INVINCIBLE ANNUAL #1


<-- Invincible #5 - Invincible #6 -->


Joulu 2013: Cirrus, Eightball ja UnityTheo on kutsunut Chishan ja Cyrusin kotiinsa jouluksi, koska kummankin vanhemmat ovat kadonneet Semiramisin vallankaappauksessa. Jouluaatonaattona kolmikko lähtee junalla kohti New York Cityä. Junamatkan aikana Chisha saa viestejä Runelta tämän yrittäessä varoittaa Wendyä peilikuvastaan. 20 tunnin junamatkalla ei juurikaan nukuta. Cyrus on meikannut sinisen ihonsa piiloon ollakseen herättämättä liikaa huomiota: Theon perhe tietää Instituutin luonteen ja poikansa kavereiden olevan supervoimaisia, mutta serkut, sedät, tädit ja isovanhemmat eivät, ja Instituutti toivoo, että tietoa siitä ei levitetä liiaksi.

Jouluaattoaamuna juna saapuu Grand Central Stationille, ja Theon isä Timothy noutaa teinit asemalta pikkubussilla. New Yorkissa on lumetonta ja viileää, ja liikenneruuhka on valtava, mutta ammattiautoilija navigoi kaupungin läpi helposti. Theon kotona Harlemissa Michelle-äiti syöttää lapsille valtavat määrät ruokaa ja päästää heidät sitten vieraspeteihin nukkumaan. Muutaman tunnin unien jälkeen ohjelmassa on lisää ruokaa. Theon sisaruksetkin ilmestyvät paikalle: pikkuveli Michael on vähän ujo muta Cyrusin voimista innostuva ja isosisko Kiberly on rasittava kiukkuteini, ja Thompsonin perheen tapa ratkaista asiat kilpaa huutamalla huolestuttaa Cyrusta. Perhemeiningistä paetaan hetkeksi keskustaan jouluostoksille. Times Squaren valomainosten joukossa joulunviettäjiä tervehtii talon kokoinen plakaatti, jossa valtiatar Semiramis toivottaa kaikille alamaisilleen hyvää ja turvallista joulua. New Yorkissa, kuten muuallakin, katukuvassa näkyy siellä täällä Semiramisin sotilaita, mutta kaupungin joulumenoa se ei ole hidastanut. Täällä tarjolla on myös paljon suurempi valikoima tuotteita, hinnat vain ovat hirvittävät.

Jouluostoksilta palaamisen jälkeen ohjelmassa on Harlem Gospel Choirin joulukonsertti, jossa Theon mummikin esiintyy. Konsertti on energinen ja valtavan suosittu läpi yhteiskuntaluokkien. Konsertin jälkeen Barbara-mummi tapaa Theon perhettä, ja bondaa Cyrusin kanssa yhteisistä juurista Mississippin suunnalla.

Joulupäivänä jaetaan lahjoja ja tavataan sukulaisia. Thompsoneiden pieni asunto on täynnä naapureita ja sukulaisia, ja Rock Bandia pelataan ahkerasti. Barbara-mummo laulaa upeasti genrerajojen yli. Sukulaistulvan aikana törmätään konkreettisesti Semiramisin massiiviseen huumeiden dekriminalisointiin, jonka seurauksena mm. väkivaltarikoksiin tai muihin rikoksiin syyllistymättömät huumauseineista tuomitut vangit on kauttaaltaan armahdettu ja huumeiden vastainen sota on lopetettu. Theon William-setä oli joutumaisillaan uudestaan vankilaan huumeista armahduksen tullessa, ja on siksi nyt vapaalla jalalla, samoin laajan tuttavapiirin kaikki muut vastaavassa tilanteessa olleet. Tästä on seurannut kaikenlaisia kummallisuuksia. Julia-serkku kyselee Chishalta yksityiskoulusta, jota hän tietää Theon ja tämän ystävien käyvän. Cyrus esittelee Michaelille taitojaan. Michelle-äiti huomaa Theon juttelevan William-setänsä kanssa, ja käy terottamassa hänelle, että vaikka pilvi saattaakin olla nyt laillista, se ei tarkoita että hänen lapsillaan on lupa siihen koskea.

Rikollisia


Sukulaisia paetaan läheiseen skeittipuistoon skeittaamaan Theon kavereiden kanssa. Nämä ovat kyllä hyviä laudalla, mutta Theo on Instituutin liikuntakoulutuksen jälkeen ilmiömäinen. Skeittaamisen keskeyttää läheseltä kadulta kuuluva konepistoolin sarja. Kolme miestä moottoripyörillä on juuri ryöstänyt ja kaatanut varakkaan bisnesnaisen; ketään ei ole osunut, mutta tekijät koettavat paeta liikenteeseen. Sankarit rientävät heidän peräänsä, Eightball skeittaamalla, Cyrrus lentäen ja Unity muuttuneena gepardiksi.

Moottoripyörät olisivat suoralla tiellä nopeampia kuin sankarit, mutta liikenteen keskellä ne eivät voi vaan kiihdyttää huippunopeuteensa ja ajaa pakoon. Ensimmäisessä käännöksesssä Unity saa kiinni taaimmaisen pyöräilijän ja taklaa tämän katuun. Cirrus oikaisee kattojen yli, Eightball talojen välistä (tosin arvioi hieman pieleen yhden hyppynsä ja läiskähtää lätyksi seinään). Unityn ja Eightballin jatkaessa takaa-ajoa kapealla sivukadulla sen varrella ollut hylätty auto kiepahtaa yhtäkkiä ympäri ja suoraan heidän eteensä. Eightball mahtuu sen alta, mutta Unity-gepardi juoksee sitä päin. Törmäys kolkkaa gepardin, mutta Unity itse ei vahingoitu ja on saman tien jaloillaan.

Cirrus näkee viereisen talon katolla panssariin pukeutuneen hahmon, joka näytti liikuttaneen autonraatoa voimillaan. Hän pyyhkäisee tuulella toisen ryöstäjän kumoon, toisella puuskalla nostaa panssarihahmon ilmaan ja viskaa hänet menemään. Hahmo näyttää kuitenkin saavan ilmalentonsa hallintaan. Hän nostaa voimillaan toisilta katoilta metalliristikoita ja koettaa kietoa ne Cirrusin ympärille, mutta tämä väistää ne ja on sen jälkeen voiman kantaman ulkopuolella.

Kadulla Eightball ja Unity kokoavat itsensä ja hyppäävät moottoripyörän selkään. Katolla oleva panssaroitu hahmo nostaa voimillaan pyörän ilmaan ennenkuin takaa-ajo ehtii kunnolla jatkua. Unity muuttuu lepakoksi, Eightball pudottautuu kadulle. Hahmo sanoo olevansa Lodestone| ja vaatii kaksikkoa antautumaan. Kun Eightball ei välittömästi lopeta liikkumista, kaikki kadulla olevat metalliesineet lentävät häntä päin. Hän koettaa väistää ne pallomuodossa, mutta yksi viemärinkansi putoaa hänen päälleen. Hän leviää lätyksi, ja Lodestone järkyttyy, koska kuvittelee ilmeisesti tappaneensa hänet. Kun Eightball muuttuu taas ihmiseksi, Lodestone tunnistaa hänet Instituutin oppilaaksi. Hetkeä myöhemmin Eightball tajuaa myös, että Lodestone on Instituutissa ollut vanhempi magnetismivoimainen oppilas, yksi niistä jotka eivät palanneet kouluun vuodenvaihteen jälkeen. Lodestone -- Chloe -- on kotoisin New Jerseystä, ja kertoo aloittaneensa sankariuran Semiramisin vallankaappauksen jälkeen. Lodestone sanoo saaneensa poliisilta ilmoituksen kolmesta superrikolisesta, ja oli siksi käynyt kolmikon kimppuun. Nyt hän raportoi radiolla, että kyseessä oli vain väärinkäsitys ja että kolme supervoimaista henkilöä oli itse asiassa ajanut takaa ryöstäjiä. Eightball kummastelee, miten poliisi oli niin nopeasti saanut ilmoitettua Lodestonelle tapahtumista.

Etsivä LearyCirrus on tällä välin saanut kiinni viimeisen motoristin, ja taltuttanut tämän tuulella. Hän on nostanut tämän talon katolle ja riisunut tämän aseista. Kaikki sankarit kohtaavat katolla. Ryöstetty käsilaukkukin löytyy. Ryöstäjä ei kerro, kenelle tekee töitä, eikä kukaan halua alkaa todella koettaa piestä tietoa ulos hänestä. Lodestonen tuntema etsivä Leary sekä hänen partnerinsa saapuvat katolle, pidättävät rikollisen ja ottavat varastetun käsilaukun haltuunsa. I7 tarkkailee tapaamista matkan päästä. Kun se on ohi, he vaihtavat yhteystietoja ja kuulumisia Lodestonen kanssa. Lodestone toimii sankarina molemmin puolin Hudson Riveriä. Hän puistelee päätään kuullessaan Viaticumin| olevan nykyään Instituutin rehtori, ja arvelee tehneensä oikean päätöksen jättäessään palaamatta kouluun.

Illalla


Takaa-ajo Harlemissa on päässyt uutisiin ja verkkovideopätkiin. Odottamattomasti iltauutisissa näkyy kuitenkin, että ryöstetty nainen -- New Yorkin osavaltiokansanedustaja Syracusesta nimeltä Sloane Hatter -- ei ole vieläkään saanut laukkuaan takaisin. Lisäksi suunnilleen samaan aikaan New York Cityssa on tapahtunut toinenkin ryöstö samalla modus operandilla. Tässä kohteena ei kuitenkaan ollut kansanedustaja vaan arvosalkkukuljetus, ja saaliiksi todella saatiin suljettu arvopaperisalkku.

Epäillään, että varkaat halusivat Sloane Hatterin laukusta jotain, joka liittyi toiseen ryöstöön - ehkäpä koodin, jolla arvopaperisalkun saisi auki. Erityisen epäilyttävää tässä kuitenkin on, että etsivä Leary ei ole vielä palauttanut laukkua; kuvittelisi valtuutetun omaisuuden palaavan omistajalleen todella nopeasti. Lisäksi, miten Leary oli onnistunut niin nopeasti lähettämään Lodestonen puuttumaan I7:n toimiin? Lodestonelle soitetaan, ja tämä sanoo Learyn ketoneen, että käsilaukku on vielä todisteprosessoinnissa. Kokonaisuus kuulostaa edelleen hieman hämärältä. Eightball soittaa valtuutettu Hatterille, joka kiittää sankareita avusta ja vahvistaa, että laukkua ei ole palautettu.

Myöhään illalla I7:n kolmikko sekä Lodestone päätyvät kaikki Hell's Kitcheniin. Talon katolta he katselevat vastapäisessä kellarissa sijaitsevaa poliisibaaria, jossa melkoisella joukolla poliiseja on juhlat käynnissä. Lodestonen mukan baari on (Ian) Learyn suosikki. Cirrus on lennättänyt muut paikalle. Eightball käy baarissa vakoilemassa, ja Leary tosiaan löytyy sieltä. Hänelle soitetaan, ja kovan melun vuoksi hän astuu ulos vastatakseen puhelimeensa. Cirrus tempaisee hänet katolle voimillaan.

Leary on reippaassa humalassa, ja on enemmän yllättynyt kun säikähtänyt supersankareiden puuttumisesta hänen illanviettoonsa. Hänelle esitetään syyte siitä, että hän on ollut osallinen Hatterin sekä arvolähetyksen ryöstöön, ja vaikka hän ei suoraan myönnäkään tätä, hän ei myöskään ryhdy kieltämään sitä. Ilmeisesti Semiramisin vallankaappauksen jälkeen New Yorkissa on vallalla todella monimutkainen tilanne, jossa osavaltion vallanpitäjät ja kaupungin vallanpitäjät ovat eri puolilla, ja ryöstö näyttää kohdistuneen nimenomaan kuvernööriin ja hänen joukkoonsa. Leary sanoo olevansa "New Yorkin kaupungin puolella", implikoi että hänen teoillaan on poliisipäällikön hyväksyntä, ja ettei kadu mitään tekemäänsä. Kuvio on nuorille hyvin sekava.

Keskustelun aikana Unity nappaa Learyn puhelimen ja kuvaa sen viimeaikaisen puhelulokin. Illan aikana on Leary on viestinyt paljon "P.B." nimisen henkilön kanssa, ja kun häneltä kysytään kuka tämä on, Leary näyttää ensimmäistä kertaa ottavan tilanteen vakavasti. Hän kieltäytyy kertomasta, ja sanoo, että jos sankarit lähtevät tätä penkomaan, heitä odottaa epämiellyttävä yllätys.

Leary päästetään lopulta takaisin baariinsa. Eightball keksii, että P.B. tarkoittaa kenties Pitbullia.| Onko New Yorkin poliisi liitossa gangsterien kanssa? Mitä pitäisi tehdä jos näin on? Semiramisin vallankaappauksen jälkeen kaikki on ollut todella sekavasti. Pitbull on luultavasti jo mahdoton löytää, ja hän saattaisi joka tapauksessa olla vähän turhan iso pala nuorille sankareille.

Lodestone lähtee kotiin, I7 palaa Theon vanhempien luo. Rahakuljetus jää sen ryöstäneiden haltuun.

Pelinjohtajan kommentit


Etnisiä stereotyyppejä kaikille! Juoppoja irlantilaisia! Äänekkäitä työväenluokkaisia afrikkalaisamerikkalaisia! Yksinkertaisia ja helppoja italialaisia! Toivottavasti pelissä oli oikeasti hitusen enemmän syvyyttä kuin tuon perusteella vaikuttaisi.


<-- Invincible #5 - Invincible #6 -->CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki