PLAN B #4


<-- #3 - #5 -->

Hazannien pudotusalus, Heikin piirtämä

Negacorpin päämaja, tammikuu


Negacorp| on alkanut jälleen tehdä tutkimusta ja tuotekehittelyä, ja monet sen työntekijöistä ovat palanneet firman suojiin. Panzerfaust| on saanut aiemmin oman organisaationsa palveluksessa olleen intialaisen insinööri Bakshi Vedatin takaisin omaan käyttöönsä, ja pannut tämän laboratorioon tuottamaaan itse tarvitsemiaan projekteja.

Panzerfaust on toisessa käyttöönsä saamassaan tilassa tehnyt synkeitä rituaaleja. Ne ovat kertoneet hänelle, että näyt hirviöstä avaruudessa, joka lokakuussa olivat piinanneet Faustille elinvoimaa luovuttaneita sotilaita, ovat tavoitettavissa. Jossakin kaukana täältä muinainen ja mahtava voima ei ole lainkaan siellä missä sen pitäisi olla, vaan se on jostain syystä saapunut Aurinkokunnan rajoille. Se saapuu huomattavaa vauhtia, mutta tuntuu hidastuvan tullessaan. Viimeisin havainto jättää sen ulkosysteemin kääpiöplaneettojen joukkoon. Panzerfaust jakaa nämä huolensa Negan| ja Sutekhin| kanssa.

Nega on vuokrannut aikaa aiemmin liittovaltion omistamasta observatoriosta Coloradossa. Hänen tavoitteensa on paikantaa Semiramisin glasiaattoriasteroidi, sekä kenties saada havaintoja Panzerfaustin raportoimasta vieraasta aurinkokunnassa.

Päämajaan kerätty militia on vahvistunut kahden komppanian veroiseksi. Sutekh on sotilaiden karismaattinen johtaja, Panzerfaust keskittyy näiden asemoinnin taktisiin ja strategisiin elementteihin. Kaksi kevyttä jalkaväkikomppaniaa ei vielä ole suuri sotavoima, mutta huolellinen rekrytointi kasvattaa sen kokoa ja taitoa tasaisesti.

Panzerfaust päättää tehdä tarkemman selvityksen aurinkokunnan rajoilla olevan uhan luonteesta. Hän etsii lähiseudun väestöstä muutamia jymäytettäviä pikaiseksi kultiksi, ja käyttää heitä puskurinaan mielensä ympärillä porautuessaan lähemmin vieraan salaisuuksiin. Kaksi hänen kultistiaan menehtyy aivoverenvuotoon, mutta hän saa selville, että ulkojärjestelmän kääpiöplaneettaa kiertävälle radalle on jäänyt valtava kivi, jonka sisällä nukkuu kosminen entiteetti, josta Thule-seura käytti nimeä Sköll, Aurinkojen syöjä. Sen ympärillä on kultisteja.

Faust jakaa tämänkin löytänsä Negan ja Sutekhin kanssa. Sutekh tajuaa, että kyseessä on sama entiteetti, josta hänen pantheonissaan käytetään nimeä Apep, ja joka ennustusten mukaan jonakin yönä voittaa Ra'n ja tuhoaa auringon ikuisiksi ajoiksi.

Tietoa vuodetaan valikoiduille okkulttisille kontakteille. Pikaisen tarkistuksen jälkeen ei näytä siltä, että kukaan Maapallolla olisi aiheuttanut sen voiman saapumisen, eikä kukaan Faustin okkulttisen verkoston muista jäsenistä ainakaan ensi silmäyksellä halua uskoa arviota tämän saapumisesta tähtijärjestelmään. Egyptissä Setin kulttilaiset joille kerrotaan tilanteesta päätyvät epätoivoon, ja kymmenen heistä tekee itsemurhan ilmeisesti paetakseen kohtaloa, joka odottaa kaikkia jos Apep herää. Sutekh tajuaa myös, että Horuksen surmaaminen vuosikymmeniä sitten saattoi olla paha virheliike; Horus oli hänen pantheonistaan se jumaluus, joka seuraajineen yleensä ennemmin hoitelisi tällaisia asioita.

Muaxaar ja Semiramis


Valentinenpäivän iltana Negan compoundin kautta kaikuu yleinen hälytyts katsoa televisiota juuri nyt. Televisiossa näkyy vihreäihoinen muukalainen, joka lähetttää viestin Maapallolle.

"Tervehdys, planeetta Maan asukkaat. Minä olen Muaxaar,| Hazannin| itsenäisten laivastojen kuvernööri, kaupunkialus Scholasticin kenraali, ja tarjoan teille apua hädän hetkellä.

Jo miljoonia vuosia sitten tähdissä kulkeneet edeltäjien sivilisaatiot tiesivät, että vapaus on kaikkien tietoisten olentojen perusoikeus. He myös tiesivät, että tämän oikeuden riistäminen yhdeltä on rikos kaikkia kohtaan. Heidän laillaan myös Hazannin itsenäiset laivastot näkevät tyrannian vaaran. Heidän laillaan mekin näemme alistajien ja hirmuvaltiaiden vastustamisen velvollisuutenamme.

"Valtiatar" Semiramis on asettanut itsensä kaikkien ihmissivilisaatioiden ylle ja kutsuu itseään Maapallon yksinvaltiaaksi. Hänen klimatologisia aseita käyttänyt vallankaappauksensa ei ole ainoastaan rikos planeetan asukkaita kohtaan, se on loukkaus ja uhka kaikille sivistyneille lajeille. Mutta jos Semiramis kuvittelee, että kukaan ei voi kajota häneen koska hän on ottanut haltuunsa oman planeettansa sotilaskoneistot, hän on pahasti erehtynyt. Ihmiskunta ei ole yksin.

Vallananastaja ei ole vastannut hänelle suoraan esitettyihin vaatimuksiin, joten toistan vaateemme koko planeetan kuullen: Semiramisin on luovuttava valta-asemastaan, hävitettävä klimatologinen aseensa ja palautettava ihmiskunnan määräysvalta Maapallon legitiimeille valtioille. Sen jälkeen hänen on antauduttava ja asetuttava tuomittavaksi teoistaan. Hänellä on aikaa 48 tuntia.

Mikäli hän ei noudata tätä vaatimusta, Hazannien itsenäiset laivastot antavat täyden sotilaallisen tukensa ihmiskunnan urheille vapaustaistelijoille. Tyrannien muistokirjoitukset kautta galaksin voivat kertoa, mitä tämä tarkoittaa. Maapallolla ei ole mitään paikkaa, jossa Semiramis ja hänen palvelijansa ovat turvassa meidän oikeudeltamme, vihaltamme ja aseiltamme.

Kaikille ihmisille, jotka kärsivät Semiramisin ikeen alla me tuomme toivon viestin. Synkkä vaihe planeettanne historiassa on päättymässä. Semiramisin ja hänen seuraajiensa päivät ovat luetut.

Kiitoksia, ja Jumala olkoon meidän kaikkien tukena."


Kenraalilla on selvästi sotilasjohtajan karismaa, ja viestin vastaanotto vastarintasolun sotilaiden kesken on ristiriitainen. Panzerfaust suhtautuu puheen lupauksiin kyynisesti; hän sanoo itse pitäneensä käytännössä saman puheen useita kertoja. Hyvä tapa valloittaa mitä tahansa on ilmoittaa tulevansa vastustamaan tyranniaa.

Muaxaar puhui viestissä hyvää englantia, mutta sama viesti on lähetetty muutamalla muullakin Maapallon valtakielellä, hieman eri nyansseilla. Kaikissa niistä on kuitenkin suunnilleen sama sisältö, painotukset ovat vaan kulttuureista riippuen hieman erilaiset.

Nega jäljittää nopeasti viestin signaalin, ja toteaa sen tulleen jostain Jupiterin suunnalta, ei läheskään niin kaukaa kuin mistä Panzerfaust on paikantanut

Viidentoista minuutin sisällä Semiramis| lähettää vastauksen:

"Rakkaat alamaiseni planeetalla ja kiertoradalla, sekä hazannin laivastojen tunkeutujat aurinkokunnassamme, sekä kaikki muut jotka saattavat kuunnella ja tarkkailla.

Kenraali Muaxaar ei ole tervetullut Maapallolle tai koko aurinkokuntaan. Ihmiskunta ei halua häntä kotiinsa ja torjuu hänen kaikki aikeensa sekaantua asioihinsa. Muaxaarin ahneus ja himo anastaa Maapallo ihmiskunnalta on hyvin tunnettu. Ihmiskunta on tavannut hänet ja hänen sotakoneistonsa aiemminkin, ja ajanut ne pois. Hazannilaivasto ei pelota meitä, ja kenraalin kuvitelma siitä, että yksikään ihminen näkisi häntä minään muuna kuin vihollisenaan on täyttä harhaa.

Maapallo ja aurinkokunta on minun suojeluksessani. Minun vaatimukseni Muaxaarille ja hänen laivastolleen on: kääntykää takaisin ja palatkaa sinne mistä tulittekin. Te olette tunkeutujia minun valtakunnassani, enkä anna teidän jäädä. Poistukaa aurinkokunnan uloimpien rajojen taakse - Oortin pilven tuolle puolen - ja menkää sieltä jonnekin, missä teidän läsnäoloanne suvaitaan. Teillä ei ole lupaa tulla metriäkään lähemmäs Aurinkoa, eikä lupaa viedä vetyatomiakaan täältä lähtiessänne. Ainoa vastaus, jonka teiltä tarvitsen tai hyväksyn on loittoneva jälki alustenne moottoreista.

Mikäli tätä vaatimusta ei noudateta, Muaxaar ja hazannilaivasto lähetetään takaisin väkivalloin. Maapallo ei ole eikä koskaan tulekaan olemaan hazannien vallassa, ja mikäli tämän asian palauttaminen Muaxaariin mieleen vaatii voimankäyttöä, ihmiskunta on täysin valmis tarjoamaan oppitunnin. Meillä on tähän riittävä tiede, teknologia, magia ja tahto. Hazannilaivasto voi kääntyä ja palata joko ehjänä tai sirpaleina, omien valintojensa mukaan.

Toivotan kaikille hyvää yötä ja hyvää onnea."


Semiramisin puheessa on muutama hämmentävä kohta. Kukaan ei muista kuulleensa hazanneista aiemmin, mutta kuitenkin valtiatar viittasi ihmiskunnan kohdanneen heidät aiemminkin. Ainakaan mitään avointa kohtaamista ei ole tapahtunut. Nega tekee taustatutkmusta, ja päättelee, että 70-80 -luvulla Maapallolla toiminut panssaroitu hightech-supersankari nimeltä Invader| oli luultavasti paennut hazannien laivastosta, ja häntä jahdannut palkkasoturijoukko Cobalt Swarm olivat laivaston mukana kulkeneita muukalaisia. Merkit viittaisivat myös siihen, että 1980-luvun puolivälissä hazannit koettivat kulissien takaisella manipulaatiolla valmistella tunkeutumista Maapallolle, mutta tulivat supersankareiden pysäyttämäksi. Heidän vastustajistaan tuolloin mainitaan Night Watchman, Invader| ja alkuperäinen Steel Tiger, mutta monet heistä ovat joko kadonneet tai inaktiivisia.

Invader itse on vetäytynyt eläkkeelle, mutta selviää, että hän elelee nykyään kaikessa rauhassa Karibianmerellä. Pari kuvaa vahvistaa arvion, että sankari on todellakin hazanni. Nega päättää käydä haastattelemassa häntä.

Antiguan ja Barbudan pääkaupunki St. Johnsin liepeillä on mukava omakotitalo, jonka pihassa ääntelee eksoottinen kuusijalkainen koiramainen olento. Invader ei kuitenkaan ole kotona. Puutarhuri ei tiedä, milloin talon isäntä palaisi. Naapuruston lapset sen sijaan osaavat sanoa, että pari päivää aiemmin talosta oli näkynyt kirkas välähdys, pariakymmentä minuuttia myöhemmin toinen, ja sen jälkeen Invaderia ei ole havaittu. Ilmeisesti Semiramis oli jo etukäteen lähettänyt Sky Whipin juttelemaan muukalaisen kanssa.

Sota!


Spekuloidaan, ovatko hazannit vain satttumalta tulossa samaan aikaan kuin ulkosysteemissä on havaittu nukkuva kosminen entiteetti, vai onko kyseessä yhtenäinen uhka. Kumpikaan tilanne ei ole miellyttävä. On selvää, että aurinkoja syövä kosminen voima on huomattavasti suurempi uhka, mutta siitä ei ole vielä Panzerfaustin havaintojen ulkopuolella kuulunut pihaustakaan. Semiramisilla on palveluksessaan omakin velho, Viaticum,| mutta hän on enemmän voimakas kuin maailmankaikkeuden salaisuuksia ymmärtävä, eikä luultavasti omista mitään kosketuspintaa kosmisiin kauhuihin.

Militiat, vastarintaliike ja Negan palveluksessa olevat superit kuhisevat. Laajemmassa vastarintaliikkeessä on sisäisiä ristiriitoja tilanteeseen reagoinnin suhteen: joidenkin mielestä muukalaiset ovat Semiramisia suurempi uhka ja pitää ensin ajaa pois, toiset taas ovat sitä mieltä, että ulkoavaruuden tunkeutujia on piesty ennenkin ja että näitä voi käyttää distraktiona viemään Semiramisin huomion. Ainakin Ranskassa kansa, armeijan yksiköt ja pari paikallista supersankaria tarttuvat tilaisuuteen ryhtyä avoimeen kapinaan, mutta Semiramis lähettää paikalle Earthshakerin| panemaan heidät ruotuun. Televisiossa näkyy myös Filament,| joka näyttää taistelevan Earthshakerin rinnalla.

Nega alkaa pohtia järjestelmää, jolla hän voisi tarvittaessa auttaa todella pitkän kantaman telesiirtoja siltä varalta että hänen on tarpeen päästä ulkojärjestelmään ja sieltä takaisinkin. Teoriassa hänen voimallaan on kai rajaton kantama, mutta hän ei voi siirtyä mihinkään mitä ei jotenkin havainnoi.

Negan tutkimukset keskeytyvät, kun astronomit havaitsevatkin valtavan nopeasti liikkuvia kohteita, jotka ovat tulossa Jupiterin tienoilta Maapalloa kohti. Ne eivät tunnu liikkuvan normaalin inertian mukaisesti, vaan jotenkin kulkevat paikasta toiseen kuin mikrotelesiirroilla. Hyvät uutiset ovat, että tämä tarkoittaa että niiden mukana ei tule relativistista määrää liike-energiaa, mutta huonot uutiset ovat, että merkittävällä prosentilla valon nopeudesta kulkevat alukset saavuttavat Maapallon muutamassa tunnissa.

Pian korkealta kiertoradalta alkaakin laskeutua trooppisille alueille linnoituksen kokoisia lieriöitä, hazannien pudotusaluksia. Tullessaan ne käyttävät häirintäkeinoja kytkemään ihmiskunnan sateliittivalvonnan pois päältä. Ne lähettävät laskeutuessaan hävittäjiä ja puolustautuvat paikallisten armeijoiden ilmatorjunnalta plasmatykeillä. Alukset saapuvat pinnalle Nairobissa, Bangkokin lähellä, Rio de Janeirossa ja Australian erämaalla. Vaikka hazannit ovat sanoneet tulevansa vapautusaikeissa, ne otetaan vastaan väkivaltaisesti. Panzerfaustin loitsujen mukaan sentään alukset eivät tuo mukanaan mitään epäpyhiä voimia tai rituaaleja.

Nega tahtoo pudotusaluksen itselleen, ja telesiirtää Sutekhin ja Hammerdancerin| Nairobiin hakemaan hänelle sellaisen. Alus on laskeutunut kaupungin laitamille, paikallisen hökkelikylän päälle; siviilit ovat paenneet, ja Kenian ilma- ja maavoimat ovat hyökänneet. Melkein heti kaksikon saapumisen jälkeen lämpötila putoaa, kun Semiramisin glasiaattori vie ilmasta kaiken lämmön ja kehittää jäätä laskeutuneen aluksen ympärille. Se ei kuitenkaan siihen näytä vaikuttavan.

Hävittäjiä ja panssarikulkuneuvoja
Yhteenotto hazannien ja paikallisten välillä on raju, eikä ratkea aivan heti. Kiertoradalle jäänyt osa alusta antaa korkean paikan tulitukea plasmakanuunallaan ja muukalaisten hävittäjät ovat paljon ohjautuvampia kuin kenialaiset vastineensa. Maassa Sutekh ja Hammerdancer näkevät plasmaviuhkalla tietä raivaavan hazannien panssarikuljetusvaunun, ja onnistuvat valtaamaan sen. Valtauksen yhteydessä käy selväksi, että hazannisotilaat ovat aggressiivisia, motivoituja, nopeita ja lyövät lujaa. Panssarivaunun valtaaminen ei myöskään tuota erinomaisia tuloksia, koska sen ohjausjärjestelmät osoittautuvat ylivoimaiseksi kummallekin.

Paikalle syntyvä lumimyrsky ja massiivinen savu estää kiertoratatykin toiminnan sekä pakottaa kummankin osapuolen ilmavoimat pois laskeutumisalueelta. Sutekh järjestää itsensä paikallisen armeijaosaston komentoon ja johtaa kenialaisia hyökkäyksiin, mutta nämä lyödään takaisin. Kiertoradalta laskeutunut linnake on tuonut mukanaan vain ehkä pataljoonan hazannisotilaita, mutta vaikka tällä joukolla ei olekaan kapasiteettia valloittaa koko aluetta, ei itse sillanpääasemaan tunnu tehoavan mikään. Sen puolustavat plasmatykit pudottavat ilmasta lähelle tulevat ohjukset ja kiertoratatuki pilkkoo raskasta tykistöä kun se yrittää vaurioittaa linnaketta.

Lopulta Sutekh koordinoi panssaritorjuntakomppanian tekemään koordinoidun PST-iskun hazannien pudotusalusta vastaan, ja koettaa Hammerdancerin kanssa juosta aluksen luo. Suunnitelma melkein toimii, mutta aivan viime metreillä puolustusplasmaiksut osuvat kumpaankin hyökkääjään ja sinkoavat heidät satojen metrien päähän.

Taktiikkaa


Nega ja Panzerfaust eivät ole tuntikausiin kuulleet mitään Nairobiin lähteneistä, ja toteavat, että heidän on lähdettävä apuun. He siirtyvät kaupungin läheiselle kukkulalle, josta uutistoimisto lähettää tv-kuvaa. Kaupunki on savun peitossa, mutta räjähdyksistä ja välähdyksistä päätellen laskeutumisaluksen luona taistelu jatkuu.

Panzerfaust onnisuu paikantamaan Sutekhin mystisen energian, ja löytää tämän kaupungin entisestä puistosta ei-kenenkään maan rajoilta. Plasmaisku on heittänyt superin satojen metrien päähän ja polttanut hänet melkeinpä tunnistamattomaksi möhkäleeksi lihaa, mutta hänen henkensä palaa edelleen kirkkaana ja hänen paranemiskykynsä ovat jo alkaneet toimia. Hänet saadaan hereille rituaalimagialla, mutta toimintakykyiseksi hän ei aivan heti palaa. Nega jäljittää Hammerdancerin, joka on sentään jaloillaan, mutta vain juuri ja juuri. Hän on palanut pahasti ja joukkosidontapaikalla Kenian armeija paikkaa häntä.

Nairobissa tilanne on jumiutunut paikalleen. Pudotusaluksen ryöstäminen ei ilmeisesti onnistu, joten Panzerfaust käy väijyttämässä vihollisen partion ja saa näiden lääkintämiehen vangiksi. Pari kassillista hazannien aseita ja muuta teknologiaa lähtee myös mukaan Negacorpin päämajaan.

Muualla maailmassa tilanne on samantyylinen kuin Nairobissa. Semiramis on glasiaattorillaan pyrkinyt neutraloimaan hazannien ilmavoimat ja kierorataiskut, ja paikalliset sotavoimat ovat saaneet eristettyä pudotusalukset rajoitetulle alueelle. Ainoastaan Australiassa supersankarit ja armeija ovat saaneet ajettua aluksen takaisin, muualla taistelu jatkuu yhä.

Nega tutkii muukalaisten teknologiaa ja biologiaa. Jalkaväen aseet ovat simppeleitä plasmakivääreitä - melko tehokkaita, mutteivät mitenkään poikkeuksellisen ällistyttäviä. Merkkejä voimakentistä, tekoälyistä tai todella eksoottisesta tieteestä ei ole havaittavissa; edistynein hazannien osoittama teknologia on heidän alustensa inertiaton lento. muu kalusto on kyllä normaalia ihmisteknologiaa edistyneempää, muttei mitään mitä Nega itse ei pystyisi jäljittelemään tai tuottamaan. Hazannit ovat lämminverisiä bipedaalisia nisäkkäitä, joilla on hyvin vahvat lihakset ja huomattava koordinaatio, mutta hauraanpuoleiset luut. Ne ovat selvästi lämpimien alueiden olentoja, ja maapallolla lähinnä tropiikki ja subtropiikki ovat niille soveltuvia alueita. Kemiallisesti ne ovat hyvin yhteensopivia terralaisen elämän kanssa: ne voivat hengittää ilmaa ja syödä paikallisia eläimiä ja kasveja.

Sutekh paranee vammoistaan nopeasti, ja pääsee kuulustelemaan vankia. Hän oppii voimiensa avulla ymmärtämään tämän puhetta, ja saa aikaan keskustelyhteyden. Vanki kertoo nimensä ja sotilasarvonsa, ja vaikuttaa todella uskovan siihen, että hazannilaivasto on saapunut vapauttamaan ihmiskunnan Semiramisin tyranniasta. Kuullessaan Sutekhin olevan syrjäytetty egyptiläinen hallitsija hän on sitä mieltä, että tämän pitäisi ehdottomasti liittoutua hazannien kanssa.

Vangin kanssa puhumalla hazannikulttuurista selviää lisää asioita. Scholastic on kaupunkialus, Muaxaar sen kenraali, ja hazanneilla on monoteistinen uskonto. Sutekh tiedustelee aurinkoja syövästä jumalasta, mutta lääkintämies ei tiedä tällaisesta mitään ja tuntuu pitävän ajatusta moisesta typeränä taikauskona. Hän näyttää muutenkin suhtautuvan ajatukseen auringon vahingoittamisesta hyvin kielteisesti.

Invaderin paluu


St. John'sista tulee viesti, että Invader näyttää palanneen kotiinsa. Sutekh on jo parantunut riittävästi, joten hän ja Panzerfaust lähtevät Negan mukaan jututtamaan tätä.

Invader ottaa kolmikon vastaan talonsa olohuoneessa. Talo vaikuttaa melko normaalilta ylemmän keskiluokan kodilta, mutta Invader itse on kaksimetrinen hazanni - ei nuori ja lihaksikas kuten taistelussa nähdyt sotilaat, vaan selvästi keski-ikäinen ja melkoisesti ylipainoinen. Hän puhuu täysin ymmärrettävää englantia, ja pyydettäessä kertoo tulokkaille enemmän Muaxaarista ja hazanneista. Hän vahvistaa Negan aiemmat päättelyt omasta taustastaan, ja kertoo Muaxaarin todella koettaneen 1985 valloittaa maailman lopulta ajamalla Yhdysvallat ja Neuvostoliitto ydinsotaan. Kuitenkin ydinaseiden tai muiden planeettaa vahingoittavien aseiden käyttö on hazannisivilisaatiossa hirveä tabu - heidän kotiplaneettansa tuhoutui näiden johdosta tuhansia vuosia sitten - ja kun Mauxaarin suunnitelma paljastui, hänet syrjäytettiin Scholasticin johdosta.

Invader kertoo, että asumiskelpoiset planeetat ovat universumissa todella harvinaisia, ja tyypillisesti ne ovat jo varattuja. Hazannit ovat vuosituhansia eläneet kaupunkialuksillaan, ja etsivät itselleen uutta kotiplaneettaa. Pelkästään Scholasticilla on miljoona hazannia. Maapallo olisi heille mittaamattoman arvokas palkinto, uusi kotiplaneetta jonka heidän pyhät kirjoituksensa heille lupaavat. Invaderin näkemys on, että Muaxaar käyttää Semiramisin vallankaappausta tekosyynä, jonka avulla hän saa itselleen jalansijan planeetalta. Hazannien laivastojen mukana elää etnisinä vähemmistöinä muidenkin älyllisten lajien edustajia, mutta aivan tasa-arvoisia nämä eivät kyllä ole.

Kun Invaderilta kysytään aurinkoja syövästä kosmisesta voimasta, hän sanoo sen olevan vain taikauskoa, mutta vahvistaa, että hazannien uskonnossa tällä on suunnilleen paholaisen asema. On olemassa tarinoita, joiden mukaan tämä voima myötävaikutti hazannien kotiplaneetan tuhoutumiseen, mutta Invader ei itse usko tähän. Panzerfaustin sanoessa että tällainen voima on nyt saapunut aurinkokuntaan väri pakenee Invaderin kasvoilta. Hän tietää tarinoita kulteista, jotka palvovat tätä voimaa, muttei ole koskaan kohdannut niitä tai pitänyt niitä todenmukaisina.

Ajatus elinkelpoisen planeetan tai sen auringon tuhoamisesta on kauhistus hazanneille - Invaderille ja kaikille muillekin. Kuitenkin Muaxaar oli jo aiemmin osoittanut olevansa valmis leikkimään aseilla, joita useimmat hazannit karttaisivat. Ei ole täysin mahdotonta, että moinen kosminen pelote olisi osa kenraali Muaxaarin arsenaalia. Invader ei tahdo uskoa asiaa, mutta jos uhka on edes mahdollinen, se pitää tarkistaa.

Jo aiemmin on puitu suunnitelmaa varastaa hazanneilta avaruusalus. Invader sanoo, että kiertoradalta löytyisi planeettojenväliseen liikenteeseen kykenevä rahtialus, jolla pääsisi Scholasticille tai kääpiöplaneettojen luo. Hän osaisi kyllä lentää sellaista, jos vain saisi sen käsiinsä. Alus jolla hän itse 40 vuotta sitten saapui Maapallolle on jäänyt entisen Neuvostoliiton viranomaisten käsiin, eikä hän tiedä tarkalleen missä se on tai onko se enää ehjä.

Invader päätyy lähtemään muiden mukaan Coloradoon. Hän ei selvästi ole suunnattoman innoissaan tajutessaan, että kolmikko on superrikollisia, mutta jo muutamaa päivää aiemmin Semiramis oli haastatellut häntä hazanneista, joten tämä ei tarkalleen ole ensimmäinen kerta kun hän toimii vastapuolen kanssa yhteistyössä. Hän soittaa ottotyttärelleen ja kehottaa tätä pysymään Islannissa; sitten hän noutaa kellarista aseita, kirjoja ja vanhan Invader-identiteettinsä taistelupanssarin, joka nyttemmin on rikkinäinen ja lähes toimintakelvoton. Sen jälkeen kaikki siirtyvät Negacorpin päämajaan.

Kohteena Colorado


Jupiterin tuntumasta on lähtenyt lisää maihinlaskualuksia, ja alkuperäinen suunnitelma palata Nairobiin vaihdetaan, kun käy selväksi, että eräs aluksista on laskeutumassa Colorado Springsin viereen. Sen kohteena oletetaan olevan Petersen Air Force Base ja NORAD. Kuvernööri Tessendorf soittaa Negalle, ja palkkaa tämän heittämään muukalaiset ulos osavaltiostaan. Nega suostuu tekemään tämän hyvin kohtuullisella hinnalla, koska se sopii hänen suunnitelmiinsa muutenkin.

Sutekh siirretään Petersenin tukikohtaan avustamaan puolustajia. Jälleen pudotusalus laskeutuu kaupungin ulkopuolelle, ja sotilastukikohdan puolustus asettuu stä vastaan. Sutekh tajuaa puolustuksen olevan yllättävän heikko ja oivaltaa, että tukikohta on viritetty ansaksi muukalaisille. Aikooko Semiramis räjäyttää siellä ydinpommin? Sellainen varmasti hävittäisi hazannien pudotusaluksenkin. Ydinansasta välitetään varoitus kuvernöörille, joka välittömästi tarjoutuu maksamaan lisäsummia siitä, että muutama hänen korkea-arvoinen äänestäjänsä perheineen evakuoidaan Colorado Springistä. Sutekh jättää puolustajat pitämään linjaansa ja lähtee suorittamaan evakuointeja autoilla. Valitettavasti Colorado Springissä monet muutkin ovat lähteneet pakoon muukalaisaluksen pudottua takapihalle, ja tiet ovat aivan tukossa.

Kuvernööri on kuitenkin antanut evakuointivaroituksen muuallekin, ja hazannit tajuavat tämän perusteella, että Petersenin tukikohdassa heitä odottaa ansa. Taisteleminen jää paikalleen: muukalaiset eivät tunkeudu eteenpäin, puolustajat eivät koeta hyökätä tunkeutujia vastaan.

Negacorpissa White Wind erityisesti palaa halusta lähteä taisteluun hazanneja vastaan. Kuitenkin varsinainen toimintasuunnitelma on toisenlainen. Tech Jinxin tekemillä parannuksilla Invaderin vanha taistelupanssari korjataan juuri ja juuri toimintakuntoiseksi, ja Invaderille 3D-tulostetaan hazannien diplomaattijoukkojen kapteenin univormu. Invaderin kehopanssari on edistyneempää teknologiaa kuin mitä Nairobissa tai Colorado Springissä on kohdattu, ja Invader selittää tämän johtuvan siitä, että hazannien teknologia on ollut vuosisatoja stagnaatiossa. Taistelupanssarien kaltainen teknologia on hyvin kallista, eikä sellaisia kannata viedä taistelukentälle kuin poikkeustapauksissa. Toisaalta panssari kertoo, että kyseessä on tärkeä ja korkea-arvoinen erikoisagentti.

Nega pukeutuu Invaderin panssariin ainoana, joka siihen mitenkään mahtuu. Sen jälkeen Invader maskeerataan haavoittuneeksi, ja hän ja Nega siirtyvät vuorten reunalle Colordo Springsin lähelle. Invader ottaa hätätaajuudella yhteyden laskeutuneeseen alukseen (joka on nimeltään Bright SIgn, ja joukko jonka se toi alas on Ääriolojen rykmentin 2. jääpataljoona) ja tilaa sieltä kevyen helikopterimaisen scoutin hakemaan diplomaattijoukkojen kapteenin ja erikoisagentin alukselle. Kaksikko ryömii sisään scouttiin, joka ottaa kurssin suoraan kohti Bright Signiä. Pilotti lentää suoraan kohti suuren kerrostalon kokoista alusta, jossa aukeaa aivan viime hetkellä silmäteräluukku. Scoutti päätyy sisään hangaariin, jossa on myös muita aluksia. Eräs niistä on kiertoratasukkula, jollaisia on nähty nousevan pudotusaluksista.

Kiertoratasukkula
Invaderin ja Negan hämäys toimii: Bright Signin hangaariupseeri antaa kiertoratasukkulan heidän käyttöönsä. Diplomaattikapteeni ja haavoittunut sotasankari taistelupanssarissa lähtevät viemään tärkeää viestiään henkilökohtaisesti. Invader asettuu sukkulan ohjaimiin ja antaa Negalle joukon turvatyynyjä; kun kiihdytys alkaa, turvatyynyt tarrautuvat Negan panssariin ja estävät häntä kolhimasta itseään samalla kun sukkula lähtee kohti ilmakehän yläosia.

Ulkoavaruuteen


Lopulta tyynyt Negan ympärillä aukeavat, ja hän havaitsee olevansa vapaapudotuksessa. Naruja käyttäen hän vetää itsensä sukkulan ohjaamoon. Sisältä katsoen hazanniteknologia on kummallista: kaikki on hieman kosteaa, ja seiniä näyttää peittävän homekasvusto. Tämä on kuitenkin ilmeisesti sukkulan aivan normaali toimintatila, eikä Invader tunnu suhtautuvan asiaan erityisesti.

Hazannien viestintäverkko on yhteydessä Maapallon siviiliverkkoihin, joten Nega saa aluksen kommunikaattorilla videoyhteyden rikoskumppaneihinsa. Tällä välin Negacorpilla Panzerfaust ja Sutekh ovat pohtineet avaruuteen lähtevän ryhmän kokoonpanoa. Hammerdancer olisi erinomainen mukana ryhmässä, mutta Nairobissa häneen osunut plasmaisku on polttanut häntä pahasti, eikä hän parane alkuunkaan niin nopeasti kuin Sutekh. Hän ei ole minkäänlaisessa taistelukunnossa, joten taktiikka on kehitettävä hänestä riippumattomaksi. Vieraan teknologian parissa Tech Jinx olisi erittäin hyödyllinen, mutta Dancer on suhtautunut huonosti ajatukseen viedä Tech Jinx vaarallisiin paikkoihin. Sutekh päätyy kysymään Hammerdancerilta tämän mielipidettä asiasta, mutta tämä ei tunnu näkevän operaatiota ulkoavaruuteen alkuunkaan yhtä vaarallisena kuin Nairobissa riehuvan sodan keskelle astumista. Niinpä Tech Jinx värvätään mukaan.

Panzerfaust pitää edelleen White Windiä epäluotettavana kakarana, mutta toisaalta kylmyys on hazannien heikkous ja hänen voimansa olisi näitä vastaan varsin hyödyllinen. Loulta Faust suostuu siihen, että tämäkin otetaan mukaan. Hushin voimat ovat yleisesti tukitoiminnassa hyödylliset, mutta hänen taistelutahtonsa ei välttämättä ole kaikkein vakain. Sittenkin hänetkin olisi hyödyllistä saada mukaan.

Tech Jinx ja White Wind ovat odotetun innoissaan ajatuksesta päästä ulkoavaruuteen. Hush näyttää siltä, että voisi jättää keikan väliinkin, mutta toisaalta Coloradossa olevat muukalaisetkaan eivät häntä innosta. Niinpä vain Hammerdancer jää Negacorpin tiloihin toipumaan, muut Nega käy yksi kerrallaan siirtämään sukkulaan. Teoria siitä, että siirtyminen kiertoradalle ja takaisin onnistuu tulee todistettua käytännössäkin.

Kun kaikki tarvittavat henkilöt on noudettu, sukkula vaihtaa rakettimoottoreista inertiattomaan ajoon. Yhtäkkiä nopeus kohoaa valtavasti, ja hyvin pian edessä alkaa näkyä renkaanmuotoinen avaruusasema. Se on Apprentice III, Bright Signin tukiosa ja Coloradoa tukevan kiertoratatykistökomppanian asemapaikka, hieman pienempi kuin pinnalle pudotettu osa alusta. Se sijatisee geostat-radalla 36000 kilometrin korkeudessa, mutta sukkula saavuttaa sen kymmenessä minuutissa. Telakoituminen hoituu telakointikäsien ja valtavan ilmalukon avulla; rungon sisällä keinotekoinen painovoima alkaa vaikuttaa. Ilmalukon sisempi ovi avautuu valtavaan hangaariin, jossa on pari kiertoratasukkulaa, huolto-osuus ja yksi hevosenkengän muotoinen harmaa suurikoinen rahtialus.

Muu ryhmä jää piileksimään sukkulaan samalla kun Invader ja Nega koettavat käydä läpinäkyvässä hangaaripäivystäjän kuplassa huiputtamassa sen itselleen. Toisin kuin pinnalla, täällä ollaan tarkempia siitä mitä annetaan ja kenelle, ja päivystävä upseeri ei tunnista Invaderin keksimää nimeä tai käskyä. Hän on aikeissa tarkistaa sen Invaderin komentavalta upseerilta, kun Sutekh alkaa puhua hazannikieltä Negan panssarin kaiuttimien kautta. Hän sanoo, että hänellä on kriittistä tietoa vietäväksi eteenpäin ja jos jokin proseduraalinen hidastelu viivyttää häntä, Muaxaar tulee rankaisemaan päivystävää upseeria armottomasti. Sutekhin vaikuttavuus puree vieraalla kielelläkin: kapteeni tulee siihen tulokseen, että selvästi noin harvinaista taistelupanssaria käyttänyt haavoittunut agentti on parempi lähettää eteenpäin ensi tilassa. Kuittausten vaihtamisen jälkeen Invader saa muovisen avainkortin, ja hän kulkee Negan kanssa planeettainvälisen aluksen luo. Avainkortti toimii, ja molemmat pääsevät sisään.

Sukkulassa vielä olevat ihmiset seuraavat ohjaamon lasin läpi, kuinka hangaarissa taukoa viettänyt huoltoryhmä alkaa liikkua huolestuttavasti heidän kulkuvälinettään kohti. Juuri ennen huoltoryhmän saapumista Nega ehtii kuitenkin siirtää kaikki isompaan alukseen.

Tämä on kiertoratasukkulaa tuntuvasti suurempi alus, jonka miehistötiloissa on helposti paikat kymmenelle hengelle ja jonka rahtitloihin mahtuisi vaikka mitä - Invader sanoo, että tällainen kuljetusalus pystyy tarvittaessa viemään pinnalle vaikka kokonaisen mekanisoidun maihinlaskukomppanian täysissä varusteissa. Lisäksi alus on huomattavan nopea; se kulkee 30% valon nopeudesta, mikä tarkoittaa, että se saavuttaisi Scholasticin muutamassa tunnissa, ja todella kaukaisen Sednan luo 12 valotunnin päähänkin se pääsee optimaalisesti alle kahdessa vuorokaudessa. Aluksessa sisälämpötila on hazanneille miellyttävät +35, kaikki on kosteaa ja epämääräisen kasvuston peitossa. Kun Invaderilta kysytään seinähomeista, hän sanoo niiden pitävän haitalliset kasvustot kurissa. Rahtialuksessa on myös keinotekoinen painovoima.

Telakointikäsivarret ja kiskot siirtävät aluksen ilmalukko-osaan hangaaria, josta se sitten pienillä raketeilla ohjaa itsensä ulos. Sen jälkeen se ottaa etäisyyttä ja tekee uskomattoman kiihdytyksen - sisällä ei tunnu mitään, mutta portista näkyy kuinka Maapallo kutistuu silmissä.

Hazannien rahtialus
Pari tuntia myöhemmin Invader ilmoittaa, että Apprentice on juuri lähettänyt heidän peräänsä pari nopeaa hävittäjää. Ilmeisesti hänen hämäyksensä on lakannut toimimasta. Tähän mennessä Scholastic on kuitenkin jo Marsin radan tuolla puolen, ja Invader kytkee kaikki aluksen laitteet ja järjestelmät hetkeksi pois päältä. Toistaiseksi kurssi on ollut viemässä heitä suoraan kohti Scholasticia, mutta nyt suuntaa vaihdetaan kohti Sednaa, minkä pitäisi ohjata hävittäjät pois heidän kannoiltaan.

Aluksen ollessa hiljainen Nega käy vilkaisemassa sen moottoreita ja propulsiojärjestelmiä. Nollapainovoimassa Panzerfaust meditoi ja kuuntelee tyhjyyttä ympärillään. Jossain vaiheessa hän käsittää, että heidän rahtialuksensa ei ole ainoa, joka on matkalla kohti Aurinkokunnan uloimpia rajoja ja nukkuvaa kosmista entiteettiä: sadat muutkin ovat menossa samaan suuntaan. Hän tajuaa näiden olevan ihmisiä Maapallolta, ja että nukkuvaa jumalaa palvova kultti on viemässä heitä uhrattavaksi.

Pelinjohtajan kommentteja


Sivuaskel kosmisen kauhun suuntaan. Ainakin teemallisesti ja juonellisesti varsin onnistunut peli, joskin detaljeita olisi voinut olla enemmänkin ja ehkä hieman enemmän olisi voinut pysähtyä hengittämään. Toisaalta paljon odottamattomia hyviä asioita ilmeni myös, kuten joukkoitsemurhan tekevät Setin kultistit ja Invaderin odottamaton värvääminen mukaan operaatioon.<-- #3 - #5 -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki