarion lentäessä, ja Gracesta tuntuu, että ne etsivät juuri häntä. Ne eivät kuitenkaan näe häntä - mutta Runen ne huomaavat. Yhtäkkiä kimpale pimeyttä riuhtaisee itsensä irti Nefarion kuplasta ja säntää rääkyen lattiaa pitkin suoraan Runea kohti kuin vesikauhuinen koira. Rune paiskaa tätä voimariimukivellä, ja osuu suoraan sen keskelle. Pimeysolento räjähtää varjoriekaleiksi. Nefario pysähtyy kun Rune astuu esiin piilostaan.

"Mä en tiedä susta kauheasti, mutta sä kuuntelet ihan hyvää musaa ja mä kunnioitan sitä."
- Rune Nefariolle
Nefario ei ole yhtä hyökkäävä kuin Gunster, mutta hänkin sanoo, että kutsumattomat vieraat eivät ole tervetulleita torniin. Kuitenkin hänellä ja Runella on hieman molemminpuoleista kunnioitusta jaetun musiikkimaun takia, ja hän on valmis tämän perusteella antamaan Runelle luvan katsoa paikkoja tornissa. Nefarion pimeydessä majailevat pienet möröt sen sijaan eivät näytä pitävän Runesta, ja ne supattavat kovaan ääneen mestarilleen, kuinka Rune huiputti heiltä aamulla korttipelissä kultarahoja ja oli yleisesti häiriköivä. Nefario ei näytä antavan mörköjensä jutuille suurta painoarvoa. Keskustelun aikana, Grace livahtaa Nefarion ohi portaikkoon. Pimeysolennot huomaavat hänet, mutteivät sano Nefariolle mitään. Myös Lightning Dust singahtaa ylös portaita, ja Nefario paiskaa yhden pimeysmörön hänen peräänsä, muttei tunnu oikeastaan piittaavan siitä saako se Crystalia kiinni (ei tietenkään).

Chicago
Pelinjohtajien kommentitDare

Oli hilpeää päästä käyttämään pikkupahiksia, vieläpä tavalla joka todella hyvin tuki kunkin persoonallista ilkeyttä. Vähän jäi harmittamaan, että Amazia veti tässä lyhyimmän korren eikä päässyt oikein pitämään puheita; olin kaavailut käyttäväni häntä enemmänkin, mutta sitten kun valtaistuinsaliin päästiin, käynnistyi heti kauhea kaoottinen free-for-all, ja ilkeän kuningattaren rooliksi jäikin olla vähän taustalla. Ensi kerralla sitten. (Positiivisesti, pääsin käyttämään Toyquakea!)

En ole ihan varma miten onnistunut tämä kerta oli pelinä (tahtoo sanoa: en ehtinyt kiinnittää näihin asioihin huomiota), mutta supersankaritarinana ainakin retki torniin oli erittäin onnistuneesti genren mukainen kombo diplomatiaa, hiippailua, ongelmanratkontaa ja reilua turpaanvetämistä.
CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki