BUSIEK-GROSSMAN -INSTITUUTTI


Busiek-Grossman -instituutti on Yhdysvaltain tärkein (ja melkeinpä ainoa) koulu supervoimaisille lapsille. Se on riippumaton oppilaitos, jonka kampus sijaitsee Van Burenin piirikunnassa, Etelä-Iowassa. Oppilaitos toivottaa tervetulleeksi kaikki lapset, joilla on epätavallisia kykyjä: opetus on kallista, mutta stipendejä on paljon tarjolla, niin amerikkalaisille kuin kansainvälisillekin opiskelijoille. Valtaosa BG:n opiskelijoista on tosin amerikkalaisia.

BG on sisäoppilaitos. Oppilaat asuvat kampuksella asuntoloissa. Muutamassa tapauksessa se toimii avovankilana rikoksista tuomituille tai epäillyille lapsile, tosin tällaiset tapaukset punnitaan aina tapauskohtaisesti. Koululla ei ole naapureita; lähimpään taloon on parin kilometrin matka, ja lähin minkäänlainen keskus (Bonaparten kylä, asukasluku 500) on 4 kilometrin päässä. Lähin kaupungin tapainen on Burlington, 45 kilometrin päässä.

BG:ssä opiskelee vajaat 100 lasta, iältään 7-15 vuotta. Luokka-asteita on integroitu, ja oppilaiden kurssisisältö on räätälöity heidän omien kykyjensä mukaan.

Instituutin olemassaolo on puolijulkinen - käytännössä siitä kyllä tiedetään, mutta sen työntekijät eivät anna julkisuudessa haastatteluja ja se pyrkii pitämään matalaa profiilia. Instituutin sijainti pidetään tarkkaan salassa, tiedonhallinnallisilla, teknologisilla ja mystisillä keinoilla.

Instituutin tiloista tarkemmin

Historiaa


Instituutin juuret ovat salaisessa supersankarikoulussa upstate New Yorkissa. 80- ja 90-luvulla koulua johti sokea telepaatti Frances Busiek, joka tunnettiin paremmin supersankarinimellä PSYCHE. Hänen oppilaitoksensa kuitenkin tuli Harvesters-nimisen superrikollisorganisaation tuhoamaksi 1997. Tarve supervoimaiselle koululle oli edelleen ilmeinen, joten Busiekin nimeä kantava instituutti perustettiin uudelleen 2000. Perustamisen takana oli useita kansainvälisiä supersankariorganisaatioita, jotka tahtoivat luoda riippumattoman oppilaitoksen supervoimaisille lapsille.

BG:ä rahoittaa säätiö, joka tekee siitä virallisesti hyvin itsenäisen. Sen rehtorina on koko sen olemassaolon ajan toiminut aktiivitoiminnasta eläkkeelle vetäytynyt supersankari Mystagogue. Tominnan rahoittajilla ei ole helppoa keinoa puuttua Instituutin toimintaan, koska sillä on huomattavat itsenäiset varat, osittain Psychen varakkaiden oppilaiden testamenteista ja osittain rikkaiden lahjoittajien ansiosta.

Henkilökuntaa


Opettajat

MYSTAGOGUE
Instituutin| aiempi rehtori, entinen supersankari, velho, joka loitsuillaan pystyy kääntämään supereiden voimat näitä vastaan. Johtanut koulua vuodesta 2000. Semiramisin valloitettua maailman Mystagogue poistettiin tehtävästään rauhanomaisesti.

VIATICUM
Mystagoguen| veli ja pitkäaikainen arkkivihollinen, superrikollinen ja musta maagi. Semiramis osoitti hänet Instituutin uudeksi rehtoriksi kun Mystagogue vapautettiin tehtävistään. Hyvin pelottava, tarkkoja voimia ei tiedetä mutta uskotaan olevan ainakin telepaattinen.

Ms. KONCHADY
Vararehtori, kovien tieteiden ja matematiikan opettaja, intialainen, oli nuorempana alkuperäinen STEEL TIGER. Järjestelmällinen, optimistinen teknokraatti, opettajana vaativa, vararehtorina hyvin perillä kaikesta ja vaikea hämätä.

WHIRLMIND
Entinen| mentalismin opettaja, joka jätti työnsä ja liittyi Semiramisia vastustaviin supereihin, kontaktitelepaatti ja lähitaistelija, filippiiniläinen

ANCIENT GUARDIAN
Maantieteen, historian ja yli-ihmistason liikunnan opettaja, supervahva kivimuodonmuuttaja

DOLPHIN
Kieltenopettaja,| amfibi, eteläafrikkalainen

Brenna HOLDEN
Kuvaamataidon ja perinteisen käsityön opettaja, louisianalainen, tavallinen ihminen

Mr. LONG
Yhteiskuntatieteiden ja kansalaistaidon opettaja, marylandilainen, 60-vuotias, tavallinen ihminen. Suurista ideoista pitävä, houkuttelee oppilaita debaattiin ja itsenäiseen, vastuulliseen ajatteluun, arvostaa huumorintajua, puuttuu armottomasti kiusaamiseen, mahdoton säikyttää.

Mr. POLINSKY
Entinen musiikinopettaja, ohiolainen, tavallinen ihminen

Mr. SPANNING
Teknisen käsityön opettaja ja mentalismin sijainen, oli 90-luvulla supersankari nimeltä MINDSCREAM.

Mr. WEI
Biologian ja geologian opettaja, kiinalainen, oli aiemmin supersankari nimeltä CYTOKINE. Luontoa rakastava ekologian tohtori, hieman pihalla olevan tuntuinen hajamielinen tiedemies.


Muu henkilökunta

Ms. CALVIN
Kuraattori, kalifornialainen, tavallinen ihminen. Vähäeleinen ja kliininen, mutta ystävällinen eikä lainkaan tuomitseva, pitää mieluummin oppilaan kuin opettajan puolta lähes tilanteesta riippumatta. Ei kuitenkaan lasten huiputettavissa tai rahtuakaan tyhmä.

Mr. CISNEROS
Kanslisti, kalifornialainen, tavallinen ihminen.

Ms. WATERS
Huoltopäällikkö, iowalainen, tavallinen ihminen.


Oppilaita


Elementary school
(luokat 1-4)

Koska lopulta aika harvojen voimat ilmenevät näin nuorena, ala-asteella on yleensä vain muutama oppilas per luokka-aste.

KITE
1.| lk, thaimaalainen poika, muuttuu kankaanohueksi

TOYQUAKE
3.| lk, itävaltalaistyttö, joka pystyy muuttamaan pehmoeläimiä jättimäisiksi hirviöiksi.

SEARCHLIGHT
4. lk, generoi valoa, Laserburnin pikkuveli


Middle school
(luokat 5-6)

Tässä ikävaiheessa voimien ilmentyminen käy yleisemmäksi, ja kummallakin luokka-asteella on ehkä 10 oppilasta.

BARBECUE
5.| lk, tuliprojektointivoimat, kotoisin Coloradosta

VERBATIM
6.| lk, tietokonenero, botswanalainen

CHITIN
6| lk, muukalaistorakka ulkoavaruudesta, kielinero

STEEL GIRL
6. lk, metallinen tyttö Boliviasta, koulun vahvin oppilas


Junior high
(luokat 7-9)

Tällä luokka-asteella on koulussa eniten oppilaita; lukuvuonna 2013-2014 heitä on yhteensä lähes 40. Juniorit saavat kahtena päivänä viikossa (käytännössä 1 + perjantai) omalla ilmoituksella poistua koulun alueelta heti iltapäivän oppituntien päätyttyä, kunhan he palaavat kymmeneksi. Muinakin päivinä he voivat poistua illallisen jälkeen (n. 17:30) mikäli illalla ei ole erityistä ohjelmaa. Yleensä ainakin 2-3 päivänä viikossa illalla kuitenkin on lisää toimintaa; esim. illallinen siirtyy monesti kello 19:ään jos sitä ennen on liikuntaa.CRISSCROSS
7.| lk, coloradolainen tyttö, materianvarastointivoima, Heartbreakerin hangaround.

ELIXIR
7.| lk, israelilainen tyttö, maagisia alkemiakykyjä

FOUR-FIST
7. lk, clevelandilainen poika jolla on neljä kättä, oikeistoblokissa.

Kayla Parakees
7. lk, telepaatti, kotoisin Karibianmereltä, oppilaskunnan hallituksessa

MONKEY
7.lk, chicagolainen poika jolla oli apinan ketteryys; paljastui tavalliseksi ihmiseksi, jonka Relentless| oli lähettänyt kouluun harjoittelemaan superina esiintymistä syksyllä 2012. Poistui kesällä 2013

Rashid al-Maktoum
(Mike) 7. lk, arabiemiirikunnista saapuva poika, epäillysti superälykäs. Haukutaan Doctor Terroriksi. Saapui syksyksi 2013.

AMAZIA
8.| lk, illuusionisti, pintaliitäjäblokissa. Saapui syysylukukaudeksi 2010

GLASS
8.| lk, lasiprojektoija, Indonesiasta. Saapui 2011

Grace Moore
(Heta) 8. lk, telesiirtyjä?. Saapui 2008

EIGHTBALL
(Tommi) 8.| lk, newyorkilainen poika, muuttuu palloksi. Saapui 03/2013

HEARTBREAKER
8.| lk, kansasilainen poika, projektioempaatti, pintaliitäjäblokissa. Saapui keväällä 2010.

LIGHTNING DUST
(Kaisa) 8. lk, kalifornialainen tyttö, supernopea lentäjä. Saapui 11/2012

MISS AMERICA
8. lk, alabamalainen energiakontrolloija, oikeistoblokissa

NEFARIO
8.| lk, seattlelainen poika, maagi, pintaliitäjäblokissa

CIRRUS
(Lissu) 8.| lk, mississippiläinen poika, vanhemmat kuuluisia supersankareita, elementtivoimia. Saapui syksyksi 2009.

UNITY
| (Taina) 8. lk, afrikkalaisamerikkalainen tyttö, muodonmuuttaja, saapui 2008, isä on supersankari.

Wendy Zwecke
8 lk, Unityn kämppis, vesikontrollivoimat


FIGHTING RAPTOR
9. lk, connecticutilainen lentävä voimapesä, teinirepublikaani oikeistoblokissa. Saapui syksyksi 2008

GUNSTER
9.| lk, energiakilpiä ja energia-aseita rakentava poika, pintaliitäjäblokissa.

LASERBURN
9. lk, ampuu lasereita silmistään, Searchlightin isoveli, Runen kämppis

RUNE
(Heikki) 9.| lk, norjalainen poika, riimumaagi. Saapui syksyksi 2008.

SEDATIVE
9.| lk, teksasilainen tyttö, myrkkykosketus.


Senior high
(luokat 10-12)

Seniorit saavat tehdä iltaisin mitä tahtovat, valvoa hiljaisuuden jälkeen yleisissä tiloissa, ja heidän paluuaikansa koulun alueelle on puoliyö ilman erillistä lupaa. Heillä on myös ylimääräisiä velvollisuuksia, kuten koulun yöpäivystykseen osallistuminen.

Tavallisesti näillä luokka-asteilla on paljon oppilaita, mutta kesän 2013 jälkeen ne ovat lähes tyhjentyneet, ja todella monet oppilaat eivät ole palanneet.

Walter KWANG
10. lk, luo ja lukee painajaisia, yksinäinen susi, ei ole selvää onko palaamassa kesäloman jälkeen, vähän pelottava

GECKO
10.| lk, liskomaiset voimat, Floridasta

William DESPAQUALE
11. lk, kanadalainen, kaivuuvoima, kynnet, oppilaskunnan hallituksessa

SEMBLANCE
11.| lk, aasialainen, ihmishahmonvaihtaja

RYHMITTYMIÄ


Pintaliitäjät ovat häijyjä nuoria miehiä (enimmäkseen), ylicooleja ainakin omasta mielestään, ja suuntautuvia antisosiaaliseen käytökseen. He eivät ole niinkään perinteisiä kauhukakaroita, koska monet heistä menestyvät hyvin ja he käyttäytyvät usein opettajakuntaa kohtaan siivosti, mutta monet arvelevat, että Instituutista valmistuttuaan he eivät todellakaan käytä voimiaan ihmiskunnan parhaaksi.

Republikaanit ovat enimmäkseen ylemmän luokan lapsia, joiden perheet ovat sotilaita, poliitikkoja, rahakkaita pamppuja tai muuten vaan vahvasti konservatiivisia. He eivät aina suhtaudu ystävällisesti erilaisiin ihmisiin.

Lupaukset olivat enimmäkseen vanhempia lapsia, joilla oli erinomainen koulumenestys, motivaatio ryhtyä sankareiksi, opettajien suosio ja vahva ryhmähenki. Heistä odotettiin suuria asioita, ja oli lähes varmaa, että monet heistä lähtisivät loistavalle supersankariuralle koulun jälkeen. Kesän 2013 päätyttyä juuri kukaan heistä ei kuitenkaan palannut kouluun - kenties he olivat lähteneet taistelemaan Semiramisia vastaan.

Väliinputoajat| ovat oppilaita, jotka eivät oikein kuulu mihinkään ryhmittymään (edellämainittujen lisäksi on toki muitakin). Pelaajahahmojen blokki.

Koulun arkea


Middle schoolista (5. lk / 10+v) eteenpäin arkipäivän aikataulu on seuraava:

06:45 Herätys
07:15 Aamiainen
08:00 Aamun oppitunnit
11:45 Lounas
12:25 Iltapäivän oppitunnit
16:10 Iltapäivän vapaa-aika alkaa
17:00 Illallinen
22:15 Huoneisiin
22:30 Hiljaisuus

Viikossa on 35-40 oppituntia, joista 26-30 on kouluaineita ja noin 10 tuntia voimiin liittyvää opiskelua

Viikonloppuisin on vapaaehtoista ohjelmaa. Suunnilleen joka viikonloppuna on retkiä, joko sivistäviä tai viihdyttäviä, erilaisia eri ikäisille.CategoryTausta - CategoryInstituutti
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki