INVINCIBLE #6


<-- #5 - #7 -->

Shakkimetaforat on automaattisesti nokkelia

Uusivuosi 2014


Useita Instituutin oppilaita saapuu New Yorkiin uudeksivuodeksi. Muutamalla I7:n jäsenellä on ollut ajatus viettää uusi vuosi kaupungissa, varsinkin kun lähellä on jo ennestään useita kavereita. Kaupungissa ovat valmiiksi Cirrus, Eightball, Rashid ja Unity; Rashidilla on Times Squaren Marriott-hotellista sviitti, jossa juhlat järjestetään. Rune pääsee Richmondista paikalle sedän perhetutun kyydillä, Lightnign Dust ja Grace pystyvät melko helposti liikkumaan mantereen toiselta laidalta paikalle. New Yorkiin saapuu myös Glass,| joka on viettänyt tylsää joulua koululla, Fighting Raptor kotoaan Connecticutista, Wendy| joka on ottanut bussin Tennesseestä, ja Gecko,| joka on juuri saanut harjoittelija-ajokorttinsa ja ajaa Floridasta. Moniin muihin kavereihin ollaan yhteydessä videopuheluilla.

Uudenvuoden yhtedessä jaetaan joululahjoja. Näitä on melkoinen pino. Rune on ostanut tyhjäksi richmondilaisen karkkikaupan, ja makeisia jaetaan monikymmenkiloinen vuori. Rashidin lahjat ovat tyrmääviä: Theo saa biljardipöydän, Lightning Dust kalliin iltapuvun ja Unity kaikkein älyttömimpänä lahjana leijonanpennun. Unity itse jakaa kavereilleen samantyylisiä kaulakoruja joissa on kantajan nimi, Wendy saa Doctor Who 50th Anniversary -suklaata ja keräilydalekin. Fighting Raptor antaa Cirrusille kehystetyn taitavasti piirretyn fanitaidekuvan Silver Shieldissä joskus olleista sankareista (mm. Cirrusin äiti Engage)| jossa nämä ovat nujertaneet Semiramisin ja nostavat tähtilippua salkoon.

Juhlien oma tarjoilu on alkoholitonta, mutta hotellihuoneen baarikaapista löytyy kyllä shampanjaa ja viiniä, ja Gecko sekä Rune ovat tuoneet mukanaan olutta. Niinpä oikeasti alkoholia haluavat löytävät sitä kyllä. Juhlinnan lomassa I7:n jäsenet ehtivät kertoa toisilleen viimeaikaisista edesottamuksistaan. Rashidkin saadaan viimein ajan tasalle Iowan vastarintasolun aikomuksista ja hänet kutsutaan mukaan sen toimintaan.

Juhlinnan yhteydessä Lightning Dust ja Fighting Raptor dissaavat toisiaan kuten tavallista, ja hieman shampanjaa saatuaan Wendy avautuu masentavasta joulukokemuksestaan Runen peilikuvan kanssa. Crystalin mielestä jos Runen peilikuva kerran pitää Wendystä, ehkä Wendyn kannattaisi harkita seurustelemista hänen kanssaan eikä Runen kanssa. Muuten ohjelmassa on Rock Bandin pelaamista sekä Rashidin Wasp-siskon| järjestämä lyhyt supersankaripukuja esittelevä muotinäytös. Vuoden vaihtuessa parvekkeelta katsotaan Times Squaren pallon putoamista, kuunnellaan valtiatar Semiramisin uudenvuodentervehdys alamaisilleen ja muistetaan, että nykyään eletään diktatuurissa. Menneisyydessä Semiramisin ja Doctor Palladiumin tapaamista seuranneet kertovat, miten Semiramis on tai oli ainakin kesällä ylipainoisen kotiäidin näköinen ja miten hänen ensitapaamisensa tohtorin kanssa meni.

Cirrus käy lennättämässä Glassia ja väsymystä uhmaten näyttää hänelle New Yorkia ilmasta käsin. Sviitin porealtaaseen lasketaan vettä ja valtavasti kylpyvaahtoa, hotellin kaupasta saa uimapukuja jotka monet pukevat päälle ja käyvät altaassa poreilemassa. Gecko on biljardissa ylivoimainen, joten Theo tasoittaa peliä hieman kitkavoimillaan. Gecko ei ota tätä lainkaan hyvin, ja kun Theo kertoo käyttäneensä voimiaan, Gecko soimaa häntä siitä, että hän sai tämän näyttämään huonolta kun paikalla oli tyttöjä. Kun väsymys viimein ajaa ihmiset nukkumaan, huonejako tuottaa vähän murhetta. Crystal ja Grace sekä Theo ja Cyrus ovat tutulla meiningillä kämppiksiä, mutta Runen, Geckon ja Glassin varattua kukin yhden huoneen Wendy ja Chisha jäävät ihmettelemään, mihin mennä nukkumaan. He päätyvät lopulta samaan huoneeseen Runen kanssa ja nukkuvat pojan molemmilla puolilla. Fighting Raptor lentää takaisin kotiinsa.

Aamulla Wendy jää vuoteeseen juttelemaan Runen kanssa, Chisha livahtaa pois ja siirtyy Geckon huoneeseen. Ensin Gecko harmistuu kuullessaan, että hänen vieressään nukkui 0 tyttöä ja Runen vieressä 2, mutta kun Chisha sanoo että ehkä kuitenkin mieluummin olisi ollut siellä, hänen harminsa vähenee. Chisha ja Gecko jäävät kaulailemaan ja suukottelemaan aamuksi.

Suuren aamiaisen jälkeen Theo toimii posselle turistioppaana New Yorkissa. Ohjelmassa ovat klassiset turistinähtävyydet, sekä harvemmin nähdyt Harlemin makeet paikat. Pari päivää vietetään New Yorkissa, ja sunnuntaina viimein otetaan juna takaisin kohti Iowaa. Nähtyään Theon kotiseudut Rashid vaatii saada ostaa Theolle lentolipun koululle. Ykkösluokan liput ovat älyttömn kalliita, mutta niitä sentään saa vielä.

Kevätlukukauden ensimmäinen kouluviikko


Koululla Grace, Rune ja Unity käyvät juttelemassa Ancient Guardianin kanssa keijumetsästä, jonne Grace pystyy siirtymään. [Detaljit tästä täydentää joku muu].

Rashid puolestaan juttelee Viaticumin| kanssa Malign Hypercognition Disorderin hoitamisesta. Toisin kuin Rashidin aiemmin tapaamat spesialistit Viaticum ei hyväksy näkemystä, jonka mukaan MHCD on tauti, jonka progressio on aina pysäytettävä yhteiskunnan parhaaksi; rehtorin mielestä MHCD:n näkeminen aina tuhoisana voimana johtuu vain siitä, että tautia on tutkittu yksinomaan rikollisissa. Yhteiskunnan parhaaksi toimivista tautia ei ole koskaan edes yritetty etsiä. Rehtori toteaa, että häntä itseään ei ole diagnosoitu, mutta epäilee että tauti hänestä kyllä löydettäisiin. Hän arvelee kuitenkin myös, että esimerkiksi Frances "Psyche"| Busiek (toinen niistä henkilöistä, joiden mukaan Instituutti on nimetty) kärsi itse asiassa MHCD:stä.

Unity on tuonut leijonapentunsa koululle. Vararehtori Konchady on sitä mieltä, että leijonanpentu kuuluu eläintarhaan, mutta Viaticum sanoo, että eksoottiset lemmikit ovat täysin sopivia, kunhan niitä voidaan kontrolloida. Unityn pitää osana magian kurssiaan rakentaa leijonalle kaulapanta, joka estää tätä kulkemasta koulun maagisten suojausten läpi ja lähtemästä koulualueelta. Unity päättää mieluummin yrittää tehdä tämän kuin antaa Viaticumin tehdä jotain omaa kontrollikaulusta leijonalle.

Koulun debaattikerho saa vuoden ensimmäiseksi väittelyn aiheeksi "Onko demokratia paras hallintomuoto?" Puolesta argumentoivaan joukkueeseen päätyvät Cirrus, Fighting Raptor ja Heartbreaker,| vastapuolelle Miss America, Kayla Parakees sekä Rashid. Argumentit ovat taattua yläasteikäislaatua; Fighting Raptor vetoaa Yhdysvaltain perustuslakiin, Kayla huomauttaa korruption mahdollisuudesta. Yleisöstä kuuluu välihuutoja. Puolustuksen lopuksi Heartbreaker| esittää tunteisiin vetoavia näkemyksiä todella vakuuttavasti, mutta hänen vastaväittäjänsä Rashid ei hieman yllättäen olekaan altis hänen tunnemanipulaatiovoimalleen, ja onnistuu pitämään kiinni järkiargumenteistaan tästä huolimatta. Heartbreaker ei lainkaan siedä sitä, että häntä uhmataan, ja hänestä leviää omaan joukkueeseen musta viha Rashidia kohtaan. Tunnemanipulointivoimista johtuen Cirrus näkee yhtäkkiä Rashidin pahana ja sivistyneen yhteiskunnan vihollisena.

Yleisön joukossa Crystal nauttii siitä, että joku panee Heartbreakerille kampoihin tämän lempilajissa, ja viskaa tätä pienellä kuminpalasella. Juuri kukaan yleisöstä ei edes huomaa osumaa, mutta Heartbreaker itse tajuaa mitä tapahtui. Hän koettaa voimallaan kalastaa syyllisen esiin yleisöstä, mutta hän yrittääkin yhtä aikaa vaikuttaa liian moneen suuntaan, ja hänen voimansa kääntyy häntä itseään vastaan. Hänen itsevarma esiintymisensä murenee, ja hetken aikaa väittelyä seuraamaan kokoontuneet kymmenet oppilaat näkevät hänet ilman hänen voimansa vaikutusta: pienenä, ilkeänä laihana nilkkinä josta kukaan ei todella pidä. Heartbreaker tajuaa itse mitä tapahtui, muttei saa tilannetta enää hallintaansa; hän perääntyy puhujanpöntöstä vaikeana, ja debaatin järjestäjä yhteiskuntaopin opettaja Mr. Long ilmoittaa väittelyn päättyneen.

Koululaisista juuri kukaan ei oikeasti pidä Hearbreakerista, tätä asiaa on vaan lähes mahdoton muistaa silloin kun poika on itse paikalla. Niinpä Rashid, joka näennäisesti juuri höykytti tätä debaatissa, saa paljon selkääntaputteluja ja kehuja omasta argumentoinnistaan, jopa henkilöiltä joilta ei tätä normaalisti voisi odottaa. Cirrus ja Fighting Raptor tajusivat myös Heartbreakerin aiemman vaikutuksen heihin, ja vetäytyvät vähin äänin setvimään päätään.

Heartbreakerin kosto


Eightball on paria tuntia myöhemmin pelaamassa biljardia, kun Heartbreaker ilmestyy hänen luokseen. Kevyen juttelun lomassa Heartbreaker käyttää tunnemanipulointivoimiaan Eightballiin, ja kertoo tälle, että Rashid on paha ja äärimmäisen vaarallinen, ja hänet pitää tappaa. Heartbreakerin voimat saavat Eightballin tuntemaan äärimmäistä vihaa Rashidia kohtaan. Kuitenkin Eightball on ennenkin törmännyt tunnemanipulointiin ja oppinut tunnistamaan sen, joten lähdettyään etsimään veistä tai jotain muuta tappovälinettä hän tajuaa mitä juuri tapahtui, ja tajuaa, että halu tappaa Rashid ei ole hänen omansa eikä sitä ainakaan pidä noudattaa. Hän rientää musiikkiluokkaan etsimään Rashidia.

Monet muut I7:n jäsenet ovat musiikkiluokassa pelaamassa pleikkarilla, mutta Rashidia ei näy. Eightball kertoo mitä juuri tapahtui. Temppu on todella hurja jopa ilkeistä vedoistaan tunnetulle Heartbreakerille: ilkeä poika todella tahtoi Eightballin murhaavan kaverinsa. Grace koettaa heti siirtyä Rashidin luokse, mutta hän on liian säikähtänyt onnistuakseen siinä. Rune sen sijaan tavoittaa Rashidin puhelimella; tämä on vierastalossa sijaitsevassa erillishuoneistossaan. Monet I7:ssä lähtevät etsimään Heartbreakeria ennenkuin hän ehtii lähettää ketään muuta Rashidia vastaan. Rune menee Rashidin luo turvaksi.

Kukaan ei myönnä hetkeen nähneensä Heartbreakeria, tosin hänen ja Nefarion| huoneessa vallitsee maaginen pimeys eikä velhopoika päästä Crystalia sisään sinne. Sitten koulun pihalla näkyy lentävä Fighting Raptor, joka syöksyy suoraan Rashidin ikkunasta läpi hänen huoneeseensa huutaen samalla "Kuolema tyrannille!". Rune hyppää valtavaa vauhtia syöksyvän Raptorin eteen, ja Raptor taklaa hänet kahdesta seinästä läpi. Rune ei saa tästä naarmuakaan, mutta Raptor on häntä tuntuvasti vahvempi. Republikaaninuori paiskaa riimumaagin käytävän ikkunan läpi ulos ja ampaisee takaisin Rashidin kimppuun, mutta tässä vaiheessa Crystal ja Grace ovat niinikään singahtaneet paikalle. Crystal laskee Gracen kyydistään ja lentää Raptoria kohti, mutta tämän lyönti tainnuttaa Crystalin ja heittää hänetkin ulos ikkunasta. Pihalla Eightball ehtii hypätä Crystalin alle ja ottaa tästä kopin - ei siististi, mutta hänen kehomuokkausvoimansa ansiosta hän on paljon pehmeämpi alusta kuin pihan asfaltti.

Rashid yrittää paiskata sangollisen kylmää vettä Raptorin päälle ravistellakseen hänet pois Heartbreakerin voimasta, mutta tulos ei ole toivottu. Sitten Grace tarttuu kiinni Rashidista, ja juuri ennen kuin Raptor olisi lyömässä tämän mössöksi, siirtyy pois tämän kanssa.

Raptor syöksyy ulos, mutta pihalta hänelle huutelevat Unity, Rune ja Eightball saavat hänet rauhoittumaan ja tajuamaan, että hän ei itse halua tappaa Rashidia, vaan tämä on Heartbreakerin aiheuttamaa. Kun vaikutus haihtuu, Raptor tajuaa lyöneensä Crystalin tajuttomaksi, ja järkyttyy - hän ei järjissään ollessaan olisi milloinkaan lyönyt tyttöä. Hän kerää tajuttoman Crystalin ja rientää tämän kanssa koululääkärin toimistolle. Koululääkärin ovella Crystal herää tajuttomuudestaan, ja tajutessaan olevansa Fighting Raptorin vahvoilla käsivarsilla, leipoo tätä turpaan. Kunnon oikea suora tuntuu Raptorinkin superkestävyyden läpi, mutta vastaan tappelemisen asemasta hän keskittyy silti vain pyytämään anteeksi että oli lyönyt Crystalia.

Eightball paikantaa päivystävän opettajan, joka on Mr. Long, ja kertoo tälle mitä on tapahtunut. Long kehottaa kaikkia koulun oppilaita katsomaan mikäli Heartbreakeria näkyy, mutta pysymään tästä kaukana. I7:llä ei ole mitään aikomusta totella jälkimmäistä käskyä. Puhelimeensa Heartbreaker ei vastaa, mutta Unity jäljittää mesimäyrän hahmossa hänet koulun kahvilan parkkipaikalle. Selviää, että poika on siellä pumminut kyydin eräältä kahvilatyöntekijältä. I7 hajaantuu etsimään kahvilatyöntekijän autoa.

Parinkymmenen minuutin kuluttua auto on löytynyt Bonaparten kylästä, jossa kahviladuunari asuu. Heartbreaker on selvästi suostuttelemassa tämän ajamaan hänet kauas pois täältä, ja I7 pohtii mitä tehdä. Aikuiset eivät ole vielä ehtineet hätiin, joten Eightball ja Unity päätyvät piiloutumaan pienissä muodoissaan autoon odottaakseen, että joku opettajista saapuu poimimaan Heartbreakerin. Poliisille poikaa olisi turha antaa, hän puhuisi itsensä ulos putkasta minuutissa.

Ennen opettajia paikalle kuitenkin ehtivät Lightning Dust ja Fighting Raptor, jotka ottavat proaktiivisemman linjan: he lentävät autoa päin ja romuttavat sen ajokelvottomaksi. Heartbreaker kiskotaan ulos ja häntä piestään kunnes hän antautuu uskottavasti. Melko pian tämän jälkeen Viaticum saapuu paikalle jostakin, ja ottaa Heartbreakerin huostaansa. Kahvilatyöntekijä on kunnossa, ja Viaticum lupaa Instituutin korvaavan hänen autonsa. Sitten rehtori lähtee jonnekin Heartbreakerin kansssa.

Enempää raivoon innostettuja oppilaita ei enää ole, joten kaikki palaavat koululle, myös alueen ulkopuolella piileskelleet Rashid ja Grace. Grace on sitä mieltä, että Rashidilla pitää ainakin ensi yönä olla kavereita ympärillä, ja että pidemmällä tähtäimellä hän tarvitsee kämppiksen. Rashidin tavaroista tärkeimmät siirretään pois Fighting Raptorin hajottamasta vierastalon huoneesta Cyrusin ja Theon huoneeseen, ja häntä terapoidaan kaakaolla ja kokiksella.

Seuraavan parin päivän aikana Viaticum toteaa myös, että Rashid tarvitsee kämppiksen; yksin asuminen vierastalossa ei tee hänelle hyvää. Heartbreaker on ilmeisesti erotettu koulusta, joten hänen kämppiksensä Nefario| on myös vailla asuinkumppania; Rashid sijoitetaan sinne. Viaticum sanoo, että nyt on tärkeää, että mitään kaunoja ei synny, joten parasta on sijoittaa Nefario ja Rashid yhteen. Nefario ei näytä tienneen mitään Heartbreakerin juonesta, eikä ole loputtoman murtunut kaverinsa poistumisesta; lopulta hänkään ei tainnut todella pitää entisestä kämppiksestään.

Tappeluihin osallistuneet oppilaat saavat koulun tavanomaisen "kirjoita 200 sanan essee siitä, miksi väkivalta on huono ratkaisu ongelmiin" -rangaistuksen. Fighting Raptor käy pyytämässä anteeksi kaikilta joita oli lyönyt tai yrittänyt lyödä, joskin anteeksipyyntö Rashidilta sisältää rivien välissä näkemyksen, ettei Raptor vieläkään luota Rashidiin.

Pelinjohtajan kommentteja


Oli selvästi oikea valinta omistaa tämä peli pelkästään välijuonille ja sosiaalihömpälle. Tilausta oli, ja lopulta syntynyt "oikea juoni" oli parempi kuin mitään, mitä olisin voinut keksiä. Heartbreaker-paran breakdown seurauksineen oli kenties tylyintä pelisisältöä Invinciblessä tähän mennessä. Oli ollut minulle alusta alkaen selvää, että on vain ajan kysymys milloin tunneohjaileva kauhukakara astuu rajojen yli, mutta tapa jolla hän sen teki oli vielä rajumpi ja ilkeämpi kuin olin odottanut.

Pelin jälkeen keskusteltiin pitkään siitä, että 13-15 -vuotiaat ovat todella hankalia pelattavia. En ole tästä millään tavoin eri mieltä. Onneksi roolipelaajan ainoa kriitikko on oikeastaan hän itse. En koeta edes väittää, että yrityksistä huolimatta omat varhaisteinini olisivat välttämättä uskottavia, mutta ehkäpä ainakin hetkittäin sitä tavoittaa jotain aidon teinihölmöilyn tuntuista. Tässä pelissä ainakin niin tuntui käyvän.

Seuraavassa pelissä jatkuvat sitten taas isommat juonet.

<-- #5 - #7 -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki