Invincible #10


<-- #9


Rehtori saa tuta

Viimeisen kouluviikon maanantai


Ruokasalissa aamiaisella tunnelma on katossa. Viikonloppuna Semiramisin hallinto on luhistunut, ja I7:n jäseenet kertovat tarinoita viikonlopun seikkailuistaan. Kouluohjelma on vähän pseudo-oppituntihenkistä, ja pitkällä ruokatunnilla I7 päätyykin käymään avaruussukkulalla ja tekemään ylilennon Amazonasille. Rashid ja Rune pääsevät nyt myös kokeilemaan sukkulan lentämistä; laskeutuminen on edelleen sen vaikein osa. Mutta Amazonasille ja takaisin pääsee helposti vajaassa tunnissa, joskin todetaan että sukkulan polttoaine alkaa olla vähissä. Rashid alkaa suunnitella polttoaineen syntetisoimista sekä hangaaria alukselle.

Lapset pohtivat kesäsuunnitelmiaan. Kesätöitä on luvassa monille - Lightning Dust työskentelee vanhempiensa kaupassa, Shadow taas käy kysymässä koululta töitä ja saakin puutarhaduunarin pestin kesäksi. Semiramisin hallinnon luhistumisen myötä osavaltioiden rajat ovat taas oikeasti auki, ja pakolaiset pääsevät lähtemään kotejaan kohti. Semiramis itse on etsintäkuulutettu, ja ryhmä katselee Tech Jinxiltä saamaansa valokuvaa valtiattaresta siviilipuvussa. Pohditaan, pitäisikö kuva vuotaa julkisuuteen, mutta arvellaan, että se johtaisi vaan siihen, että Semiramisin läheisistä tulisi kostotoimenpiteiden kohteita. Rashidin mielestä Semiramis on edelleen todella vaarallinen ja hän epäilee tämän olevan jossain valmistautumassa uuteen yritykseen valloittaa planeetta, mutta tarkempi asioihin perehtyminen kertoo, että tämä tuskin kykenee mitään sellaista tekemään glasiaattorin tuhouduttua.

Maanantai-iltana Crystal ja Grace ovat huoneessaan kun työpöydän laatikosta alkaa yhtäkkiä loistaa sinistä valoa. Maagisesta kirjastosta haetut kirjat hehkuvat, ja muutaman sekunnin kuluttua Mystagoguen| astraalihahmo astuu oven läpi sisään. Entinen rehtori on selvästi hämmentynyt päätyessään kahden tyttöoppilaansa huoneeseen - hän oletti kirjojen olevan jossain aivan muualla. Hän kertoo tulleensa hakemaan niitä takaisin. Mystagoguen hehku koskee kirjoihin, ja niiden kirjoitus hyppää pois sivuilta ja kiipeää velhon puvun laskoksiin piiloon.

Shadow kysyy, missä Mystagogue on, ja hän kertoo olevansa viemässä Invaderin| kanssa Aurinkojen syöjää pois Maapallon läheltä syvään avaruuteen. Hän on nyt Oortin pilvessä, eikä voi sieltä projektoitua tänne pitkäksi aikaa, mutta nyt kun kerran oppilaitaan näkee, hän kysyy onko kaikki koulussa sujunut hyvin? Hän sanoo, ettei palaa enää rehtoriksi, ja kysyy, miten Viaticum| on tehtävässä selvinnyt. "Ihan hyvin", Lightning Dust vastaa. Mystagogue nyökkää ja sanoo arvelleensa, että hänen veljestään voisi tulla ihan kelvollinen rehtori - vaikka viime kädessä koulu itse valitsee rehtorin tehtäväänsä.

Keskustelu on lyhyt, ja sen jälkeen Mystagogue kehottaa toivottamaan kaikille hyvää kesää ja terveisiä. Sitten hän haihtuu.

Musiikkiluokassa I7 sekä Fighting Raptor ovat pian koolla pohtimassa Mystagoguen ilmestystä. Selvästi vanha rehtori ei ole palaamassa, mutta hänen suosituksensa Viaticumista tehtävänsä jatkajaksi sekä Lightning Dustin näkemyksestä siitä, että Viaticum on mitenkään hyvä rehtori. Konchadya ei juuri kukaan tehtävään halua, mutta eikö Viaticum kuulu oikeuteen superrikollisuudesta ja maailmanvalloitukseen osallistumisesta?

Konchadylle käydään kertomassa Mystagoguen vierailusta. Vararehtori ei ole tarkalleen yllättynyt viestistä, joskin näyttää siltä, että hänellä on jo ennestään liikaa töitä; hän mutisee huojennusta siitä, että ainakaan Mystagogue ei halunnut häntä itseään tehtävään.

Tiistai, lukuvuoden toiseksi viimeinen päivä


Tiistaina oppituntien asemasta on koko päivän kestävää ammatinvalinnanohjausta. Instituutissa on käymässä poikkeuksellisesti valtava määrä ihan tavallisten koulujen ja ammattikuntien ihmisiä, ja koko Instituutti on naamioitunut aivan tavalliseksi sisäoppilaitokseksi. Oppilaille tämä on enemmän salaisen henkilöllisyyden harjoittelua, vaikka jotkut aivan oikeasti ovat kyllä aikeissa jatkaa yliopistoihin tai ammattikouluihin jotka täällä esittäytyvät.

Oppilaat kuuntelevat ja kyselevät, ja heille vastaillaan. Rashid tiedustelee, miten Ivy Leaguen yliopistoon päästään alle 18-vuotiaana, ja Harvardin sisäänheittäjä tajuaa pian pojan olevan tosissaan. Cirrus tiedustelee luonnontieteellisten alojen koulutuksesta, Eightball tekniikasta.

Ruokatunnin jälkeen kaikki ovat palaamassa uudelle esittelykierrokselle. Luokkarakennuksen alakerran käytävässä Viaticum kävelee muutaman koululaisen ohi, kun erään luokkahuoneen ovi räjähtää auki, ja käytävälle astuu Doctor Palladium punaharmaassa taistelupanssarissaan. Tohtori ilmoittaa Viaticumin pettäneen hänet, ja saapuneensa antamaan tälle petturin rangaistuksen. Viaticum kalpenee, ja käskee kaikkia oppilaita poistumaan oitis.

Silmänräpäyksessä Lightning Dust nappaa Viaticumin viedäkseen tämän ulos etuovesta. Viaticum ehtii kuitenkin lausua nopean loitsun, ja Palladiumin ympärille ilmestyy teräksinen kuutio joka sulkee hänet kokonaan sisäänsä. Se kuitenkin hajoaa ruosteeksi silmänräpäyksessä - tohtori kävelee ulos sen läpi edes hidastumatta.

Käytävällä syntyy kaaos. Koululla on siviilejä joiden turvallisuudesta pitää varmistua, muutamia voimaiskuja tehdään Palladiumia vastaan, mutta tämä ei useimmista edes välitä. Rashid on tarjoutuvinaan töihin tohtorille, mutta tohtori sanoo olevansa nyt liian kiireinen edellisen epälojaalin kätyrinsä kurittamisen kanssa suorittaakseen työhaastatteluja. Rashid tarttuu kiinni tohtorin käsivarresta ja koettaa disintegroida tämän panssaria. Hän saa aikaan kämmenjäljen muotoisen heikon kohdan, sitten Cirrusin tuuli paiskaa Palladiumin jaloiltaan. Palladium heittää Rashidin päin Cirrusia ja räjäyttää sitten energiaiskulla koulun seinään itselleen aukon ulos päästäkseen Viaticumin luo. Rune heittää tätä voimakivellä, mutta tohtori ei siitä suuremmin piittaa.

Koulun pihalla Viaticum käskee Lightning Dustia lähtemään pois Palladiumin lähettyviltä, ja tämä singahtaa sisään katsomaan Rashidia ja Cirrusia. Molemmat ovat kunnossa. Rashid pyytää Shadowia viemään hänet avaruussukkulalle, Cirrus ja Eightball ryhtyvät ajamaan evakuointia kemikaalihälytyksen mukaan (tällöin kaikki siirtyvät kellarin pommisuojiin). Fighting Raptor näkee tilanteen, muttei osaa päättää kumpaa vastaan ryhtyisi taistelemaan. Nefario taas innostuu superpahisten matsista koulun pihalla.

Ulkona Viaticum lähettää loitsun toisensa jälkeen Palladiumia vastaan, mutta niistä mikään ei kosketa tohtoria. Steel Tiger on vetänyt panssarinsa päälleen ja juoksee Palladiumia kohti, mutta napinpainallus tohtorin rannetietokoneesta halvaannuttaa tämän haarniskan. Palladiumilla ei selvästikään ole kiire päästä Viaticumin luokse. Hän etenee entistä liittolaistaan kohti määrätietoisesti kävellen, ja julistaa samalla, miten Viaticumin kaltainen taikauskoinen noitatohtori olisi viimeinen maagisten taitojen edustaja jonka kanssa Palladium milloinkaan tekisi yhteistyötä ja miten tämän kohtalo olisi varoitus kaikille muille, jotka harkitsisivat tohtorin pettämistä.

Rune näkee magianhavainnointikyvyllään, että tohtorin kaulalla jokin hehkuu maagista valoa aina kun Viaticumin loitsu kilpistyy pois. Lightning Dust ja Rune lentävät taistelijoiden eteen nähdäkseen paremmin, ja on tosiaan selvää, että Palladiumin viitan kauluosan alla on jotain, joka reagoi Viaticumin loitsuihin. Rune sanoo Dustille, että tämä esine pitää saada pois tohtorilta, joten Dust lentää oitis tohtorin luo ja tarttuu kankaan alla olevaan jalokivikoruun. Valitettavasti koru on ansoitettu korkeajännitteellä. Dust tarttuu koruun, mutta noin miljoona volttia iskee hänen lävitseen, ja hän putoaa tiedottomana maahan. Sinertävä jalokivi jää näkyviin roikkumaan sähkökaapelien varassa.

Rashid on nostanut vauhdilla avaruussukkulan pellolta, ja ottanut kurssin kohti koulua. Videofeedien läpi tapahtumaa seuraava Shadow näkee Dustin kaatuvan, ja siirtyy tämän luokse. Sähköä välkkyy edelleen Dustin ympärillä, hänen vaatteensa kytevät ja korvansa savuavat.

Viaticum hylkää kaksi valtavaa maagista sirppiä jotka on luonut, ja lähtee sylipainiin tohtorin kanssa. Hän vaatii tohtoria pysymään kaukana oppilaistaan, hyökkää tohtorin lähelle ja heilauttaa tämän oman viitan tämän kasvojen peitoksi. Valitettavasti Palladiumilla on naamiossaan röntgennäkö, eikä viitta sokaise häntä. Hän tarttuu Viaticumia rinnuksista kiinni ja lyö tätä kasvoihin.

Shadow ihmettelee miten voisi siirtää Dustin turvaan saamatta sähköiskua, mutta Cirrus nappaa Dustin tuulen sisään ja siirtää tämän turvaan samalla kun Eightball jyrää pallona tohtorin jalkoihin. Hän saa tohtorin horjahtamaan ja kääntymään ympäri. Hetkeä myöhemmin norsuksi muuttunut Unity juoksee koulurakennukselta tohtoria päin. Tohtori ei ehdi väistää, ja norsu talloo hänet asfalttiin. Lähes kuuden tonnin painoinen Unity lyttää tohtorin panssarin totaalisesti, ja poimii Viaticumin kärsäänsä mennessään. Asfalttiin tulleen painauman pohjalla Palladium ei enää liiku, ja taistelu on käytännössä ohi. Shadow siirtyy takaisin sukkulaan Rashidin luokse.

Sukkulassa Grace (sillä tässä osuudessa on nimenomaan Grace eikä Shadow) kertoo Rashidille, että tilanne on ohi ja Palladium tajuton. Alkuperäinen suunnitelma oli napata Palladium kyytiin ja lempata tämä sitten jonnekin avaruuteen, mutta asiaa hetken pohdittuaan Rashid ja Grace ovat todenneet tämän liian riskaabeliksi. Palladium voisi hyvinkin tappaa heidät molemmat ennen kuin sukkula olisi edes kunnolla liikkellä. Rashidin suunnitelma on ajaa sukkula Palladiumin ja Viaticumin yläpuolelle, laskeutua näiden päälle ja tappaa molemmat. Grace siirtyi Dustin luokse pelastamaan tätä alta pois, mutta palasi takaisin, kun tilanne oli ratkaisevasti muuttunut. Rashid aikoo kuitenkin yhä toteuttaa suunnitelmansa, vaikka Grace kertoo useampaan otteeseen, että Palladium on toimintakyvytön. Gracen kysyessä Rashid vastaa haluavansa tehdä tämän. Grace sanoo, ettei tehdä sitä tänään, johon Rashid vastaa ettei sitä tehty viimeksikään. Sukkulassa käydään vakavaa keskustelua siitä, eikö ole parempi tappaa yksi ihminen, jos sillä pystyy pelastamaan ehkä tuhansien hengen. Rashid kysyy myös eikö Grace tappaisi hänet, jos tietäisi että Rashid muuten tappaisi paljon ihmisiä. Grace kysyy onko tämä se, mitä Rashid pelkää ja Rashid sanoo näin olevan. Grace sanoo, ettei se kuitenkaan olisi hän. Rashid alkaa itkeä mutta jatkaa sukkulan ohjaamista kohti suunnitelmaansa. Lopulta Grace siirtää Rashidin kädet sivuun ohjaimilta ja ohjaa sukkulan takaisin maissipellolle. Takaisin koululle kävellessä käydään vielä vakavaa keskustelua tappamisesta ja sen oikeutuksesta. Grace ei näe sitä oikeutettuna missään tilanteessa. Grace ehdottaa myös, että Rashid ehkä pyysi häntä mukaansa, koska arvasi, että Grace estäisi häntä. Rashid ei usko arvanneensa, mutta Grace sanoo, että se voi olla intuitiota ja Rashid ei vain vielä osaa sitä kuunnella. Rashid sanoo Gracea Samu Sirkakseen, pohditaan hieman oikeana poikana olemista ja Grace pyytää Rashidia kertomaan mitkä ovat psykologian portaat, joita pitää osata tarkkailla itsensä vieraannuttamisessa ja lupaa tarkkailla niitä Rashidin kanssa. Grace pitää Rashidia kädestä ja vie tämä koululle kuin pikkuveljen.

Jälkien siivous


Lightning Dust viedään kellariin siirrettyyn terveyspisteeseen. Hän on tajuton, mutta hengittää eikä hänellä ole pahoja palovammoja. Hänelle annetaan happea. Ulkona Viaticum kiittää Unitya, ja siirtyy riisumaan Palladiumia aseista.


Doctor Palladium ilman kypäräänsäOpettajat ottavat Palladiumin vangiksi ja hänet riisutaan panssaristaan. Sen alla hän on mustelmilla, mutta elossa. Tohtori oli selvästi varautunut taistelemaan Instituutin kaikkia opettajia vastaan (mm. sabotoimalla Ancient Guardianin auton kun tämä oli käymässä Burlingtonissa), mutta varsin tyypillisesti itselleen maailman älykkäimpnä pidetty mies oli jättänyt huomioimatta sen ilmeisen seikan, että koulun oppilaatkin olivat supervoimaisia ja saattaisivat osallistua taisteluun.

Viaticum käy erikseen kiittämässä kaikkia I7:n jäseniä (joskin sanoo myös, että kun hän kehottaa heitä poistumaan paikalta, vielä suotavampaa olisi totella). Kun Lightning Dust palaa tajuihinsa, rehtori käy hänenkin luonaan ja antaa hänelle lääkärin kipulääkkeiden päälle maagisen tikkarin, joka poistaa ennestään sähköiskun jälkeen jättämää päänsärkyä. Fighting Raptor valittaa Runelle siitä, että tämä lähetti Dustin hakemaan Palladiumilta amulettia, ja Rune kokee syyllisyyttä siitä, että Dust sai sähköiskun. Rashid ja Shadow tapaavat myös rehtorin palatessaan sukkulalta; Viaticum huomaa, että Rashid on selvästi itkenyt, mutta kun tämä sanoo olevansa kunnossa, ei tämä jää asiaa sen kummemmin vatvomaan. Unity sen sijaan sanoo Viaticumille, että hän vaatii tätä pyytämään anteeksi isältään kiveksi muuttamista. Viaticum toteaa, että moinen on normaalia supersankarin ja superrikollisen välistä toimintaa, ja että jos Unity aikoo seurata Spiderhuneria alalle, hänen on syytä olla ottamatta mitään tuollaista henkilökohtaisesti - että supersankarin muuttaminen parin kuukauden ajaksi kivipatsaaksi on aivan eri juttu kuin vaikkapa supersankarin siviiliomaisten uhkailu tai vahingoittaminen.

Paikalla olleet ammatinvalintapäivän ihmiset ovat kuitenkin nyt ehdottomasti nähneet, että Instituutti on aivan muuta kuin mitä esittää olevansa, Huolehdittuaan siitä, että Palladium pysyy aisoissa Viaticum siirtyy ylipuhumaan ja lahjomaan heitä olemaan koulun salaisuuksista hiljaa. Konchady ottaa käytännön asiat hoitoonsa. Muutaman tunnin kuluttua koululle saapuu ulkoministeriön henkilökuntaa ottamaan Palladiumin haltuunsa. Doctor Palladium on kansainvälisessä oikeudessa todettu itsenäiseksi valtioksi ja hänellä on diplomaattinen koskemattomuus, joten kuten aiemminkin, hänen tapauksensa on menossa kansainväliseen tuomioistuimeen. Mukaan viemään tohtoria tutkintavankeuteen saapuu Silver Shieldin turvahenkilönä Comet.| Monet lapset innostuvat hänestä valtavasti ja pyytävät nimmareita sekä ottavat valokuvia tämän kanssa. Comet suhtautuu huomioon hyväntahtoisen tottuneesti, vaikka ei selvästikään erityisen julkisuudenkipeä olekaan.

Palladiumia lähdetään viemään pois, ja urakoitsijat alkavat korjata koulurakennusta. Pihan asfalttiin on jäänyt taistelupanssarin muotoinen painauma kohdasta, johon Unity tallasi tohtorin; painauma täytetään grillihiilillä ja illan tullen oppilaita kokoontuu sen ympärille paistamaan makkaroita ja vaahtokarkkeja. Videoita taistelusta jaellaan, ja melkein jokainen koulun oppilas koettaa väittää olleensa mukana jossain kohdassa. Palladium on nujerrettu ja lähetetty oikeuden eteen, mutta olennaiseksi keskustelunaiheeksi kohoaa, mitä pitäisi tehdä Viaticumille?

Ainakin Unity, Fighting Raptor ja Cirrus inhoavat ajatusta, että Viaticum jatkaisi rehtorina, mutta Lightning Dust, Rune ja Laserburn ovat sitä mieltä, että rehtorin tehtävässä Mystagoguen veli on suoriutunut oikeasti aivan hyvin ja että he soisivat hänen mielellään jatkavan. Silti, hän oli mukana Doctor Palladiumin ja Semiramisin lähipiirissä, joten hänetkin pitäisi kai toimittaa oikeuden eteen teoistaan, riippumatta siitä miten hyvä rehtori hän saattaisi olla. Koululle jääneeltä ulkoministeriön virkailijalta käydään kysymässä asiasta, mutta tämä sanoo, että hänellä ei ole mitään ohjeita Viaticumin suhteen - häntä kiinnostaa ainoastaan Palladium (ja Semiramis, jos tämä sattuu ilmestymään). Hän epäilee, että FBI etsii Viaticumia jossain vaiheessa. Rashid pyytää häntä soittamaan esimiehelleen, ja hän sanoo tekevänsä niin ehtiessään. Ainakaan välittömästi näin ei kuitenkaan tapahdu.

Jos Viaticum ei rehtorina jatkaisi, ketä muita ehdokkaita on? Ms. Calvin tulee mieleen, ja Rune, Rashid sekä Shadow käyvät kellarissa katsomassa hoidossa olevaa taisteluandroidia. Unsouled| on edelleen kahtia, mutta tajuissaan, ja juttelee mielellään vieraidensa kanssa. Kun kysytään, haluaisiko hän rehtorin tehtävän, hänen vastauksensa on ehdoton ei - hän haluaa olla tekemisissä yksittäisten ihmisten kanssa, ja siihen koulupsykologin sekä sosiaalikuraattorin tehtävä soveltuu mainiosti. Hänen näkemyksensä mukaan paras rehtori olisi Konchady. Instituutin ulkopuolelta hän ei osaa ehdottaa ketään. Kun hänelle sanotaan, että Viaticum on rikollinen, Unsouled muistuttaa että hän on itsekin sitä - hänellä on tausta Cuben| rakentamana taisteluandroidina, hän vaan teki jossain vaiheessa parannuksen ja Mystagogue otti hänet koululle töihin kun hän sanoi haluavansa koettaa ymmärtää ihmisiä paremmin.

Rashid jää muiden poistuessa vielä juttelemaan Unsouledin kanssa. Hän kertoo olleensa valmis tappamaan sekä Doctor Palladiumin että Viaticumin sukkulan raketeilla, ja pelkää malign hypercognition disorderin vievän hänet mukanaan; ainoastaan Grace sai hänet pidättäytymään tästä. He keskustelevat asiasta pitkän tovin. Unsouled on sitä mieltä, että ystävien tuki voi lopulta olla se asia, joka ratkaisee sen, miten inhimillisenä superälykäs pysyy, ja sanoo, että ystävien pitäminen on vaikeaa eikä hän itse täysin tiedä miten se onnistuu. Hän sanoo toivovansa, että Rashid voisi ensi vuonna jakaa aikaansa Instituutin ja Harvardin välillä; Instituutissa pystytään kuitenkin opettamaan asioita, joita muualla on vaikea oppia, ja lisäksi Rashidilla on täällä ystäviä joilla on edellytyksiä ymmärtää häntä.

Nuotiolla istuva Cirrus saa sähköpostiviestin isältään. Loy| kertoo olevansa palaamassa takaisin Maapallolle ja saapuvansa sinne kahden vuorokauden kuluttua. Hän sanoo, että hänellä ja Engagella| on ongelmia, pääasiassa koska Loy on ollut alusta alkaen Semiramisin joukoissa tämän vallankaappausoperaatiossa. Toisin kuin Cirrus oli kuvitellut, Loy ei ollut Semiramisin vanki, vaan vapaaehtoinen yhteistyökumppani; häntä ei ollut vaan näkynyt julkisuudessa.

Cirrusin mieliala romahtaa. Hän poistuu nuotiopiiristä, ja soittaa itkuisen puhelun äidilleen, joka vahvistaa Loyn kertomuksen. Engage ei ollut halunnut itse kertoa tätä Cirrusille ainakaan asioiden ollessa vielä käynnissä. Puhelun aikana Engage kuulee Doctor Palladiumin hyökänneen koululle ja tulleen oppilaiden voittamaksi, ja ei voi olla huvittumatta tästä: niin tyypillistä Palladiumia tulla jonkun moisen ilmeisen virheen kampittamaksi. Muuten Engage vakuuttaa että sekä hän että Loy rakastavat Cirrusta, ja että hänen isällään oli syyt tehdä kuten teki, olkoonkin että hän ei itse ole niiden kanssa mitenkään samaa mieltä.

Cirrus kertoo Eightballille ja Unitylle järkytyksestään, ja nämä lohduttavat tätä. Pohditaan, pitäisikö myös Loy viedä oikeuden eteen koska tämä oli ollut Semiramisin puolella. Muuten nuotiopiirin ääressä jutustelu käy kevyemmäksi, mietitään mahdollisuutta muodostaa kesäksi bändi ja keikkailla.

Yötä myöden Cirrus saa pidemmän sähköpostin Loylta, jossa tämä selittää tarkemmin syitään puolen valintansa takana: ulkoavaruudesta tulleena hän piti Maapalloa alusta alkaen mittaamattoman arvokkaana, mutta pelkäsi ihmiskunnan tuhoavan sen. Semiramis yritti ratkaista tätä ongelmaa vähentämällä globaalia eriarvoisuutta ja ympäristön tuhoamista, ja Loy koki ajatuksen niin arvokkaaksi, että hän oli lähtenyt tämän mukaan. Cirrus päätyy lukemaan Semiramisin toimista, ja tajuaa, että vaikka valtiatar ei puheissaan paljon moiseen viitannutkaan, hän oli tehnyt paljon sosiaalis-taloudellis-ympäristöllisiä toimia etenkin Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Tämän vuoksi Silver Shieldin Condor| oli lähtenyt hänen mukaansa.

Keskiviikko ja koulun päättäjäiset


Keskiviikkoaamuna pidetään viimein päättäjäiset ja todistusten jako koulun juhlasalissa. Kaikki pääsevät luokaltaan ja monilla on yllättäviä hyviä arvosanoja: Eightballin teknillis-matemaattiset arvosanat ovat nousseet huiman korkeiksi ja Unity on saanut magiasta parhaan numeron milloinkaan. Todistustenjaon yhteydessä rehtori vaihtaa pari sanaa jokaisen oppilaan kanssa: omalla tyylillään hän kehuu jokaista I7:n jäsentä ja toivoo, että nämä pysyvät koulussa ensi vuonnakin. Cirrusille hän toteaa tämän ilmeisesti kuulleen isästään, ja sanoo, että vaikka läheskään kaikki Semiramisin seuraajat eivät olleet mukana hyvin aikomuksin, Loy varmasti oli. Shadow'lta hän kysyy, löysikö tämä mitä etsikin, ja on hyvillään kun tämä sanoo näin tapahtuneen. Unity sanoo Viaticumille, että magian käyttäminen ihmisten kivettämiseen on edelleen moraalitonta ja väärin, ja Viaticum vastaa, että on hyvä että Unity on kuunnellut etiikan tunnilla.

Sitten kouluvuosi päättyy, ja oppilaat lähtevät kesälomalleen.


Pelinjohtajien kommentteja


Dare:

Yksi vuosi: 10 ryhmäpeliä Invincibleä, 6 peliä Plan B:ä, 5 erikoisnumeroa. Liki 200 kuvaa, 55 sivua seikkailumuistiinpanoja, 25 sivua maailmadataa, noin 200 wikisivua. Kuulostaa suht paljolta, mutta lopulta kampanja oli kuitenkin yllättävän vähätöinen pelauttaa. Kuten pelin jälkeen todettiin, tässä näkyi mainiosti että pelaajat ja pelinjohtajat olivat oikeasti kokeneita ja osaavia. Esimerkiksi havainto, että istumajärjestystä vaihtelemalla ison ryhmän sisäinen dynamiikka muuttuu oli mainio ja menee korvan taakse tulevaisuudessa.

Kuten aina näiden projektien kanssa, kaikki pelissä näkyneet hahmot tulivat minulle todella rakkaiksi ja niitä tulee ikävä. Sittenkin koin, että kampanja toimi parhaiten juuri tällaisena vuoden pituisena jaksona jolla on selkeä alku ja loppu. Tarve pelauttaa juuri tämä syntyi Soon I Will Be Invincible -kirjasta (jota suosittelen kaikille, se on käytännössä Doctor Palladiumin tarina), ja vaikka maailmaa en olekaan mihinkään kuuden jalan syvyyteen hautaamassa, seuraava pelikampanja tuskin jatkaa supersankarikuvioissa.<-- #9CategoryPelit
There is one comment on this page. [Display comment]
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki