PLAN B #2


<-- #1 - #3 -->

 (image: https://invincible.karmavector.org/images/plan_b_02_cover.jpg)

New York City, syyskuun alku


Parinkymmenen kilometrin päässä New Yorkista ilma kylmenee selvästi ja villit myrskytuulet puhaltavat. Kaupunkia lähestyessä kesä häviää. Taivaalla roikkuu Doctor Palladiumin sääkoneen tekemiä raskaita pilviä, ja valtava sykloni kiertää hitaasti Manhattanin päällä. Lumisade ja pakkanen piinaavat suurkaupunkia, koska osavaltion kuvernööri ei ole suostunut antautumaan Semiramisille. Kaupunkiin johtavat tiet ovat täynnä tien päälle jääneitä autoja - ensin kaupungista paettiin ydinsodan pelossa ja sen jälkeen keinotekoinen talvi ajoi ihmiset liikkeelle.

Etelästä, Lincoln Tunnelin läpi Panzerfaust| ohittaa poliisin tarkistuspisteen ja saapuu kävellen Manhattanille. Samoihin aikoihn pohjoisesta päin Nega| ja Sutekh| ylittävät Brooklyn Bridgen. Kaupunkiin on tullut talvi keskelle kesää, eikä aurauskalustolla ole ollut mitään keinoa selvitä useasta metristä lunta. Osat kaupungista ovat vielä hyvin toiminnassa ja sähköäkin saadaan, toiset osat ovat lähes täydessä kaaoksessa.

Panzerfaust valtaa itselleen brownstonen West Sideltä, Sutekh puhuu itsensä ja Negan yksityisen turvallisuuspalvelun ohi omalle asunnolleen Upper East Sidella. Kattohuoneisto on kuitenkin tyhjä ja remontissa - ja yllättävä talvi on tunkenut muovien läpi siinä määrin, että monet osat siitä ovat täynnä lunta. Vaihtoehtoisena suunnitelmana kaksikko ottaa snowcat-taksin Midtowniin, josta löytyy Negacorpin toimisto. Toimisto on IRS:n sulkema, mutta Nega paiskaa sulkuteipit tiehensä ja kuittaa itsensä sisään kämmentunnistuslukolla. Veroviranomaiset ovat vieneet täältä suurimman osan tietotekniikkaa sekä paperia, mutta huonekalut on sentään jätetty paikalleen. Nega soittaa toimistopäällikkö Rachelille, ja komentaa tämän oitis takaisin töihin. Samalla hän alkaa selvittää, mihin hänen omaisuuttaan on viety.

Toisaalla Panzerfaust lähtee väliaikaisesta tukikohdastaan kohti Little Italya. Osat New Yorkia ovat selvästi täysin postapokalyptisia, ja matkan varrella neljä aseistettua ryöstäjää koettaa rosvota häntä. Panzerfaust paiskoo heidät lumihankeen ja säikyttää heidät verimagialla, mutta ei saamatta takkiinsa paria reikää pienikaliperisista käsiaseista. Merkittävästi he eivät kuitenkaan häntä hidasta, ja hän saapuu paikkaan, jonka osoite hänelle toimitettiin tekstiviestillä aiemmin.

Superrikollisyhteisön baari-ilta, Little Italy


Superrikollisyhteisön tapaamiset ovat spontaaneja, eikä niitä juuri koskaan pidetä kahta kertaa samassa paikassa. Sana sijainnista kiertää suusta suuhun, ja tällä kertaa Yhdysvaltain itärannikolla vaikuttavia lain väärällä puolella olevia supereita on kerääntynyt vanhaan vaatemyymälään New Yorkissa. Periaatteessa nykyisen kaltaisessa kaaoksessa olisi mahdollista varmaan tavata prameammissakin oloissa, mutta perinteisesti tietynlainen salakapakkahenki kuuluu tapaamisiin.
 (image: https://invincible.karmavector.org/images/badguybar_text.jpg)
Panzerfaustin saapuessa paikalla on ehkä tusinan verran naamioituneita rikollisia, sekä muutama jonkun alamaailmakontakteilla palkattu tarjoilija. Pitbull| tunnistaa Panzerfaustin, ja viittilöi hänet pöytäänsä. Melko pian hänen jälkeensä Sutekh ja Nega saapuvat myös paikalle. Heitä rientää innostuneesti vastaanottamaan nuori hevarin näköinen kundi, joka esittäytyy nimellä White Wind ja joka on ilmeisesti uusi kasvo alalla.

Läsnäolijoissa on tuttuja ja tuntemattomia - muutamia vankilapaossa mukana olleita, paikallisia ja vähän kauempaa tulevia. Hammerdancer näyttää hurjalta, hänen kasvojensa vasen puoli on pahoin palanut Penikese Islandille tehdyn FAE-iskun jälkeen, mutta hänen tietääkseen kukaan ei varsinaisesti jäänyt iskun alle. Mako| on siirtynyt Chicagoon hoitamaan vanhoja bisneksiään, Filamentin| kohtalo on tuntematon ja Bludgeon| on mennyt New Jersey'iin katsomaan perhettään.

Tunnelma tapaamisessa on hieman normaalia riehakkaampi - uhka tavallisesta sankariratsiasta tuntuu kaukaiselta. Suunnilleen kaikki pohtivat, miten nykyistä valtakunnan tilannetta pitäisi hyödyntää - etenkin Artillery| tuntuu pohtivan Semiramisin| palvelukseen hakeutumista, kun taas Hammerdancer suhtautuu tähän epäluuloisemmin. Panzerfaust ja Sutekh eivät ole pelkästään epäluuloisia, vaan ovat avoimesti sitä mieltä, että Semiramisin vallankaappaus on lopulta yksinomaan huono asia. Pitbull, Nega, Sutekh ja Panzerfaust päätyvät samaan pöytään pohtimaan suunnitelmiaan. Nega ja Panzerfaust ovat vanhoja liiketuttavuuksia, vaikkakin ovat tavanneet kasvokkain vain kerran. Panzerfaustin tukikohta Etelä-Amerikassa tuli Doctor Palladiumin jäädyttämäksi maailmanvalloitusoperaation alussa, eikä Semiramis ole korjannut asiaa. Panzerfaust on, ei yllättäen, varsin käärmeissään tästä.

Ajatuksia erilaisista operaatioista pohditaan. Dollarin arvo on romahtanut, ja White Wind koettaa kaupitella kiinnostuneille taidevarkauskeikkaa Long Islandille. Pitbull taas pohtii käyvänsä New Yorkin pormestarin juttusilla ja tekevänsä hänelle tarjouksen kaupungin pitämisestä turvallisena talven keskellä. Nega haluaisi palata Coloradoon ja ottaa takaisin veroviranomaisten takavarikoiman yhtiönsä. Hammerdancer haluaisi vain olla tovin rauhassa, Tech Jinx, Artillery ja Growl| kaipaavat toimintaa, Omen-niminen| ennustaja sanoo hyödyllisesti, että kaikki tapaamisessa eivät ole miltä näyttävät ja Master Five -niminen robotti on kryptinen. Panzerfaust työhaastattelee muutamaa läsnäolijaa ja pohtii näiden pestaamista omaan organisaatioonsa, jahka hän saa sen takaisin jaloilleen.

Juttelemisen lomassa Negasta tuntuu kuin hänen voimiaan häiritsisi jokin. Hän kiertelee ympäri baaria, ja tajuaa efektin olevan voimakkaimmillaan Solar Flaren lähellä. Kun hän lähestyy tätä, hän on näkevinään suojapuvun alla tämänkin hartioiden kiristyvän, ja hän tunnistaa efektin. "Glory!" Nega kivahtaa.

Baari ympärillä vaikenee. Solar Flare paiskaa kypäränsä pois, ja sen alta paljastuu hämmentävästi Negan siskolta näyttävä hahmo, etelävaltioissa toimiva supersankari Glory.| Hän loikkaa ilmaan ja lähtee lentämään ikkunoita kohti muun baarin valmistautuessa lyömään häntä kaikella mitä löytyy; Sutekh ehtii kuitenkin loikata hänen peräänsä ja tarttua kiinni hänestä samalla kun hän murskaa ison ikkunan ja nousee yötaivaalle. Hän roikkuu Gloryn mukana ja koettaa painia tämän maahan, mutta Glory on myös melko vahva, eikä Sutekh saa tätä hallintaotteeseen ennenkuin tämä on kohonnut 50 metrin korkeuteen. Tilanne on jonkinlainen tasapeli, joten Sutekh hyppää Gloryn kyydistä pois läheiselle katolle. Glory lentää tiehensä.

Kaksoisolentonsa paikallaolosta tuohtunut Nega soittaa Glorylle, ja riitelee tämän kanssa puhelimitse. Glory sanoi jäljittäneensä Semiramisin värvääjää, ja paikantaneensakin tämän; eräs tarjoilijoista, Zenja-niminen venäläinen nainen, on tehnyt tarjouksia ihmisille pitkin iltaa. Kun Nega tekee selväksi, ettei hän suuremmin rakasta Semiramisia, Glory sanoo myös Master Fiven olevan silmälläpitämisen tarpeessa.

Muutamat baarin vieraista ovat hämmentyneet Negan ja Glory-supersankarin yhdennäköisyydestä, mutta selitys "ekstradimensionaalinen kaksoisolento" menee läpi valtaosaan. Normaalisti sankarin ilmestyminen riittäisi katkaisemaan illanvieton, mutta pikainen tarkistus pihalla viittaa siihen, ettei mikään kaupungin virkavallan rippeistä ole aikeissa tulla häiritsemään kokoontumista. Pitbull on selvästi harmistunut häiriöstä, ja vielä enemmän hän tuohtuu kun Nega kertoo hänelle, että eräs tarjoilijoista on ilmeisesti Semiramisin palkoilla.

Zenja vedetään syrjään ja häntä jututetaan. Hän on selvästi ollut aiemminkin tekemisissä superolentojen kanssa eikä välittömästi murru kun tällaiset ottavat hänet hieman kauemmas, mutta kun Pitbull toteaa, ettei katso lainkaan hyvällä salaisia agendoja tapaamisessaan ja muut näyttävät hieman verenhimoisilta, hän alkaa laulaa. Hän myöntää tekevänsä töitä valtiatar Semiramisille, ja olevansa täällä tarjoamassa pestiä nimenomaan kolmelle läsnäolijalle (Omen, Bloodwolf ja Hammerdancer). Hänet suljetaan varastolaatikkoon ja pohditaan, mitä hänelle pitäisi tehdä.

Normaali vakoojan kohtalo on matala hauta, mutta Pitbull myöntää Semiramisin tilanteen olevan vähän hankalampi; tavallaan nainen on kuitenkin yksi heistä, vaikka hän onkin ottanut maan tai planeetan haltuunsa. Zenja on kuitenkin kuullut tilaisuudessa punottavia juonia, ja monet näistä olivat hyvin kriittisiä Semiramisia kohtaan; naista ei saa päästää raportoimaan pomolleen. Pitbull sanoo pystyvänsä pitämään hänet vankina kuukauden ilman mitään ongelmia.

Master Fiven kanssa tahdotaan myös puhua, mutta robotti on poistunut paikalta. Baari-illan päätteeksi Nega tahtoo käydä IRS:n New Yorkin varastolla hakemassa toimistoltaan viedyn teknologian takaisin. Hänen tuekseen lähtevät Sutekh, Panzerfaust, Hush| ja White Wind. Ennen baarista poistumista Artillery sanoo Panzerfaustille, että Master Five oli palkkaamassa ihmisiä Cuben palvelukseen. Semiramisin ja robottiarmeijan palvelukseen värväytyminen ei kumpikaan miellytä häntä, joten hän jättää korttinsa Panzerfaustille siltä varalta, että tällä olisi hänelle käyttöä.

IRS:n varasto, Civic Center, Manhattan


Snowcat-taksi kuljettaa viisi superrikollista IRS:n varastobunkkerin tuntumaan. Talolla on ystävällisen virallinen julkisivu, mutta sen toisella puolella ikkunoista ei näe sisään ja paikka on jossain määrin vahvistettu supervoimaista tunkeutumistakin vastaan. Lumiset kadut ovat siinä määrin autiot, että raa'alla voimalla tunkeutumisen voi tehdä kohtalaisen vaivattomasti. Katuporan ja Hushin luoman hiljaisuuden avulla ulkoseinään tehdään pieni reikä, jota käyttämällä Nega pystyy livahtamaan sisään. Hän sammuttaa hälytykset (ja kuittaa jo lähteneen liiketunnistuksen vääränä hälynä) ja avaa etuoven muille. White Wind jää ulos vahtimaan. Hänen voimansa luoda kylmyyttä ja jäätä ovat hieman hyödyttömät (hän valittaa, että Doctor Palladiumin jäädytyskone on vienyt hänen temppunsa), mutta hän luultavasti pystyy ainakin poliiseja pitämään kaukana.

Panzerfaust neutraloi rakennuksessa partioivan turvavartijan. Kolmessa kellarikerroksessa on valtavasti osavaltion verohalintohaaran takavarikoimaa tavaraa, josta hyödyllisintä tai arvokkainta napataan mukaan. Nega onnistuu lopulta löytämään omat tavaransa tiedostoista, ja ryhmä siirtyy alimpaan kellarikerrokseen siirtämään niitä kasseihin ja laukkuihin.

"Veroviranomaisten omaisuuden suojelua. Aivan oikeastiko?"
"Vähän tämä hävettää, mutta minkäs teet."
- Panzerfaust ja Emerald
Eräs laatikko on odottamattomasti täynnä pieniä vihreitä kuutioita. Negan kummastellessa omistaako hän moista kuutiot hyppäävät yhteen nyrkiksi joka huitaisee häntä. Hetkessä laatikosta pomppaava kuutiokasa kokoaa itsensä vihreäksi humanoidiksi, joka vaatii nelikkoa antautumaan. Käytävän toiseen päähän ilmestyy levitoiva valkoiseen kotkateemaiseen pukuun pukeutunut mies. Panzerfaust vaatii näitä esittäytymään, ja kuutiohahmo sanoo olevansa Emerald| ja partnerinsa Lucid Eagle. He ovat newyorkilaisia pikkusankareita, joista Sutekh on lukenut lifestyle-lehdistä; eivät kovin kuuluisia, eivätkä ilmeisesti kovin voimakkaita.

Kuitenkin kaksikon maine on selvästi alimitoitettu. Lucid Eagle nappaa Panzerfaustin omituiseen henkiseen illuusiomaailmaan ja lyö häntä psyykkisestä energiasta tehdyllä miekalla - ja onnistuu lamauttamaan hänet yhdellä iskulla (joskin iskun myötä hän lukee myös valtavan virran Panzerfaustin ajatuksia ja kokemuksia, jotka ovat hänelle melkein liikaa). Emerald taas lyö yhtä kovaa kuin Sutekh, ja on lähes immuuni vahingolle - hänen nanokoneista koostuva kehonsa rakentaa itsensä silmänräpäyksessä uudelleen kun siihen osuu. Emerald ja Sutekh saavat toisiinsa iskuja läpi, mutta siinä missä Emerald on lähes vahingoittumaton, Sutekhiin lyönnit oikeasti tuntuvat. Hushin energiavasamat eivät niinikään tunnu Emeraldia hämmentävän kuin hetkellisesti. Myös Nega jää Eaglen psyykkisen illuusion sisään. Hän osaa varoa psyykkistä miekkaa, ja lyö takaisin pelkästään omalla peräänantamattomuudellaan. Samalla hetkeksi kolkattu Panzerfaust avaa silmänsä, ja heittää psyykkisessä maailmassa Eaglea verimaagisella iskulla. Isku lyö Eaglen psyykkisten suojien läpi, rikkoo hänen illuusionsa ja jättää hänet tajuttomana makaamaan IRS:n kanaverkkohäkkiin.

Emerald ottaa partnerinsa nujertumisen huonosti, ja onnistuu lyömään Sutekhin tainnoksiin. Nega nappaa tajuttoman Eaglen panttivangiksi ja uhkaa tehdä tälle jotain jos Emerald ei antaudu. Emerald muuttaa muotoaan kimpuksi kuutioita ja koettaa napata Eaglen, mutta saa selkäänsä Panzerfaustin verimagiaiskun ja kurottaviin pseudopodeihinsa Negan hajottavan kosketuksen. Näiden vauriota hän ei parannakaan salamannopeasti, ja suorittaa taktisen vetäytymisen ilmastointikanavaan.

Sutekh virvoitetaan ja Negan tavarat kerätään kärryyn. Ala-aulassa Emerald sanoo PA-laitteiston kautta, että jos hänen partnerinsa jätetään paikalle, hän ei lähde seuraamaan ryöstäjiä. Lucid Eagle pudotetaan aulan sohvalle nukkumaan painajaisiaan pois.

Ulkona White Wind löytyy tajuttomana ja köytettynä vihreällä narulla katuvalotolppaan. Hänet irrotetaan, ja seurue häipyy paikalta. Sankarit eivät seuraa heitä. Nega vie teknologiansa takaisin toimistolleen, Panzerfaust ottaa muun ryhmän brownstone-tukikohtaansa West Sidellä.

Negacorp herää henkiin


Seuraavana aamuna Nega pitää inspiroivan puheen New Yorkin konttorillaan, ja ilmoittaa yhtiönsä palanneen toimintaan. Hänen työntekijänsä ovat tästä selvästi riemuissaan - hyvin maksavia duuneja ei New Yorkin katastrofin jälkeen ole enää liikaa. Snowcat-taksifirman ostamista pohditaan, mutta arvellaan, että tämä ei välttämättä ole enää kannattavaa. New Yorkin kuvernööri luultavasti antautuu muutaman päivän kuluttua, ja sen jälkeen moottorikelkat ovat nopeasti hyödyttömiä.

Ryhmä päättää seuraavan järkevän siirron olevan Negacorpin Coloradossa sijaitsevan pääkonttorin ja tutkimuslaitoksen uudelleenkäyttöönoton, ja pidemmällä tähtäyksellä Semiramisin vallan vastustamisen. Hush pysyy mukana niin kauan kun hänelle maksetaan, joskin hän sanoo suoraan, ettei hänellä ole aikeuksia lähteä tasaiselle Earthshakerin| tai muiden Semiramisin kovien tykkien kanssa. White Windillä ei moisia estoja ole. Panzerfaust suhtautuu nuoreen hevariin epäluuloisesti, ja huomauttaa, että jotenkin kaksi sankaria osasi puuttua asioihin IRS:llä. Kenties he vain kuulivat hälytyksen, mutta myös petoksen mahdollisuus on ilmeinen. Eikä White Wind ole vielä näyttänyt kynsiään tappelussa - hän löytyi ulkoa ilman naarmuakaan, näennäisesti Lucid Eaglen voimien kaatamana.

Hammerdancer ja Tech Jinx ilmestyvät myös paikalle. Nega on tarjonnut Tech Jinxille töitä firmassaan. Tech Jinx näyttää vankila-aikojen jäljiltä olevan ihastunut Hammerdanceriin, ja kokeneempi superrikollinen tuntuu olevan sitä mieltä että tytön olisi hyvä saada jotain vaaratonta tekemistä (sekä poikaystävä) - että hän on tässä superrikollisbisneksessä vielä aivan keltanokka. Sutekh suostuttelee Hammerdancerin lähtemään ryhmän mukana kohti Coloradoa; todella kovana fyysisenä tekijänä Hammerdancer on oikeastaan ainoa, jolla on edes mahdollisuuksia hidastaa Semiramisin kovempia kätyreitä jos niihin törmätään. Lisäksi Pitbull oli maininnut, että Hammerdancerilla ja Earthshakerilla olisi ollut joskus romanttista historiaa, vaikka tämän tarkka mekaniikka hämmentääkin kuulijoita.


Pelinjohtajan kommentteja


Ainakin minusta joka suhteessa onnistunut peli, jossa oli sekä hienoa superrikollisjermuilua että sopivan oikean tuntuista matsaamista. Ihan voimaskaalasta: Emeraldin ja Lucid Eaglen oli tarkoituskin olla paljon mainettaan kovempia tekijöitä, ei vielä hirveän taitavia mutta raa'assa voimassa aivan varteenotettavia.

Vähän harmitti, että aivan kaikista hahmoista ei ollut kuvia. Master Fivestä olin piirtänyt jotain, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että kuvan sävy oli väärä, ja hylkäsin sen.


<-- #1 - #3 -->CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki