MENNEIDEN PELIEN JUONIA#8 Vapautusretki, osa II


Maaliskuu
Hahmofokus: ??

Viaticumin kirjastoon etsimään loitsua jolla vapauttaa Spiderhunter, ehkä myös selvittämään totuus Shadowin kirouksesta. Vastustajat: kolme maagista kirjaa, jotka vartioivat kirjastoa, ehkä myös Enur.

Viaticum käy paikalla, koska kuultuaan Mystagoguen karkaamisesta hän pelkää veljensä palanneen Instituuttiin.

 (image: https://invincible.karmavector.org/images/onni_riimukoru.jpg)

Riimukoru, jonka Rune on tehnyt Shadowille tuottamaan onnea.

KIRJASTO


Mystagoguen maaginen kirjasto ei varsinaisesti sijaitse Instituutissa, vaan tasku-ulottuvuudessa jonne on olemassa portti Instituutista. Tasku-ulottuvuus on rakenteeltaan mikä? joukko ilmassa leijuvia kirjoja? escherin maalaus? (ESCHER! Näin me tehdään!)

Kirjastoa vartioi kolme lentävää, animoitua, älyllistä kirjaa (Trilogy),| joista yksi on supervahva, yksi antimaaginen ja yksi elektroninen (magitek). Jos paikalle saapuu yli 4 hahmoa, kirjat hakevat avuksi neljännen kirjan, joka on ??

Kirjastoon pääsee Viaticumin toimistossa olevan oven kautta. Kun Viaticum itse ei ole paikalla, toimisto on varsin tavallinen tilava työhuone, sisustettu valkoisilla sävyillä ja steriilillä, ehkä jopa sairaalamaisella tyylillä. Eräs sen ovista aukeaa harmaaseen, kimaltelevaan verhoon jonka toisella puolella näkyy kirjahyllyjä. Tämä on ulottuvuusportti itse kirjastoon.

Kirjastossa hengaa myös kirjatoukka.


Kirjaston rakenne ja rajat

Mystagoguen ja nyttemmin Viaticumin kirjasto on escheriläinsen rikotun geometrian tasku-ulottuvuus, jossa portaiden ja käytävien toista seinää peittävät kirjahyllyt ja toinen seinä on auki tyhjyyteen. Kirjasto näyttää loputtomalta, mutta tosiasiassa sen rakenne on kaleidoskooppimainen ja itsensä ympärille kääntynyt. Kirjasto on oikeasti ehkä keskikokoisen kaupunginkirjaston kokoinen tilaltaan ja teosmäärältään, mutta siellä on tosi sokkeloista kulkea. Kirjaston korkeus on 4 kerrosta ja pisin suora matka on vain 20 metriä, mutta tätä ei voi mitenkään hahmottaa sen sisältä käsin.

Tasku-ulottuvuuden olemuksen katsominen ei tee hyvää mielenterveydelle. Käytännössä se on 6/6 -isku (WITS väistää, WILL ottaa vauriota) - tai yksinkertaisuuden vuoksi voi vaan todeta, että hahmo ottaa 1 pisteen WILL-vahinkoa aina koettaessaan seurata escheriläistä geometriaa liian pitkälle, esim. katsoessaan mistä valo oikeasti tulee tai mitkä kirjaston rajat olisivat. Tämä on ei-tappavaa WILL-vahinkoa eikä siis aiheuta pysyviä traumoja, ainoastaan väliaikaista huimausta, pyörtyilyä ja päänsärkyä.

Jos kirjaston käytävätasolta putoaa, saattaa osua toiselle käytävätasolle (jossa painovoima voi tietty vetää eri suuntaan). On myös mahdollista pudota ulos kirjastotasoilta kokonaan ja törmätä tasku-ulottuvuuden reunaan (eli kirjaston valoihin). Reunaan törmäävä henkilö tai esine sulloutuu monimutkaisen maagisen silmukan kautta kirjaston kirjaan. Tarkkailijoiden näkökulmasta reunaan putoava katoaa valoon, putoajan näkökulmasta hänen ympärillään maailma muuttuu tekstiksi ja kirjaimiksi, kun loitsu dekoodaa putoajan ja arkistoi hänet löytötavarakirjaan. Tyypillisesti yhdestä ihmisestä tulee yksi kokonainen kirja. Kirjaksi muuttuminen on noin tehon 25 efekti, sitä ei kukaan voi vastustaa.

Tasku-ulottuvuus, jossa kirjasto sijaitsee, on kaukana muista ulottuvuuksista. Niinpä Shadow ei kunnolla tavoita täältä uniaikaa ja Unityn shamanistiset eläimet ovat hyvin kaukana. Unity pystyy kyllä muuttumaan eläimeksi, muttei oikein saa viestittyä eläinhenkien kanssa. Lisäksi eläimet joiksi Unity muuttuu ovat täällä hitusen erilaisia kuin oikeassa maaimassa, tyylitellympiä ja satukirjamaisempia. Shadow pystyy voimallaan kyllä oikaisemaan tasku-ulottuvuuden omassa geometriassa, muttei voi paeta täältä uniaikaan. (Shadow saattaisi periaatteessa kyetä avaamaan portin Maapallolle, mutta tämä olisi varmaan jokin 11-tason vaikeusasteinen juttu.)

Arkistointijärjestelmä

Kirjasto käyttää klassisesti latinaa ja sanskriittia opasteissaan. Kirjasto on jaettu useisiin sektioihin. Kaikki kirjat eivät ole loitsukirjoja; täältä löytyy myös harvinaista fiktiota, yleistä salatiedettä, olennaisia perusteoksia (Oxford English Dictionary mm) ja jopa muutamia muukalaisten kirjoja. Tämä on käytännössä Mystagoguen henkilökohtainen kirjasto, ja teokset ovat joko vaarallisia, hauraita, arvokkaita tai vaan Mystagoguelle henkilökohtaisesti tärkeitä.

Magia on kuitenkin tärkein kirjaston sisältö. D&D-henkisesti se on jaettu kahdeksan eri koulukunnan loitsuihin: abjuration (abiuratio, kieltäminen), conjuration (praeterita, ilmestys), divination (divinatio, tietämys), enchantment (augurium, lumous), evocation (evocatio, aiheutus), illusion (inlusio, illuusio), necromancy (necromantia, kuolemamagia) ja transmutation (transmutatione, muuttaminen). Loitsu, jolla Spiderhunterin voi palauttaa takaisin ihmishahmoon löytyy tietenkin muuttamisloitsujen joukosta.

Jos kirjaston kirjoja penkoo, löytää varmasti kaikkea kiintoisaa, mutta myös kaikkea vaarallista. Jotain ideoita:


Tiloja

Kirjastossa on hyllystöjen lisäksi muutama erityinen tila, jotka löytää kun kääntyy oikeasta kulmasta.

Lajitteluhuone on hyllystöjen keskellä oleva huone, jonne kirjaston uudet kirjat päätyvät. Se on korkea ja ahdas tila aivan tasku-ulottuvuuden pohjalla; sen valo tulee katosta. Uudet kirjat päätyvät tänne lajiteltavien hyllyyn.

Teinisupersankarista kirjaksi

Kirjaksi muuttuminen on 8/8 mentaalinen isku, jonka tuloksena hahmo saattaa hyvinkin mennä tajuttomaksi. Jos hän ei ole tajuton, hän saattaa kyetä tekemään jotain.

Kirjat ovat lähtökohtaisesti liikkumiskyvyttömiä. Ne kuulevat vähän mitä ympärillä tapahtuu ollessaan kiinni; ollessaan auki niillä on ihmistason näkö- ja kuuloaistit. Ne voivat myös kommunikoida tekstillä sivuillaan; teksti liikkuu selvästi. Oletuksena kukin kirja on hahmon äidinkieltä.

Maagiset voimat eivät katoa minnekään hahmon muuttuessa kirjaksi (eli Rune voi edelleen riimutaikoa, Shadow siirtyä ja Unity muuttua. (Mutta: Unity ei varsinaisesti muutu eläimiksi kirjan ulkopuolella? Kirja muuttuu eläinkirjaksi?) Fyysiset voimat toimivat satunnaisesti (Cirrus voi yhä ohjailla tuulta ja maata, Lightning Dust pystyy lentämään ja siten liikkumaan, Eightball voi vaikuttaa kitkaan, Rashid pystyy disintegroimaan asioita jotka koskettavat häneen).

Muita hahmoja

Viaticum| saa kuulla, että Mystagogue on paennut tyrmästään. Hän pelkää tämän palanneen koululle, ja käy pikaisesti työhuoneessaan sekä kirjastossa tarkistamassa tilanteen. Tarkistus on hyvin pintapuolinen ja hän hakee nimenomaan maagisia merkkejä Mystagoguesta; luultavasti hän ei huomaa ketään muuta jos nämä tekevät alkeellisimmankaan yrityksen pysyä piilossa. Silti hänen näyttäytymisensä kirjastossa saattaa säikyttää. Vartiokirjat käyvät tervehtimässä häntä, ja hän kysyy ovatko nämä nähneet Mystagogueta. Vaikka kirjat olisivat nähneet oppilaita, Viaticum ei näistä kysy, eikä hänellä ole aikaa pitkään rupatteluun. (Hänellä on siirtokehä Romaniassa sijaitsevan torninsa ja Instituutin työhuoneensa läpi, joten hän kulkee käytännössä telesiirrolla.)

Elixir| osaa tarvittaessa lukea maagisia tekstejä rannekkeidensa avulla, ja jos hahmot vievät kirjoja, hän voi toimia käännösapuna näille. Kuitenkaan hänellä ei ole mitään aikomusta itse ryhtyä murtautumaan rehtorin toimistoon tai kirjastoon, ja jos hänelle kerrotaan että kirjat on varastettu sieltä, hän luultavasti haluaa pysyä niistä kaukana.

Nefario| ei osaa lukea maagisia kieliä eikä tahdo lähteä rehtorin kirjastoon, ei mistään sääntöjen kunnioittamisen halusta kuin siitä syystä, että hänestä Viaticum on makee eikä hän halua joutua huonoihin väleihin tämän kanssa. Hänellä ei ole luultavasti mitään hyödyllistä tarjottavaa tähän skenaarioon.
Kulissien takana
#7 Vapautusretki


Helmikuu
Hahmofokus: ?

Runko


Oletan pelissä olevan tulossa suunnilleen seuraavia asioita:


Pumpkopodien paniikki


Pumpkopodien ryhmätajunta on poiminut kaltaistensa psi-signaalit hazannialukselta. Ryhmätajunta tiedostaa hazannin suunnittelevan apokalyptistä sotaa (he ottavat myös häiriöitä hazannin mukana tulevasta kosmisesta entiteetistä) ja tekevät panikoivaa joukkomigraatiota pohjoiseen, tavoitteenaan päästä ikiroudan tai muuten riittävän kylmän ilmaston alueelle levittääkseen kauhean määrän siemeniä, jotta näistä jotkut voisivat selvitä ja tarrautua hazannien matkaan. Suuria keskittymiä panikoivia kurpitsamuukalaisia asuu Illinoisissa, ja vaikka sellaisenaan pumpkopodit eivät olekaan vaarallisia, lauma niitä voi talloa ihmisiä.

Useita satoja pumpkopodeja ryntää pohjoiseen Pontoosuc, Illinoisin läpi [juuri Mississippin eteläpuolella, 9 kilomeriä Fort Madisonista itään]. Ne tulevat etelän metsäisiltä kukkuloilta ja syöksyvät kohti jokea; ne aikovat uida siitä yli, mutta niiden suunnistustaito on surkea (ne eivät varsinaisesti näe eteensä ja törmäilevät asioihin, mikä ei oikeastaan niitä vahingoita). Pontoosucin 170 asukkaasta ainakin 20 on niiden vauhkoilun tiellä.

Mahdollisia ratkaisuja:

• Tuhota kaikki pumpkopodit. Ei realistista, niitä on liikaa
• Kääntää ne jotenkin syrjään kylän taloista, niin että talot eivät jää niiden ryntäyksen alle. Mahdollisia keinoja ovat raaka voima, psioniikka tai tuli.
• Pelastaa ihmiset tulemasta tallotuiksi, ehkä myös mahdollisimman paljon omaisuutta, koiria, kissoja ja hamstereita.

Jos pumpkopodeja otetaan talteen, Cytokine koettaa selvittää mikä niitä vaivaa. Hänen voimansa eivät tähän pysty, mutta Kayla voi lukea niistä jotain jos joku tulee tätä ajatelleeksi. Kayla aistii, että nämä ovat aistineet muiden kaltaistensa tulleen lähelle (minne?) ja että podit varautuvat suureen muutokseen. On epäselvää, tajuaako kukaan huolestua tästä.


Muaxaarin puhe


Hazannien kenraali Muaxaar| lähettää televisioitse seuraavan puheen (tämä on englanninkielinen versio):

"Tervehdys, planeetta Maan asukkaat. Minä olen Muaxaar, Hazannin itsenäisten laivastojen kuvernööri, kaupunkialus Scholasticin kenraali, ja tarjoan teille apua hädän hetkellä.

Jo miljoonia vuosia sitten tähdissä kulkeneet edeltäjien sivilisaatiot tiesivät, että vapaus on kaikkien tietoisten olentojen perusoikeus. He myös tiesivät, että tämän oikeuden riistäminen yhdeltä on rikos kaikkia kohtaan. Heidän laillaan myös Hazannin itsenäiset laivastot näkevät tyrannian vaaran. Heidän laillaan mekin näemme alistajien ja hirmuvaltiaiden vastustamisen velvollisuutenamme.

"Valtiatar" Semiramis on asettanut itsensä kaikkien ihmissivilisaatioiden ylle ja kutsuu itseään Maapallon yksinvaltiaaksi. Hänen klimatologisia aseita käyttänyt vallankaappauksensa ei ole ainoastaan rikos planeetan asukkaita kohtaan, se on loukkaus ja uhka kaikille sivistyneille lajeille. Mutta jos Semiramis kuvittelee, että kukaan ei voi kajota häneen koska hän on ottanut haltuunsa oman planeettansa sotilaskoneistot, hän on pahasti erehtynyt. Ihmiskunta ei ole yksin.

Vallananastaja ei ole vastannut hänelle suoraan esitettyihin vaatimuksiin, joten toistan vaateemme koko planeetan kuullen: Semiramisin on luovuttava valta-asemastaan, hävitettävä klimatologinen aseensa ja palautettava ihmiskunnan määräysvalta Maapallon legitiimeille valtioille. Sen jälkeen hänen on antauduttava ja asetuttava tuomittavaksi teoistaan. Hänellä on aikaa 48 tuntia.

Mikäli hän ei noudata tätä vaatimusta, Hazannien itsenäiset laivastot antavat täyden sotilaallisen tukensa ihmiskunnan urheille vapaustaistelijoille. Tyrannien muistokirjoitukset kautta galaksin voivat kertoa, mitä tämä tarkoittaa. Maapallolla ei ole mitään paikkaa, jossa Semiramis ja hänen palvelijansa ovat turvassa meidän oikeudeltamme, vihaltamme ja aseiltamme.

Kaikille ihmisille, jotka kärsivät Semiramisin ikeen alla me tuomme toivon viestin. Synkkä vaihe planeettanne historiassa on päättymässä. Semiramisin ja hänen seuraajiensa päivät ovat luetut.

Kiitoksia, ja Jumala olkoon meidän kaikkien tukena."Semiramisin vastapuhe


Varttituntia Muaxaarin puheen jälkeen Semiramis vastaa:

"Rakkaat alamaiseni planeetalla ja kiertoradalla, sekä hazannin laivastojen tunkeutujat aurinkokunnassamme, sekä kaikki muut jotka saattavat kuunnella ja tarkkailla.

Kenraali Muaxaar ei ole tervetullut Maapallolle tai koko aurinkokuntaan. Ihmiskunta ei halua häntä kotiinsa ja torjuu hänen kaikki aikeensa sekaantua asioihinsa. Muaxaarin ahneus ja himo anastaa Maapallo ihmiskunnalta on hyvin tunnettu. Ihmiskunta on tavannut hänet ja hänen sotakoneistonsa aiemminkin, ja ajanut ne pois. Hazannilaivasto ei pelota meitä, ja kenraalin kuvitelma siitä, että yksikään ihminen näkisi häntä minään muuna kuin vihollisenaan on täyttä harhaa.

Maapallo ja aurinkokunta on minun suojeluksessani. Minun vaatimukseni Muaxaarille ja hänen laivastolleen on: kääntykää takaisin ja palatkaa sinne mistä tulittekin. Te olette tunkeutujia minun valtakunnassani, enkä anna teidän jäädä. Poistukaa aurinkokunnan uloimpien rajojen taakse - Oortin pilven tuolle puolen - ja menkää sieltä jonnekin, missä teidän läsnäoloanne suvaitaan. Teillä ei ole lupaa tulla metriäkään lähemmäs Aurinkoa, eikä lupaa viedä vetyatomiakaan täältä lähtiessänne. Ainoa vastaus, jonka teiltä tarvitsen tai hyväksyn on loittoneva jälki alustenne moottoreista.

Mikäli tätä vaatimusta ei noudateta, Muaxaar ja hazannilaivasto lähetetään takaisin väkivalloin. Maapallo ei ole eikä koskaan tulekaan olemaan hazannien vallassa, ja mikäli tämän asian palauttaminen Muaxaariin mieleen vaatii voimankäyttöä, ihmiskunta on täysin valmis tarjoamaan oppitunnin. Meillä on tähän riittävä tiede, teknologia, magia ja tahto. Hazannilaivasto voi kääntyä ja palata joko ehjänä tai sirpaleina, omien valintojensa mukaan.

Toivotan kaikille hyvää yötä ja hyvää onnea."Washington D.C


Washington D.C.:ssä on seuraavat puolustuskehät

Uloin vyöhyke

30 km kaupungin rajoilta. Sotilaiden partioima alue, 94 kilometriä piikkilanka-aitaa, muutama panssaroitu tarkistuspiste menee läpi. Piikkilangan jälkeinen alue on miinoitettua (USA ei ole allerkirjoittanut Ottawan sopimusta) lumen peittämää hylättyä lähiötä. Maata pitkin liikkuminen on todella hidasta - lunta ei ole luotu kuuteen kuukauteen - ja lentämistä tarkkaillaan tutkilla ja satelliiteilla.

Lentäviä kohteita ammutaan epäsuoralla tulella ja pakotetaan ne maahan. Sen jälkeen paikalle toimitetaan partio. Ensimmäinen partio on tunnusteleva (kourallinen sotilaita, joiden tehtävä on vain kertoa mitä näkevät; heidän odotetaankin tulevan voitetuiksi). Seuraava partio on kolkkausisku: ensimmäisen partion raporttien perusteella lähetetään joko pari superia tai muuta järeää aseistusta.

Alueella lämpötila on n. -10°C. Vyöhykkeen läpi kulkee huoltoajoneuvoja, käytännössä pelkkää sotilaskalustoa joka siirretään siviilirekoista suurissa varastohalleissa. Mukaan hiipiminen on vaikeaa, koska rekat punnitaan tarkasti saapuessa ja lähtiessä. Yli 100 kg heitto oletetussa massassa johtaa uudelleentarkistukseen.

Helpoin keino sivuuttaa tämä on ottaa diplomaattien käyttämä tie etelästä. Täällä tarkistukset ovat pinnallisia, mutta toisaalta varustekuljetuksia ei ole.

Poikkeamia: Vastarinnan Baltimoren osasto on tunkeutunut tänne pohjoisesta. Pysyvässä tukikohdassa toimii paikalle tuotuja vakoilijoita piilossa sateliiteilta. Vakoojat ovat baltimorelaisen Patchwork-supersankarin liittolaisia. Patchwork itse toimii täällä myös.

Nyt: Telesiirto ei ole optio, joten partiot liikkuvat snowcateilla 10 MPH (Running 3). Niiltä kestää ainakin 15 minuuttia päästä paikalle minne tahansa. Supereita ei ole, joten B-hyökkäys tehdään helikopterilla.

[ST.: 7, BODY: 9, AV: 5, EV: 8, Range: 9, Flight: 7, Radar Sense: 19, Hardened Defenses, R#: 2; 2 missiles DEX 12, BODY 2, AV 6, EV 13, Flight 12]

Sotilasalue

District of Columbia itsessään on täysin lumen ja jään peittämä alue. Tällä alueella sijaitsevat sisemmät sotilaspuolustukset, kuten D.C.:n massiivinen ilmapuolustusjärjestelmä. Lämpötila on -15°C. Aluetta ympäröi 4 metriä korkea jäinen muuri ja tarkat lämpötilasensorit havaitsevat liikkeen sen tuntumassa.

Alueella toimii prikaati (3000 miestä) ja sitä johtaa eversti Rodney Clegg. Tällä alueella poikkeamat ovat hyvin harvinaisia. Tyypillisesti prikaatin käytettävissä on ainakin pari Semiramisin naamioitunutta seuraajaa, tavallisimmin Nitro tai Bludgeon. Sotilaiden lisäksi alueella asuu 1500 siviiliä, jotka toimivat tukitehtävissä. Heitä varten muutamassa rakennuksessa on edelleen lämmitys ja huolto.

Alueelle saavutaan neljän tarkastuspisteen kautta; kolmesta tulee tarvikkeita, neljännestä pelkästään diplomaattipostia. Neljäs piste tarkisteaan keveimmin.

Nyt: Semiramisin superit ovat kiinni muualla, ja D.C.:n sotilaat ovat omillaan. Ilmakehäpuolustusta on tehostettu ja muureille on kuljetettu konekivääreitä.

Hallinnon ydin

Semiramisin palatsi on liki 500 metriä korkea jääpiikki, joka kohoaa D.C.:n keskustan päälle. Sen juuri on lunta ja jäätä. Palatsin alimmissa kerroksissa on tiloja vieraileville diplomaateille, jotka tapaavat kasvokkain Semiramisin tai jonkun hänen edustajansa. Näitä tapaamisia on alle 40 päivässä; Semiramis on ulkoistanut hallintoa tehokkaasti.

Palatsiin on useita sisäänkäyntejä, ja monet niistä eivät näytä lainkaan vartioiduilta. 500 metrin säteellä palatsista Semiramis ei tahdo lainkaan sotilaita, ja kuka tahansa siellä kulkeva herättää helposti hälytyksen. Niinpä 500 metrin päässä on 8 metriä korkea jäämuuri. Sen alta johtaa tunneleita itse palatsin kellarissa sijaitseviin huoltotiloihin. Kuljetusrekat saapuvat niihin. Palatsin kellarissa työskentelee ehkä 150 huoltohenkilökunnan jäsentä - sotilaita ja siviilejä valtaosaltaan.

Sisimmälle alueelle saapuvat diplomaatit tarkistetaan vartiokompanian toimesta. He kulkevat viimeiset 500 metriä kävellen (tai pyörätuolilla, mutta omin voimin joka tapauksessa) purevassa kylmyydessä muistutuksena siitä, kuka on todellinen valtias. Autot jätetään jäästä tehtyyn halliin.

Palatsin ympärillä seisoo jääpatsaita, joiden aihepiirit vaihtelevat: on Sun Tzu, Aleksanteri Suuri ja Assyrian kuningatar Shammuramat - mutta myös Kratos, Ezio Auditore ja Megatron. Eräs patsaista on kiveksi muutettu ja sittemmin lumen peittämä Spiderhunter.| Krokotiilipatsas on 5 metriä pitkä kuonosta häntään (oudossa seisovassa asennossa vain 3,5 m korkea), koostuu paikallisesta kivestä ja painaa noin 1000 kg.

Nyt: Hallintopalatsi on lähes tyhjä;

• Semiramis ja Loy ovat asteroidilla kiertoradalla koordinoimassa puolustusta (lentänyt omin voimin LEO:lle, jossa on Palladiumin raketti, ja sen avulla siirtynyt AP-426:lle)
• Viaticum istuu voimansa tyyssijassa Transylvaniassa ja toimii sieltä käsin varatelesiirtäjänä; Heartbreaker on hänen mukanaan
• Earthshaker ja Filament ovat Ranskassa hajottamassa eurooppalaista vastarintasolua.
• Condor ja Wargamer ovat Richmondissa huolehtimassa diplomaattien turvallisuudesta
• Bloodwolf on Koreassa jäljittämässä Sky Whipiä

D.C.:ssä paikalla ovat tällä hetkellä Nitro| sekä kontraktoriksi vankeja vartioimaan pestattu Artillery.| Sotilaiden kanssa jossain ulommilla puolustuskehillä hengaa Bludgeon.

Vankien| vapautus

I7 ei ole ainoa, joka on havainnut Semiramisin olevan distraktoitunut ja tilaisuutensa tulleen. Lumesta käsin paikkaa tarkkaileva Patchwork on tajunnut suurimman osan palatsin supereista poistuneen. Arvellaan, että Sky Whip tuo heidät heti takaisin jos paikkaan koetetaan tunkeutua, ja joka tapauksessa glasiaattori on muualla. Mutta Semiramisin vankien oletetaan olevan palatsissa. Sisään voisi ehkä mennä joku hiiviskelytaitoinen Vastarinnasta. Relentless olisi paras ehdokas, mutta hän ei halua poistua Chicagosta pitkäksi aikaa.

Käytännössä tehtävä jää Baltimoren solun vastuulle. Solua johtaa Engage,| mutta hän ei ole mikään hiiviskelijä. Patchwork| ei ole hyvä nopeaa toimintaa vaativissa asioissa. Hard Catch on heikko kylmässä. Jäljelle jää Micronaut,| joka on livahtanut palatsiin ja koettaa paikantaa vankeja. Hänen pulmansa on, että hänellä ei välttämättä ole riittävästi vääntöä vapauttamaan ketään.

Pelissä Micronautin funktio on olla lähinnä ylimääräinen häiriötekijä palatsin luona.Kulissien takana koulussaMuualla maailmassa
#6 Toinen perspektiivi


Hahmofokus: ?

Runko


Tämän numeron runko on pelaajien käsissä. Peli saattaa jakautua kolmeen osaan:

 1. Joulu (jaetaan lahjoja; tapahtunut menneisyydessä)
 1. Uusivuosi - New York City?
 1. Koulupäivät

Rytmi ei ole kovin traditionaalinen, varsinaista juonen kaarta ei ole. Pointtina on antaa hahmoille tilaa selvitellä niitä asioita, joita ei ole ehditty välissä käsitellä.


Kulissien takana koulussaMuualla maailmassa#4 Flashback


Hahmofokus: Eightball?

Yleiskuva

Suoraan sanoen, tästä saattaa tulla koordinaation puolesta yksi vaikeimmista peleistä, mitä kukaan on ikinä vetänyt.


Flashbackin voimia käsitellään tässä enemmän automaattisena erikoisefektinä kuin varsinaisten sääntöjen mukaan. Noppia kannattaa toki heittää, mutta käytännössä Flashback on riittävän kova pudottamaan kenet tahansa menneisyyteen (tosin korkeintaan 1-2 henkilöä kerrallaan).

Aina kun menneisyydessä oleva mieli on aiheuttamaisillaan paradoksin, se kimpoaa takaisin nykyisyyteen ja ottaa 1 pisteen WILL-damagea (sankaripisteellä 0). Menneisyydestä voi palata nykyisyyteen myös kun "kohtaus loppuu"; tämä ei aiheua WILL-damagea.

Jos nykyisyydessä oleva mieli ottaa efektiä Flashbackin voimista, se kimpoaa menneisyyteen (samaan kohtaan jossa kaverit ovat, luultavasti). Käytännössä: jos nykyisyydessä hahmo ottaa kovan iskun mistä tahansa (tai koettaa poistua alueelta, tai muuten moinen tuntuu sopivalta), hän putoaa menneisyyteen.

Henkilöt:

Paikalla nykyhetkessä:


Muita osallisia:

Bonushahmoja:


Sekä nykyisyydessä että menneisyydessä peli on jaettu karkeasti kohtauksiin. Kohtaukset eivät ole absoluuttisen tärkeitä noudattaa, mutta niiden avulla on mahdollista jotenkin pitää kiinni siitä, että asiat etenevät about samaan tahtiin. Tosin jos asiat menevät toisin, kohtauksia voi heittää romukoppaan.


Nykyhetki

Paikka: Blaine County, Nebraska (500 km koululta), todella harvaan asuttua karjanhoitoaluetta. Gavin Abramsin, aka Flashbackin talo, syrjässä kaikesta. Alkutalvi, maassa on hieman lunta, päivä on harmaa ja pilvinen, lämpötila ehkä -2. Lähimpään toiseen taloon on useita kilometrejä.
Aika: Lauantai, 7.12. 2013, kello 12:47

Tapahtumakulku ennen pelin alkua:

Alkupisteet

RUNE herää kukkulan kyljessä, jonne hän on lentänyt 30 metriä läheisestä maalaistalosta (seinässä on reikä). Talossa on käynnissä kauhea taistelu näkymistä päätellen. Rune ei ole vahingoittunut (Hammerdancer ei lyö tarpeeksi kovaa) mutta on sekava. Muutaman asian tekemisen jälkeen hän putoaa menneisyyteen ja liittyy kohtaukseen muiden kanssa.

LIGHTNING DUST sai Flashbackin voimasta lentäessään, ja syöksyy nyt vapaapudotuksessa kohti maanpintaa. Herää ehkä 20m korkeudessa (ehtii hyvin oikaista).

RASHID on talossa, jossa raivoaa Cirrusin tekemä hiekkamyrsky. Hän ei näe mitään, ja aivan hänen vieressään Hammerdancer pistää olohuonetta remonttiin etsiessään Flashbackia (joka on paennut hiekkamyrskyä kylpyhuoneeseen, Yellowstone taas koettaa purra Hammerdanceria).

GRACE ja UNITY ovat pihalla omenapuiden alla. Unity on muuttunut takaisin ihmismuotoon Flashbackin voiman osuttua häneen (oli hetki sitten leijona)

CIRRUS on kuistilla säleinä olevan oven vieressä, hiekkakasan keskellä. HUSH on juuri saapumassa kulman takaa, niinikään disorientoituneena ja vailla muistoja siitä, miksi on täällä. (Hushin takaumat vievät hänet Penikese Islandin vankilapakoon, Missouri-Iowa -rajalle sekä taisteluun liitttovaltion joukkoja vastaan Coloradossa.)

EIGHTBALL on ulkona alkutilanteesta; hän on tiellä ja tulossa kohti.

HAMMERDANCER on talon sisällä, silmät ja suut täynnä hiekkaa, taistelussa YELLOWSTONEN kanssa, ja niinikään täysin vailla tietoa siitä, missä on tai miksi. (Takaumissaan hän on mm. Manhattanin lumimyrskyssä syyskuussa, Coloradossa ottamassa käskyjä Negalta sekä Chicagossa)

Nykyisyyden fiiliksen pitäisi olla epätoivoinen ja vaarallinen, sen pitäisi olla vain tilanne, jossa joutuu koko ajan tappelemaan henkensä edestä ja jossa ei ehdi mitenkään keskustella muiden kanssa. Nykyisyyteen putoaminen tulisi nähdä huonona asiana - menneisyydessä ehtii punoa juonia, nykyisyydessä ei. Aika hyvin tämä toteutuu sillä, että Hammerdancer ja Yellowstone ovat niin kovia vastustajia, ja että Hushin voima estää helposti keskustelun. Mutta hahmot, jotka alkavat käydä mutkikasta keskustelua keskenään pitäisi oikeastaan saman tien pudottaa takaisin menneisyyteen. Flashbackin voima voisi vaikka toimia siten.


Erillisiä kohtauksia:


Menneisyys

Menneisyydessä tapahtuneet asiat ovat todella oikeasti tapahtuneet. Kun tilanne on ohi, hahmot muistavat kaiken tapahtuneen ja osaavat jäsentää sen (tosin heidän aikakuvansa hyppii koska kokemus on ollut samalla tavoin pirstaleinen kuin hahmoille - ts. hahmon muistijärjestys on sama kuin pelaajan kokemusjärjestys).

Erillisiä kohtauksia:

Lisäksi hahmoja voi heittää myös muihin menneisyyden tapahtumiin (bussimatka takaisin Halloween-bileistä, Ancient Guardianin oppitunti jne jne)

Synttärit

ke 11.9. Rashid saa sairaasti lahjoja. Unity ja orichalcum-koru. Terveisiä "Aaron Tappen"ilta, mukana hopeanharmaa silkkinensolmio, jossa on Dubain emiirikunnan vaakuna. Musiikkiesitys. Lahjoina sarjakuvia yms. Miss America antaa 911-tragedialla ja sankaruudella mehustelevan nyyhkykirjan. Glass antaa tyylikkään, tummanvihreän naamion jossa on juuri ja juuri havaittavaa kuviointia (ja joka näyttää pahisnaamiolta). Amazialta tulee setti kentuckylaisia käsinpakattuja maustekastikkeita (Bluegrass Sauces).

Hush ja Missourin raja

Lokakuun puolivälissä Missourin kautta saapuvat etelän ja itärannikon pakolaiset aiotaan päästää rajan yli (Liittovaltion . Raja-aidan toiselle puolelle on pystytetty väliaikaista asutusta, kaikilta saapujilta otetaan nimi ja sormenjäljet. Aiemmin täällä oli tapahtunut ilkeitä välikohtauksia, joten nyt paikalla on supereita hieman auttamassa. Instituutti on sopinut kuvernöörin kanssa että näin tehdään; yhteyshenkilönä paikan päällä toimii kuraattori Calvin.

Olot väliaikaisasutuksessa ovat selvästi surkeat. Ainakin yksi etsintäkuulutettu rikollinen (raha-autoja ryöstänyt ja ihmisiä sairaalaan ampunut Constantin Brody Alabamasta) koettaa aidan yli; hänellä on pistooli ja hän on valmis ottamaan panttivangin. Sade piiskaa ihmisiä, sää on kylmä ja kurja. Toisella rajanylityspisteellä päivystää muita koululaisia, mm. Fighting Raptor ja Four-Fist.

Muualla rajanylityspaikalla ylitse tulee Nega| ryhmineen. Tästä ryhmästä Hush| joutuu tulevaisuusminänsä possessoimaksi, ja tajuaa koululaisten olevan avain hänen ongelmiinsa. Hän koettaa napata jonkun heistä syrjään voidakseen puhua tämän kanssa. Hän ei tiedä mitä on tapahtumassa, ja on jokseenkin sekavassa tilassa - hän saattaa hyvinkin päätyä taisteluun lasten kanssa. Tässä on helppo kohta aiheuttaa paradoksi, koska Hush ei vahingoitu tai jää kiinni.

Hush on jokseenkin tietoinen siitä, etteivät kuorolaiset ole hänen vihollisiaan, mutta hän ei tiedä, mikä tämän konteksti on.


Hammerdancer ja Chicago

Viikkoa ennen Kiitospäivää oppilaat ovat kulttuurikierroksella Chicagossa. Taidemuseot saattavat kiinnostaa kultturellimpia pentuja, mutta muuten suurkaupunki on Semiramisin valtakunnassa hieman karu kokemus. Monet paikat ovat kiinni ja kaduilla on sekä kansalliskaartin että Valtiattaren sotilaita. Hammerdancer on paikalla auttaakseen Relentlessiä kiskomaan järvestä sinne uponneen Cuben taistelurobotin. (Relentless ei tahtonut Engagea - hän tajusi, että Loy on mennyt Semiramisin puolelle.)

Jos asioiden luonne ei ole vielä selvinnyt kaikille, romua nostanut Hammerdancer häkeltyy nähdessään lapset ja koettaa ravistella heistä ulos vastauksia - ja tämä tietysti kimmottaa hänet oitis takaisin nykyisyyteen. Jos lapset koettavat nostaa meteliä Hammerdancerin suhteen, heille käy samoin. Oikeassa historiassa hahmot vain kulkivat toistensa ohi tässä eivätkä edes nähneet toisiaan.Pelin kulku

Peli voisi mennä esim. näin. Mutta: pelaajat ovat arvaamattomia ja saattavat tehdä asiat täysin eri tavoin. Silloin pitää improvisoida todella luovasti.

 1. Rune herää kukkulan kyljessä nykyisyydessä. Ehtii tehdä ehkä kolme erillistä asiaa tai käyttää jonkun puoli minuuttia, ei näe kavereitaan, ennenkuin sinkoaa menneisyyteen. 1-2 min
 1. Rashidin synttärit. Kaikki ovat menneisyydessä ja viettävät bileitä. Lyhyitä pyrähdyksiä heräämiseen muillekin, yksi kerrallaan. 1 - 1.5h
 1. Muistikuvia mm. Halloweenista palaa jollekulle. Kun kukin tekee jotain paradoksaalista, hän kimmahtaa nykyisyyteen. 30 min
 1. Nykyisyyden eka kohtaus, supervoimaista taistelua Hammerdancerin ja muiden kanssa. Turpaan saavat palaavat menneisyyteen, samoin käy jos tilanne täysin pysähtyy. 15 min
 1. Menneisyyden toka kohtaus: Missourin raja ja Hush. 30 min - 1h?
 1. Nykyisyyden toinen kohtaus - taukoa matsissa. Kenties keskustelua Hushin kanssa? Hush ei muista tarkalleen, mitä oli tekemässä, ei ole varma, ovatko koululaiset vihollisia vai liittolaisia.15 min?
 1. Menneisyyden kolmas kohtaus: Chicago ja Hammerdancer. Ehkä Relentless?? 30 min?
 1. Nykyisyyden kolmas kohtaus: Flashback pakenee prätkällä. Eightball tulee häntä vastaan. Prätkä menee palasiksi. 10 min?
 1. Menneisyyden neljäs kohtaus: rekassa kohti Nebraskaa. 15 min
 1. Nykyisyyden neljäs kohtaus: Flashback ja Yellowstone tavoitetaan jossain. Hammerdancer yrittää yhä piestä kaikkia, Flashback paiskoo ihmisiä menneisyyteen. Tämä kohtaus päättyy vasta, jos joku tajuaa, että Flashbackin kanssa halutaan puhua, ja syyn tähän, tai vaihtoehtoisesti siihen, että kaikki ovat tainnoksissa. ?? min#3 Kapinalliset


Pelataan 27.10.

Hahmofokus: Unity, toissijaisesti Cirrus ja/tai Lightning Dust


RunkoDetaljeita


Yläastelaisilla on monesti ollut tapana viitata kintaalla koululle ja lähteä läheiseen kaupunkiin pelkokorujensa kanssa. Siellä on klassista käydä syömässä jättipizzeriassa ja sitten hajaantua kujeilun pariin. Rakennetta operaatioon tuo satunnaisjoukkueilla tehtävä aarrejahti: klassisesti joukkueet on arvottu, ja niin tälläkin kertaa. Joukkueet arvotaan, niitä on yhteensä 6, puoleen näistä pelaajahahmot päätyvät (purple, black, pink, muut ovat green, yellow, white). Virallisena valvojana toimii edellisvuoden voittajajoukkueen edustaja (Gecko| ja Walter Kwang). Tämän vuoden palkintona on grab bag satunnaista hyötyroinaa, paikkana Davenportin kaupunki.

Toisten satuttaminen on kiellettyä. Tyylipisteitä saa 0-12, ja löydettäviä asioita on 20. Perinteisesti ja koulun sääntöjä noudattaen jahti päättyy puoliltaöin; yhtä perinteisesti puoliyö lasketaan Kalifornian ajan mukaan (kello 2 aamulla Iowassa).

1 pullollinen punaviiniä (avaamaton) [7]
2 laserpistooli [11]
3 skunkki [9]
4 Tyyni valtameri [8]
5 Kenian lippu [8]
6 oikean pelaajan signeeraama baseball [9]
7 pääkallo [6]
8 taikamiekka [10]
9 valokuva ryhmän jäsenestä pankkiholvin sisällä [10]
10 T-paidat vähintään viidestä Silver Shieldin jäsenestä [9]
11 rasiallinen tuoreita karhunvatukoita [8]
12 hirviö [7 / 15]
13 sadan litran hyytelö [6]
14 väri ulkoavaruudesta [8]
15 Madonna [7 / 13]
16 puolikas lehmä [5 / 10]
17 kitarasoolo [8]
18 neliapila [9]
19 ajatus [13]
20 aarrekartta [7]

Luku on luokkaa "jos ei muuta keksi, tässä vaikeusaste". Hyvä idea vähentää vaikeusastetta huomattavasti; välttämättä ei tarvii heittää lainkaan.

Kaikkien pitää olla esineitä, ts. sellaisia, jotka voit antaa tuomareille. Jokaisesta saa 1 pisteen; löydöstä joka on selvästi parempi kuin muiden sama saa 2, löydöstä, jota kellään muulla ei ole, saa 3. Lisäksi joukkue voi saada tyylipisteitä: jokainen joukkue valitsee yhden toisen joukkueen, jolle antaa 2 tyylipistettä, ja tuomari antaa niinikään kaksi. Tyylipisteistä voi käydä kauppaa pelin aikana (diilejä voi noudattaa tai sitten ei).

Teoreettinen maksimi on 72 pistettä. 44 pistettä on korkein aikakirjoissa oleva tulos (20 löydetty, +6 kuudesta parhaasta +8 neljästä uniikista, +10 tyylipistettä). Tuloksen sai 2002 joukkue, johon kuuluivat mm. Comet| ja Omen.

Pelissä| ei ole tarkoitus laskea pisteitä liian tarkasti tai keskityä jokaisen esineen jahtaamiseen; lähinnä haetaan niitä, joihin liittyy jotain kiinnostavaa pelaamista. Välillä sotketaan ihmissuhdehöttöä; tästä kuva:

 (image: https://invincible.karmavector.org/images/relationships.jpg)
 HAHMOPELKOPANOS AARREJAHTIIN
Runepeilistä tullut kaksoisolentoNVM
Eightballavovesi, käärmeet (merikäärmeet)NVM
Grace Moorepimeä, koiratNVM
Lightning Dust*hukkuminenNVM
UnitykäärmeetNVM
RashidNVMNVM
Cirruskiusaaminen ja sosiaalinen rääkkäys, pimeäNVM
Nefarioseksi (tyttöjen kanssa)Hirviö (voi kutsua pienen pimeyshirviön ja panna sen purkkiin)
Gunsterkotia lähellä olleen kirkon pastoriPuolikas lehmä (täysin valmis marssimaan niitylle, ampumaan lehmän ja pistämään sen halki)
AmaziatyylittömyysMadonna (tietää ostarin, jossa on iso pahvi-Madonna)
HeartbreakerWhirlmindPunaviinipullo (pyytää joltakulta)
Fighting Raptorahtaat paikatBaseball (tietää stadionin trophykaapin sijainnin; 3 palloa)
Miss Americaaddiktoituminen suonensisäisiin huumeisiinVäri ulkoavaruudesta (yliopiston geologian museossa on meteoriitin pala)
Four-Fist*ydinsotaBaseball (tietää saman trophykaapin kuin Raptor)
Kayla Parakeespahaksi muuttuminenPääkallo (koe-eläimen kallo high schoolin labrasta, kunhan se palautetaan jälkikäteen)
Laserburn*pikkuveljen (Searchlight) kuolemaLaserpistooli (polttaa laserkatseella pistoolin muotoisen kolon esim. tiileen)
Glasspettymyksen aiheuttaminen Mountainille ja perheelleenSkunkki (tietää, että näillä on pesiä syrjäisten talojen alla)
Wendy Zweckeyksinäisyys100 l hyytelö (saa pysymään koossa; 50 Jell-O pussia + 100l vettä tarvitaan)
Crisscross*ei mitään (Heartbreaker on sotkenut tunne-elämän)ei ideoita, hyvin passiivinen
Sedative*väkivaltainen isäSkunkki myös


Lähiseudulla (osittain kulissien takana)#2 Mielikuvitusleikkejä


Pelataan 7.10.

Hahmofokus: Grace

Runko


1. Koulupäiviä

2. Rehtorin aikeet

3. Rashidin raharetki

4.| Rashid täyttää 12

Optionaalisia tapahtumiaLähiseudulla


Kulissien takana koulussaMuualla maailmassa#1 Kouluvuoden avaus


Hahmofokus: Rashid


Runko


1. Uuden rehtorin tervehdys

2. Rashidin palautusyritys

Optionaalisia tapahtumia


Kulissien takana koulussa


Lähiseudulla

| - Burlingtonin ohi virtaavassa Mississippi-joessa on kauhea saastevuori johtuen yläjuoksulla olevien kaupunkien jätehuollon täydestä pettämisestä vallankaappauksen aikoihin. Joki haisee hirvittävältä ja myrkyt virtaavat vähitellen etelään. Roskalautta on pari kilometriä pitkä, ja enemmän ällöttävä ja ruma kuin hengenvaarallinen, vaikka ei se hyvää lähialueen luonnolle tee.

Muualla maailmassa


Lopputuloksia


Al-Dama ja Vapor kävivät taistelun Bonaparten talolla; taistelu päättyi ratkeamattomana, mutta molemmat joutuivat vetäytymään alueelta eivätkä todennäköisesti ole tulossa takaisin.CategoryMeta
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki