EIGHTBALL #1


<-- Invincible #9 - Invincible #10 -->

Ninjasade

New York City


Eightball| ja Cirrus| nousevat junasta Grand Central Stationilla. Timothy-isä on taas molempia vastassa. On perjantai-ilta, lukuvuotta on jäljellä vielä yksi viikko, ja kaksi I7:n| sankaria on saapunut New Yorkiin tavoitteenaan löytää harlemilainen sankari Black Flag, joka katosi suunnilleen samoihin aikoihin kun Semiramis| suoritti vallankaappauksensa.

Vietyään tavarat Thompsonien kotiin Cirrus ja Eightball pukeutuvat univormuihin ja aloittavat etsintänsä. Lodestone| (siviileissä ja paljastavissa bilevermeissä) sanoo, ettei tiedä mitään Black Flagin kohtalosta. Timesin toimittaja Kyle Trudeau, joka on parin viime vuoden aikana tehnyt paljon yhteystyötä sankarin kanssa, ei liioin tiedä tämän viime vuoden tekemisistä mitään. Seuraava kontakti joka tavoitetaan on etsivä Leary kahvin ja hampurilaisen äärestä. Leary on kyyninen ja väsyneen oloinen kuten yleensä, mutta viittaukset siihen, että hän on Pitbullin| taskussa ja lapset tietävät sen saavat hänet kiristelemään hampaitaan. Hän ei osaa kuitenkaan kertoa muuta kuin, että Black Flag on poliisin arvioiden mukaan uransa aikana muuttanut useita kertoja, ja että Harlemin asukkaat ovat myös etsineet häntä ja toivovat hänen palaavan. Leary arvioi, että Black Flag olisi sellaisenaan saattanut ilmestyä tunnistamattomana vainajana herättämättä suuria epäilyksiä: lihaksikkaat, väkivaltaisesti kuolleet mustat miehet eivät ole varsinaisesti harvinaisia Harlemissa.

Keskustelun kesken pöydälle hyppää alle kymmenen senttiä pitkä, vihreistä kuutioista koostuva homonuculus. Emerald,| toinen New Yorkissa vielä toimivista supersankareista, on saanut I7:n viestin ja on lähettänyt pienen avatarinsa keskustelemaan heidän kanssaan. Leary poistuu, ja Emerald kertoo mitä tietää - mikä oikeastaan ei ole paljon mitään. Hän ei sentään usko Black Flagin olevan Semiramisin tyrmässä, ja esittää veikkauksen, että Pitbull tai joku muu sankarin monista vihollisista ja on saattanut raivata tämän tieltään. Normaalisti tällaisella olisi pröystäilty, mutta suunnilleen samaan aikaan New Yorkiin iski Semiramisin talvi, ja vaikka mitkä asiat saattoivat jäädä siinä hämmennyksessä huomaamatta.

Emerald lähtee työhönsä. Eightball ja Cirrus pohtivat. Keskellä kesää Semiramisin glasiaattorin kaupunkiin tuoma talvi on juuri sellainen katastrofi, jossa Black Flag olisi normaalisti ollut mukana organisoimassa ja pitämässä yhteisöä koossa. Kuitenkaan tältä ajalta hänestä ei ole mitään havaintoja.

Etsivätyötä


Varhain seuraavana aamuna Cirrus ja Eightball uppoutuvat nettietsivätyöhön. He jäljittävät Black Flagin viimeisiä varmoja havaintoja, ja päätyvät muutaman oivalluksen jälkeen Etelä-Bronxiin joen toiselle puolelle Harlemista. Siellä hylätty ja purku-uhan alla ollut talo räjäytettiin keskellä yötä alkukesästä, ja silminnäkijät olivat sanoneet Black Flagin olleen seudulla hetkeä aiemmin. Kesäaamun skeittareiden kanssa juttelemalla saadaan vahvistus oudolle räjäytykselle, ja talossa majaillut koditon osaa kertoa, että "yksisilmäiset" olivat hätistäneet hänet ja muut pois talosta paria päivää aiemmin.

Cirrus raivaa voimillaan reitin sortuneen talon alapuolelle. Kellareista odotetaan löytyvän salaisen tukikohdan jäänteet, mutta näin ei käy, ainoastaan reitti kadun toisella puolella olevaan hylättyyn taloon tulee vastaan. Sortuneiden rakenteiden keskeltä löytyy kuitenkin jotain omituista: katkennut japanilaistyylinen suora miekka.

Eightball tietää Harlemissa budoliikkeen, jossa hän ja Cirrus käyvät näyttämässä miekkaa. Liikettä pitävä iso ja lihaksikas musta kaveri Tyrone tekee hieman verkkohakuja, ja sitten tunnistaa miekan väistikuvion. Se on Quiver-nimisen| kansainvälisen terroristijärjestön tunnus. Quiverin univormuissa on selkeä yksisilmäteema, ja ainakin joskus heillä on ollut toimintaa New Yorkissa.

Tyronelle jätetään toive panna sana liikkeelle, että Eightball ja Cirrus etsivät Black Flagia ja kaipaavat kaikkia vakavastiotettavia vihjeitä. Tyrone lupaa kertoa asiasta eteenpäin; kuten oikeastaan kaikki Harlemissa, hänkin toivoo Harlemin puolustajan löytyvän. Tämän jälkeen kaksikko saa yllättäen puhelun etsivä Learylta, joka haluaa tavata. Tapaamisessa hän ilmaisee, että Pitbull soisi mielellään Black Flagin palaavan tekemään mitä tekee, ja että jos sankarit tarvitsevat apua hänen paikantamiseensa, Pitbull tarjoaa sitä.

Tarjousta kummastellaan ja ansaa epäillään. Pitbull on järjestäytyneen rikollisuuden isoja nimiä New Yorkissa, eikä uskota, että hänellä olisi mitään halua nähdä oikeasti Black Flagin palaavan. Samoihin aikoihin uutisissa näkyy raportteja Washington D.C:stä ja länsirannikolta. Semiramisin hallinto on voimakkaasti luhistumassa, hänen sotilaansa ovat vaihtamassa puolta ja hänen vankinaan olleiden supersankareiden väitetään paenneen.

Sandie Walcott

Black Flagin viimeinen keikka


Lounaan jälkeen Eightballille soittaa uusi puhelinnumero. Soittaja esittäytyy Sandie Walcott -nimiseksi harlemilaiseksi, ja sanoo kuulleensa, että supersankareita etsii Black Flagia. Sandie sanoo mielellään vertailevansa muistiinpanoja aiheesta, ja hänet tavataan tanssikoulussaan Harlemin laidalla. Sandiella on papereilla suuri määrä aineistoa, jota hän on kerännyt Black Flagista vuoden aikana, ja hän sanoo onnistuneesti tunnistaneensa Black Flagin viimeisen keikan. Tämä on tosiaan sama romahtaneen talon tapaus, jonka Eightball ja Cirrus ovat paikantaneet, mutta Sandie tietää kertoa, että Black Flag oli ollut pelastamassa newyorkilaisen tuomarin kidnapattua poikaa. Hän ei ole itse päässyt tapaamaan tuomari Adamsonia, mutta arvelee, että supersankareilla voisi olla tähän paremmat edellytykset. Motivaatioksi etsivätyölleen Sandie sanoo olevansa velkaa Black Flagille.

Eightball ja Cirrus vierailevat Bronxissa asuvan tuomarin luona. He tapaavatkin miehen, joka vahvistaa Sandien kertomuksen: Quiver-niminen terroristijärjestö kaappasi hänen Ehoch-poikansa vuosi sitten kostoksi kovista rangaistuksista, joita hän oli langettanut järjestön jäsenille oikeussalissaan. Black Flag oli hakenut Enochin takaisin, mutta hakuoperaatiossa talo, jossa poikaa oli pidetty oli sortunut ja Black Flag oli jäänyt raunioihin. Sankarin liittolaiset olivat saaneet hänet ulos, ja tuomari Adamson oli järjestänyt hänet diskreettiin sairaalahoitoon. Hän ei tiennyt Black Flagin kohtalosta sen enempää - hän oli halunnut kunnioittaa tämän yksityisyyttä - mutta suostuu soittamaan sankaria hoitaneelle lääkärille. Puhelun jälkeen hän kertoo, että Black Flag oli poistunut sairaalasta Semiramisin talven päätyttyä, ja että ilmeisesti hoidossa oli auttanut paikalla vieraillut toinen supersankari, Thelemic.

Thelemic| ei ole newyorkilainen, vaan toimii Richmondissa, Virginiassa, ja on poistunut sieltä hyvin harvoin. Black Flagin vaiheita sairaalakeikan jälkeen ei tiedetä, mutta epäillään, että Thelemic saattaisi ehkä kyetä kertomaan enemmän.

Richmondin velho


New Yorkista Richmondiin pitää mennä kiertäen, koskapa välissä Washington D.C.:ssä on käynnissä kovia taisteluita. Paikoitellen normaalit kulkureitit ovat tukossa, mutta Cirrus pystyy lentämään esteiden yli. Itse kaupunkiin pääseminen olisi huomattavan vaikeaa ilman supervoimia. Perille saavutaan iltakahdeksan aikoihin.

Richmondissa Semiramisin tukijoukot ovat vielä hallinnassa, mutta selvästi hermostuneita. Kaupungissa on ulkonaliikkumiskielto ja tunnelma on jännittynyt. Sankarit pohtivat, miten Thelemicin voisi tavoittaa. Kukaan ei tiedä sankarista paljoa, hänen voimansa ovat epmääräisiä ja hänen liittolaisuutensa samoin. Eightball ja Cirrus eivät tiedä, mitä sankarin nimi tarkoittaa, joten he katsovat Wikipediasta - ja huomaavat, että sanaan "thelemic" liittyvä maaginen symboli on ilmeisesti samanlainen kuin Sandie Walcottin käyttämä korvakoru. Aiemmin Engage oli kertonut Thelemicin olleen mukana vastustamassa Baltimoren solun hyökkäystä Semiramisin linnakkeeseen. Cirrus soittaa äidilleen ja saa lisäpointtereita miehen voimasta. Puhelun taustalla kuuluu ryskettä ja ammuskelua - Kaliforniassa Engagella on kädet täynnä työtä Cuben| joukkojen kanssa.

Puhelun päättymisen jälkeen katolla olevat sankarit tajuavat, että heidän seurassaan on muukin - Thelemic valkoisessa puvussaan on ilmestynyt jostain katolle heidän seuraansa. Kun hänelle kerrotaan asian koskevan Black Flagia, hän kutsuu sankarit torniinsa keskustelemaan. Hän tarttuu heidän käsiinsä, ja hetken aikaa maailma muuttuu kirjaksi jonka sivujen läpi kolmikko liikkuu; sitten heidän ympärillään on hämärä varastotila, joka on aivan täynnä kaikenlaista vanhaa tavaraa. Nämä taikaesineet ovat Thelemicin maagisten voimien lähde. Thelemicin puheiden perusteella voi päätellä, ettei hän täysin tiedä, mitä hänen hyllyistään löytyy. I7:lle löytyy lyhyen etsimisen jälkeen tarjottavaksi vintage-kokista jäähilearkusta.

Nuorehko velho kertoo olleensa Black Flagille palveluksen velkaa, ja kun hän oli kuullut tämän loukkaantuneen pahasti, hän oli matkustanut New Yorkiin ja vienyt tälle parantavaa taikajuomaa, joka oli auttanut tätä selviämään vakavimmista vammoistaan edes jotenkuten. Enempää apua Black Flag ei tahtonut, joten Thelemic oli palannut kotiinsa, mutta jättänyt tälle muutamia taikaesineitä joiden avulla tämä voisi saada häneen yhteyttä. (Puhelimet eivät ilmeisesti kanna velhon varastoon.)

Harlemin sankarin tämänhetkisestä sijainnista Thelemicillä ei ole mitään tietoa, mutta muuten hän vaihtaa kuulumisia I7:n kanssa. Hän kertoo Semiramisin uhkailleen häntä maagisen varaston polttamisella ja sillä tavoin pari kertaa pakottaneen häneltä palveluksia, mutta mitään rakkautta valloittajille sankarilla ei ole. Hän on tehnyt yhteistyötä näiden kanssa vain voidakseen jatkaa omaa työtään Richmondin suojelijana. Kun hän kuulee, että Viaticum| on nykyään Instituutin rehtori Mystagoguen| asemasta hän järkyttyy. Hän oli toivonut, että voisi ehkä joskus pyytää Mystagoguen käymään tornissaan selittämässä hänelle hieman sieltä löytyvien esineiden luonteista.

Lopulta Thelemic joutuu palaamaan työhön. Hän antaa vierailleen mukaan talismaaneja, joiden avulla häneen voi tarvittaessa pitää yhteyttä. I7:n kaksikko auttaa häntä ryöstelyyn sortuneiden Semiramisin sotilaiden taltuttamisessa, ja sen jälkeen hakeutuu yöbussiin takaisin kohti New York Citya.

Pitbull


Eightball ja Cirrus ovat nukkuneet yöbussissa, ja heräävät sen saapuessa Penn Stationille. Aamiaista syödään jäätelöbaarissa, ja samalla nähdään televisiosta uutisia. Washington D.C:ssä Semiramisin linnake on luhistunut, ja hänelle uskolliset sotilasjoukot ovat pakenemassa. Liittovaltion armeijan komentaja sekä Silver Shieldin Ultrawave| ovat tarjonneet Semiramisille vielä uskollisille sotilaille armahdusta jos nämä antautuvat puoleenpäivään mennessä. Semiramis itse ei ole äännähtänytkään, eikä mikään paikka ole jäätynyt. On selvää, että vallananastajien hallinto on hävinnyt tämän taistelun.

New Yorkissa puhkeaa tämän seurauksena melkoiset katubileet. Niiden läpi kaksikko taivaltaa Sandie Walcottin tanssikoululle kysymään tältä tämän korvakorusta. Sandie kertoo sen olevan väitetysti peräisin Black Flagilta, ja sen alkuperä jäljitetään syyskuussa pidetylle kirpputorille, jossa kookas musta mies (jota joku ostaja oli jälkeenpäin epäillyt ehkä Black Flagiksi; vastaavanlaisia epäilyksiä vaan on kymmenittäin) oli myynyt käsipainoja yms. sekalaista sälää ja koru oli ollut yksi näistä. Koru on todellakin identtinen Thelemicin symbolin kanssa, ja sitä verrataan Eightballin ja Cirrusin saamiin maagisiin vastaanottimiin. Ilmeisesti kyseessä tosiaan on ollut aito Thelemiciltä peräisin oleva koru, mikä tarkoittaa, että kirpputorilla syksyllä myynyt mies oli todellakin Black Flag siviileissä. Miehen jäljittäminen on mahdotonta; hän oli vuokrannut pöydän käteisellä, eikä kukaan ole muistanut hänen nimeään tai saanut hänestä valokuvaa.

Aikalinjan mukaan Black Flag vietti glasiaattoritalven sairaalassa, eikä sairaalasta poistuttuaan enää palannut univormuun. Eightballin mielestä tämä on tavallaan ymmärrettävää; 20 vuoden uran jälkeen eläke voi olla ansaittua, ja oli Semiramisin hallinnosta muuten mitä mieltä tahansa, ainakin Harlem on valtiattaren uudistusten jälkeen vähemmän epäturvallinen paikka. Kenties Black Flag näki asiat samalla tavoin. Joka tapauksessa mies ei selvästikään ole missään pulassa, ja poissa julkisuudesta pysyminen on hänen oma valintansa. Eightballille tämä on riittävästi. Sandie on selvästi harmissaan siitä, että tutkimus tuntuu pysähtyneen, muttei hänelläkään tunnu olevan keinoa jatkaa eteenpäin.

Cirrus ja Eightball liittyvät juhlintaan kaupungilla. Tähtilippuja heilutetaan jokaisesta ikkunasta, Semiramisin viirejä heitetään roskikseen ja karnevaalitunnelma vallitsee Battery Parkista Inwoodiin. Bilettäminen kuljettaa heidät kaupungin halki, kunnes alkuillasta he saavat taas puhelun. Soittaja on budoliikkeen pitäjä Tyrone, joka kertoo tehneensä hieman tutkimuksia miekasta jota hänelle näytettiin. Hän sanoo, että hänen tuntemansa newyorkilainen metalliseppä on tehnyt tilaustyönä useita väistimiä, joissa on ollut tarkalleen sama malli kuin talon raunioista kaivetussa yksilössä. Viimeisimmät näistä tehtiin pari viikkoa sitten. Quiver on aktiivinen New Yorkissa.

Tovin miettimisen jälkeen Cirrus ja Eightball päättävät kertoa tästä etsivä Learylle. Tämä ei tiedä, miten suhtautua asiaan. Cirrus ja Eightball haluavat tavata Pitbullin. Leary järjestää tapaamisen ja kaksikko lähtee etsivän mukaan. Ajetaan Etelä-Manhattanille, ja siellä ahkerasti työn touhussa olevan varastoliikkeen työntekijät ovat saada halvauksen kun etsivä saattaa kaksi supersankaria työtilojen halki. Kolmannen kerroksen toimistossa istuu Pitbull, koko 150 senttimetrin komeudessaan klassisessa koirapuvussaan, jalat pöydällä, sikari suussa, ja tarjoaa eurooppalaista suklaata vierailleen. Hän haluaa tietää Black Flagista.

Eightball kysyy, miksi Pitbull tahtoisi muka sankarin takaisin kaduille. Pitbull vastaa voittaneensa: Semiramisin hallinnon ja sitä kautta tulleiden muutosten myötä suurin osa hänen rahaa tekevistä liiketoimistaan on tällä hetkellä täysin laillisia, ja vaikka liittovaltio koettaisi muuttaa tilannetta, hänellä on lakimiesten armeija joka voi jumittaa asiat vuodeksi tuomioistuimiin. Black Flagin toimet eivät varmasti kohdistuisi hänen intresseihinsä, päinvastoin, ne suojelisivat sitä. Vakaus ja turvallisuus Harlemissa on tällä hetkellä yksinomaan Pitbullin etu, ja kaupunginosan oma naamioitu sankari ylläpitäisi tätä hienosti.

Black Flag on kuitenkin eläkkeellä, ja sen sijaan Pitbullille kerrotaan, että Quiver on kaupungissa. Tämä näyttää harmittavan gangsteria (rehellistä liikemiestä?) ja hän soisi, että joku ottaisi moiset terroristit kiinni ja toimittaisi viranomaisille. Haluaisivatko kaksi nuorta supersankaria hoitaa homman? Quiverin paikallsijohtaja on kuluneen vuoden ollut hyvin rauhallinen, mutta Pitbull tietää kuka tämä on: Sandie Walcott -niminen "tanssiopettaja".

Ninjoja


Puolta tuntia myöhemmin Cirrus koputtaa tanssistudion oveen. Sen avaa nuori, hyväkuntoinen mies, ulkoapäin tanssistudion oppilas mutta salaa ilmeisesti Quiverin ninja. Sandie itse ei ole paikalla, mutta kun Cirrus kertoo että hänellä on uutisia koskien yhteistä tutkimusta, hänet kutsutaan sisään. Samalla Eightball kierii pienenä pallona sisään ilmastoinnin kautta. Tanssiopetustiloissa muutama hyväkuntoinen nuori mies treenaa rajuja kamppailulajeja.

Sandielle soitetaan ja hänet pyydetään paikalle. Kuitenkin Sandie käy epäluuloiseksi kuullessaan, että paikalla on vain Cirrus eikä Eightballia. Eightball huomaa tämän, ja käy vihjaamassa Cirrusille asiasta; niinpä kun Cirrusilta kysytään missä hänen kaverinsa on, hän vastaa että tämä on hakemassa välipalaa. Hetkeä myöhemmin Eightballkin koputtaa ovelle, noudettuaan läheisestä seven-elevenistä naksuja ja kokista.

Pian Sandie ilmestyy itsekin paikalle, ja kysyy mitä uutta kaksikolla on. Kaksikko kertoo tavanneensa Pitbullin ja tietävänsä, että Quiver on yhä aktiivinen New Yorkissa. Sandie tajuaa paljastuneensa, ja heittää Eightballia laukustaan vetämällä veitsellä. Eightball väistää, ja samalla toinen Quiverin ninja vetää esiin pistoolin. Cirrus repäisee lattian läpi maavallin tukkimaan pääsyn tanssikoulusta ulos, Eightball kolkkaa pistoolia kantavan ninjan. Samalla kun Cirrus tukkii myös portaat ylempään tanssistudioon (josta neljä treenaamassa ollutta ninjaa ovat juuri syöksymässä alas) Sandie potkaisee hänet nurin. Hän heittää seuraavaksi Eightballia suunnatulla vilkkuvalla pienoispommilla, mutta sekin väistetään. Pommi jää kiinni tanssikoulun tiskiin, ja lauetessaan räjäyttää siihen mojovan aukon.

Sandie vetää esiin konepistoolin, ja koettaa ampua Eightballia, mutta luodit eivät pure. Sitten Cirrus tempaisee lattian läpi uuden möhkäleen maata, ja käärii Sandien savesta ja mudasta tehtyyn kuoreen. Tämä lopettaa taistelun. Cirrus ottaa taltutetun Sandien mukaansa ja lentää pois.

Sandie sanoo, että kaksikko on vain Pitbullin käskyläisiä ja pelaa suoraan gangsterin pussiin. Hän koettaa vuorotellen uhkailla ja vuorotellen kieroilla, mutta kumpikaan ei tehoa. Käy ilmi, että Quiverin paikallisjohtaja Shuriken,| joka oli tuomarin pojan kaappausoperaation takana, oli jäänyt saman sortuman alle kuin Black Flag, mutta ei ollut selvinnyt siitä yhtä hyvin vaan on edelleen koomassa sairaalassa. Sandie oli tahtonut Shurikeniksi Shurikenin paikalle, ja arvellut että paras tapa saada Quiverin tuki tälle olisi etsiä Black Flag ja kostaa tälle edeltäjänsä kohtalo.

Eightball luikkii tanssikoululla vielä olevien ninjojen läpi Sandien toimistoon, ja vie sieltä tämän kannettavan sekä paperilla olevat muistiinpanot Black Flagista. Sen jälkeen hän yhyttää Cirruksen. Pohditaan, mitä Sandielle voisi tehdä; jos hänet antaisi poliisille, saattaisi Pitbull tehdä jotain ikävää hänelle. Soitto tuomari Adamsonille kuitenkin auttaa: Adamson neuvoo piirisyyttäjän toimistossa olevan miehen, joka ei takuulla ole kenenkään taskussa ja jonka voi luottaa käsittelevän Quiverin kapteenia asianmukaisesti. Sandie luovutetaan tälle, ja piirisyyttäjän kutsumat poliisit ottavat ninjan talteen. Lisätodisteiksi myös kannettava luovutetaan poliiseille.

Black Flagin etsinnöistä tehdyt muistiinpanot sen sijaan hävitetään. Harlemilainen sankari on vetäytynyt eläkkeelle, selvästi omasta päätöksestään. Eightball ja Cirrus päättävät kunnioittaa tätä.


Pelinjohtajan kommentit


Ollakseen tutkimuspainotteinen dekkari tämän tarinan tempo oli todella hyvä, ja elementit tuntuivat järkeviltä. Mielekästä edistystä saavutettiin, ja tuntui järkevältä, että nimenomaan kaupunkiin tutkimusta tekemään tulevat nuoret sankarit ovat ne, jotka pystyivät muutaman edistysaskeleen ottamaan. Olin suunnitellut yhteenotosta Quiverin kanssa vähän rajumpaa, mutta Cirrus ja Eightball olivat niin ovelia, että vastustaja oli taistelun alkaessa jo pahasti alakynnessä.

Black Flagia ei näkynyt lainkaan, mutta tavallaan hahmon poissaolo tuntui tarinassa hyvin toimivalta elementiltä. Muutenkin pääsin käyttämään hauskoja hahmoja, kuten aina piristävää etsivä Learya, ja ihan täysin lailliseksi bisnesmieheksi takuulla ryhtynyttä Pitbullia.

Thelemic on konseptuaalisesti ehkä kaikista Invinciblen hahmoista oma suosikkini. Ei hänellä kampanjassa ole minkäänlaista roolia, mutta se on hahmo, jollaista todella tahtoisin itse pelata jossain supersankariropessa.<-- Invincible #9 - Invincible #10 -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki