INVINCIBLE #2


<-- #1 - #3 -->

Kansi valehtelee taas

Perjantai, syyslukukauden alku


Musiikkiluokassa Grace| kokeilee telesiirtovoimansa rajoja. Hän onnistuu siirtymään yhdessä Runen| kanssa luokan päästä toiseen, joskin siirtymisen jälkeen molemmat ovat hetken näkymättömiä ja muista tuntuu, että siirtoon on kulunut kauemmin kuin Gracen ja Runen näkökulmasta. Sen sijaan Rashidin| siirtäminen pelkästään tätä katsomalla ei onnistu.

Rashid mainitsee aikeestaan käydä Chicagossa hoitamassa pankkiasioita. Hän puhuu pahaenteisiä maailmantaloudesta, eivätkä muut täysin ymmärrä kaikkia yksityiskohtia.

Ruokatunnin aikana rehtori Viaticum| katselee kansliarakennusta mietteliäänä. Amazia| saapuu hänen luokseen, ja rehtori näyttää tälle papereita. Rune| piirtää paperiin havaitsemisen riimun ja salakuuntelee keskustelua: rehtori pyytää Amaziaa tekemään jotain, ja Amazia epäilee että hänen voimansa eivät riitä. Rehtori tarttuu Amazian käteen ja tekee jotakin - ja jotenkin Amazia näyttä kasvavan tai ainakin tulevan valovoimaisemmaksi. Hän kohottaa kätensä, ja yhtäkkiä kansliarakennuksen päälle alkaa kasvaa kivinen torni.

Amazia on illuusiovoimillaan ennenkin tehnyt suuria ja vaikuttavia asioita, mutta tämä on jotenkin niitä todellisemman oloinen. Lightning Dust lentää tyhjästä kohoavan tornin luo varmistaakseen että se on vain illuusio. Kai se on, tosin eräs tornin rakennuskivistä tuntuu osuvan häneen ja sattuvan oikeasti, joskin vain hetken.

Kun torni tulee valmiiksi, se on ainakin 30 metriä korkea ja kasvaa saumattomasti kansliarakennuksen katosta. Rehtori ja Amazia kävelevät sisään rakennuksen ovista, jotka ovat tornin alta muuttuneet goottilaisiksi kaksoisoviksi. Pian heidän jälkeensä kuorolaiset seuraavat. Ovien toisella puolella on kuitenkin tavallinen kansliarakennus. Rehtoria tai Amaziaa ei näy, ja vararehtori Konchady hätistelee asiattomat ulos. Kysymyksiin tornista hän vastaa vain toteamalla, että "se on pelkkä illuusio". Lightning Dust jää lentämään tornin ympärille ja käy laskeutumassa erään sen gargoylen päälle. Torni tuntuu nyt kiinteältä.

Historian oppitunnilla (jota pitää poikkeuksellisesti Mr. Long) torni aiheuttaa supatusta oppilaiden keskuudessa. Antiikin Kreikka kiinnostaa huomattavasti vähemmän kuin ulos noussut möhkäle (joskin Eightballin| kysymys siitä, olivatko muinaisen Kreikan jumalat supersankareita saa hetkeksi oppilaat keskittymään opetettavaan asiaan). Tavallisesti Amazian illuusiot häviävät melko nopeasti, mutta torni pysyy sitkeästi paikallaan. Amazia itse saapuu tunnille lupalapun kanssa, ja rehtori on jättänyt kutsun Nefariolle| tulla juttelemaan hänen kanssaan. Nefario poistuukin.

 (image: https://invincible.karmavector.org/images/kauhukakarat.jpg) Outo torni kiehtoo monia oppilaita koko iltapäivän. Fighting Raptor kiertelee tornia, käväisee sen päällä ja suhtautuu siihen selvän epäluuloisesti. Tornissa on kyllä ikkunoita, mutta niiden luukut ovat kiinni. Toiset ovat saaneet tarpeekseen Amazian illuusioista ja vähät välittävät tornista. Opettajat alkavat lähteä koteihinsa viikonlopuksi, ja pian rehtori Viaticuminkin poistuttua koululta torni välkähtää ja häviää. Huhut kertovat, että Gunster,| Amazia,| Heartbreaker| ja Nefario| olivat sisällä tornissa, mutta ilmeisesti nämä väitteet eivät täysin pidä paikkaansa.

Rashid jakaa koululaisille kutsua 12-vuotispäivilleen 11.9. 2013. Kaikesta päätellen juhlista on tulossa todella massiiviset: kaikki koulun oppilaat ja henkilökunta on kutsuttu, paikalla on bändejä, tanssijoita, ruokaa kaikille ja muuta vastaavaa. Moinen ekstragavanssi on hienoa ja hämmentävää. Heartbreaker on yksi monista, jotka käyvät suoraan Rashidille hämmästelemässä juhlia. Kuorolaiset ihmettelevät, mitä he voivat hankkia pojalle, jolla tosiaan tuntuu jo olevan aivan kaikkea.

Lauantaiaamuna Rashid lähtee kohti Chicagoa hoitamaan raha-asioitaan. Unity| ja Cirrus| lähtevät hänen mukaansa. Melko pian heidän poistuttuaan muut kuorolaiset huomaavat, että torni on ilmestynyt takaisin. Opettajakunnasta viikonloppuna on paikalla ainoastaan Mr. Wei, jota illuusiotornit tuskin kiinnostavat, mutta kuorolaiset pohtivat, onko torni sittenkään pelkkää harhaa?

Torni


Grace,| Eightball,| Lightning Dust ja Rune| etsiytyvät tornin kaksoisoville. Ne näyttävät samanlaisilta kuin eilen, paitsi että nyt niiden edessä seisoo vartija. Viidesluokkalainen Barbecue| on pukeutunut hieman goottikeskiaikaisempaan versioon omasta puvustaan, ja ilmoittaa että hän ei aio päästää ketään sisään. Hän sanoo saaneensa vartijan pestin tornin ovella osoitettuaan rohkeutensa ja kyvykkyytensä tornia komentavalle Amazialle polttamalla kirjoja ja kohtaamalla hirveän jättiläiskalan. Lyhyen debaatin jälkeen Eightball onnituu kuitenkin lahjomaan hänet Uncharted II:lla, ja saa ryhmän livahtamaan sisään ovista. Niiden takana on nyt linnamainen eteisaula, ja vaikka sen ovista pääseekin kansliarakennukseen, seinillä palavat soihdut ja roikkuvat gobeliinit tekevät eteisaulasta täysin omanlaisensa paikan. Portaikot johtavat ylöspäin, varsinaiseen torniin.

Ylemmästä kerroksesta löytyy ruokasaleja ja taisteluharjoituskammio kuin suoraan fantasiaelokuvasta. Torni tuntuu sisältä hieman suuremmalta kuin ulkoa. Sitten portaista yläpuolelta kuuluu raskaita askeleita. Tunkeutuja piilotutuvat komeroihin, ja tirkistelevät niiden raoista kun valtavan kokoinen kävelevä kala laskeutuu portaita ruokasaliin. Kalalla on kädessään iso keihäs ja yllään tabardi, jossa on koristeellinen A-kirjain. Se pysähtyy ruokasaliin, haistelee ilmaa ja lähtee sitten kohti treenikammion ovea. Treenikammion komerossa piileskelevä Rune varautuu ongelmiin, kun yhtäkkiä joku tarttuu kiinni häneen ja koettaa tuupata hänet ulos komerosta. Rune näkee seinästä ilmestyneen käsiä, jotka koettavat sysätä hänet pois. Melu kiinnittää jättiläiskalan huomion, ja tämä syöksyy harjoituskammioon. Rune astuu esiin kohtaamaan julmetun kokoisen kalahirviön, ja väistää sen hilparin ensimmäisen lyönnin.

Lightning Dust hyppää ulos omasta kaappipiilostaan, tarttuu seinällä roikkuvaan kirveeseen, ja iskee sen suoraan kalan selkään. Brutaali isku saa kalan huomion puoleensa, ja seuraavaksi Eightball jyrää suoraan sitä päin. Törmäyksessä kala katoaa pöllähdykseen, ja tilalle jää vain pehmolelu, jossa on kirveeniskun tekemä viilto. Selvästi Toyquake| on myös tornissa.

Eightball moittii Lightning Dustia kirveen käyttämisestä; jos kala olisi ollut vaikkapa joku koululaisista, tälle olisi voinut käydä huonosti. Pehmolelu sentään on vielä korjattavissa. Ajatus kahdeksanvuotiaasta Toyquakesta Heartbreakerin ja kumppanien armoilla ei kuulosta kenestäkään kovin hyvältä, ja he päättävät lähteä tornia ylöspäin. Kalan kohtaamisen adrenaliinissa Rune unohtaa mainita seinistä ilmestyneet kädet [ vai unohtiko oikeasti? Pelinjohto ei muista. ]

Seuraavasta kerroksesta löytyy hämärä ja tunkkainen kirjasto. Kirjat ovat täynnä ylösalaisia pentagrammeja ja niiden nimet näyttävät olevan Veri- ja sisäelinmagia tai vastaavaa. Tornin alaovelta kuuluu ääniä ja pian Gunster| harppoo portaita ylös. Kuorolaiset ottavat hänet vastaan.

Gunster on ärtynyt nähdessään tunkeilijoita tornissaan, ja vaatii muita häipymään. Hän myöntää Toyquaken olevan myös tornissa, mutta sanoo tornin olevan nyt heidän ja Amazian olevan sen valtias: Amazia on saanut rehtorilta lisää voimia, ja hallitsee tornissa kaikkea. Lightning Dust ärsyttää Gunsteria tahallaan, ja kun hän vihjaa Gunsterin olevan täysin tossun alla, kuumapäinen wannabe-gangsteri vetää energiapistoolinsa esiin. Rune heittäytyy Gunsterin ja Lightning Dustin väliin, koska hän tietää, etteivät Gunsterin energiaiskut vahingoita häntä. Tällä kertaa kuitenkin energiasäteet lyövät häneen kovempaa kuin mikään aikoihin, ja ne sattuvat aivan oikeasti. Hän törmää Lightning Dustiin. Grace taklaa Gunsterin takaa, ja siirtyy hänen kanssaan pois. Suunnittelematon siirto vie molemmat tornin vankityrmiin - Gunsterin selliin, Gracen sen ulkopuolelle. Grace siirtyy salamannopeasti takaisin.

Rune makaa lattialla reikä paidassaan, melkeinpä kipushokissa. Hänen rinnassaan on todella ruma ruhje. Kaikki ovat tästä hieman järkyttyneitä - Rune on normaalisti lähes vahingoittumaton, juuri kukaan koulussa ei ole saanut häntä fyysisesti haavoitettua. Onko rehtori tehostanut Gunsterinkin voimia niin paljon, että tämän energiasäteet riittävät puremaan Runen maagisen panssarin läpi? Vai onko tekeillä jotain muuta? Rune sanoo kuitenkin pystyvänsä kävelemään ja jatkamaan, joten ryhmä kerää itsensä ylös lattialta. Sitten ylhäältä alkaa kuulua Slayerin Raining Blood, Nefarion kännykän soittoääni. Gunster soittaa Nefariolle tyrmästä, ja vaatii että tämä tulee päästämään hänet ulos. Ryhmä piiloutuu kun Nefario levitoi portaita alas.

Hevarivelhon ympärillä on kupla pimeyttä, kuten tavallista, mutta tällä kertaa pimeydessä näkyy muutakin: silmiä ja hampaita. Ne katselevat joka suuntaan Nefarion lentäessä, ja Gracesta tuntuu, että ne etsivät juuri häntä. Ne eivät kuitenkaan näe häntä - mutta Runen ne huomaavat. Yhtäkkiä kimpale pimeyttä riuhtaisee itsensä irti Nefarion kuplasta ja säntää rääkyen lattiaa pitkin suoraan Runea kohti kuin vesikauhuinen koira. Rune paiskaa tätä voimariimukivellä, ja osuu suoraan sen keskelle. Pimeysolento räjähtää varjoriekaleiksi. Nefario pysähtyy kun Rune astuu esiin piilostaan.

"Mä en tiedä susta kauheasti, mutta sä kuuntelet ihan hyvää musaa ja mä kunnioitan sitä."
- Rune Nefariolle
Nefario ei ole yhtä hyökkäävä kuin Gunster, mutta hänkin sanoo, että kutsumattomat vieraat eivät ole tervetulleita torniin. Kuitenkin hänellä ja Runella on hieman molemminpuoleista kunnioitusta jaetun musiikkimaun takia, ja hän on valmis tämän perusteella antamaan Runelle luvan katsoa paikkoja tornissa. Nefarion pimeydessä majailevat pienet möröt sen sijaan eivät näytä pitävän Runesta, ja ne supattavat kovaan ääneen mestarilleen, kuinka Rune huiputti heiltä aamulla korttipelissä kultarahoja ja oli yleisesti häiriköivä. Nefario ei näytä antavan mörköjensä jutuille suurta painoarvoa. Keskustelun aikana, Grace livahtaa Nefarion ohi portaikkoon. Pimeysolennot huomaavat hänet, mutteivät sano Nefariolle mitään. Myös Lightning Dust singahtaa ylös portaita, ja Nefario paiskaa yhden pimeysmörön hänen peräänsä, muttei tunnu oikeastaan piittaavan siitä saako se Crystalia kiinni (ei tietenkään).

Nefario lähtee alas kohti Gunsteria sen sijaan että koettaisi yksin jäädä tappelemaan tunkeilijoiden kanssa. Lightning Dust kiitää ylempien kerrosten läpi, ja muut tulevat hieman hitaammin perässä. Vierashuoneita, makuuhuoneita, ja sitten ylimmässä kerroksessa valtaistuinsali. Portaikkoa vartioi kaksi aiemmin nähtyjä suurempaa pimeysmörköä, mutta Crystal väistää. Valtaistuimella istuu Amazia fantasiakuningattaren asussa, ja hänen vieressään on Heartbreaker. Toisella puolella istuu Toyquake. Amazia alkaa sanoa jotain, mutta supernopea Crystal on Toyquaken luona ennenkuin illuusionisti ehtii edes lopettaa lausettaan. Hän nappaa lapsen syliinsä ja lentää ikkunaa kohti - mutta Toyquake osoittautuu Amazian illuusioksi ja onkin oikeasti pieni pimeysmörkö joka koettaa purra Lightning Dustia. Dust heittää mörön pois ja singahtaa huoneen toisessa päässä olevalle komerolle katsoakseen, onko Toyquake siellä. Komero osoittautuu kuitenkin Amazian illuusioksi - ja samalla Heartbreakerin voimat vievät Dustin ennestään heikon kyvyn keskittyä. Hän singahtelee valtaistuinsalin päästä toiseen, illuusiolta toiselle; Amazia ja Hearbreaker eivät oikein voi saada häntä pysäytettyä, mutta toisaalta he pystyvät kyllä estämään häntä tekemästä mitään järkevää.

Seuraavaksi valtaistuinsaliin hiipii Grace. Portaita vartioivat vartijat näkevät hänet, mutta he tekevät hänelle kunnioittavasti tilaa. Valtaistuinsalissa on käynnissä älytön sekamelska: Lightning Dust poukkoilee puolelta toiselle illuusioiden perässä, ja valtaistuimen vieressä Amazia ja Heartbreaker ovat tikahtua nauruun. He eivät huomaa lähes-näkymätöntä Gracea, joka livahtaa ylös. Hän näkee huoneessa oikean oven, jonka lähelle Lightning Dustia ei päästetä, ja menee sen luokse. Hän avaa sen - ja sieltä syöksyy kymmeniä pimeydestä tehtyjä käsiä, jotka tarttuvat häneen. "Nyt olet vihdoin meidän", sanoo aavemainen ääni - mutta sitten Grace siirtyy pois käsien ulottuvilta, keskelle salia.

Rune ja Eightball saavuttavat valtaistuinsalin portaikon. Sen vartijat eivät kuitenkaan suhtaudu heihin yhtä suopeasti kuin Graceen. Ne näyttävät tunnistavan Runen, ja mylväisevät jotain huijarista, petkuttajasta ja keihäiden katkomisesta, ja hyökkäävät häntä kohti. Eightball hyppää ulos portaikosta ja kitkanhallintakyvyillään kapuaa kevyesti valtaistuinsaliin, mutta vartijat eivät hänestä juurikaan piittaa. Hirveä pelko kouraisee häntä heti kun hän pääsee ylös, mutta hän tajuaa että paikalla on Heartbreaker, ja onnistuu pääsemään pelkonsa herraksi. Samalla Amazia täyttää huoneen lattiasta kohoavilla piikeillä, mutta nämä ovat selvästi vain vaaraton illuusio. Crystal tajuaa, ettei hän ylhäällä voi tehdä mitään, ja lennähtää portaikkoon, vartijoiden ja Runen ohitse, makuuhuonekerrokseen. Suunnattoman nopeasti hän alkaa käydä huoneita läpi löytääkseen Toyquaken.

Komerosta, jonka Grace avasi on työntymässä saliin jokin suuri pimeä voima, mutta Grace on poissa sen ulottuvilta. Portaikossa kaksi isoa vartijaa keskittyvät Runeen. Lähempi heittäytyy Runea kohti, kaataa tämän ja hyppää tämän päälle. Järkyttävä tärähdys iskee Runen suoraan lattiaan. Hänen suojaavat riimunsa eivät taaskaan aktivoidu, ja hän menettää tajunsa. Grace näkee mitä tapahtuu, ja säntää tätä kohti. Hän telesiirtyy vartijoiden ohi, tarttuu Runea kädestä ja jatkaa siirtymistä. Hän koettaa siirtyä ulos koko tornista, mutta tämä on mahdotonta - jokin voima pitää hänet sisällä. Sen sijaan hän päätyy erääseen alemman kerroksen makuuhuoneista, tajuton ja nenästään verta vuotava Rune mukanaan.

Valtaistuinsalissa Eightball muuttuu pieneksi palloksi, ja puikkelehtii illuusiopiikkien välistä Heartbreakerin taakse. Hän muuttuu ihmiskokoiseksi ja nappaa tunnepeukaloijan tiukkaan niskalenkkiin sekä tukkii tämän suun. Mutta Heartbreakerin ei tarvitse puhua käyttääkseen tunnekontrollivoimiaan. Hän koettaa saada Eightballin pitämään itsestään, mutta tämä ei onnistu, sitten Amaziasta mikä on yhtä mahdotonta. Jäljelle jää enää yksi paikalla oleva voima: komerosta työntyvä suuri pimeys. Heartbreakerin kyvyn ansiosta Eightball uskoo sen olevan nyt hänen paras kaverinsa.

Alhaalla Lightning Dustin etsintäoperaatio tuottaa tulosta, kun hän törmää huoneeseen, jossa Toyquake on. Tyttö näyttää olevan kunnossa ja hyväntuulinen: hänellä on parhaillaan käynnissä pehmoeläinten ja ilmeisesti paikan päältä löytyneiden kauhuleffan hirviöitä muistuttavien nukkejen teekutsut. Hän kertoo olevansa paikalla niinikään vartijana, ja kysyy Crystalilta, onko tämä nähnyt Herra Kalaa. Crystal ei sano lyöneensä tämän kirveellä miltei halki, vaan lähettää supernopeasti muille tekstiviestin siitä, että on löytänyt Toyquaken. Sitten hän jää pitämään tälle seuraa. Viereisessä makuuhuoneessa Grace lukee tekstiviestin, ja raahaa yhä lähes-tajuttoman Runen Toyquaken ja Crystalin luo.

Ylhäällä valtaistuinsalissa komerosta tuleva pimeys on kerääntynyt todella pitkäksi ja laihaksi hahmoksi, jolla näyttää olevaan yllään pimeydestä koostuva repaleinen asu. Theo esittäytyy tälle, ja hahmo sanoo itse nimekseen Majordomo.| Se ei näytä olevan heti vihamielinen, ja kysyy Theolta, missä tämän toverit ovat. Theo kertoo Majordomolle mitä on tekemässä kun Nefario ja Gunster säntäävät portaikosta paikalle.

Nefario on selvästi saanut tarpeekseen kaaoksesta uudessa tukikohdassaan, ja hän komentaa Majordomoa heittämään kaikki tunkeilijat ulos. Majordomo kumartaa kohteliaasti ja kutsuu Nefariota herrakseen, mutta jopa Theosta tuntuu, että todellisuudessa Majordomo vain teeskentelee olevansa Nefarion käskytettävissä. Hän pitää edelleen Heartbreakeria niskalenkissä, ja Gunster vaatii energiapistooleillaan osoitellen häntä vapauttamaan tämän. Eightball perääntyy portaikolle, mutta tajuaa sitten, että Gunster ei oikeastaan kauheasti piittaa Heartbreakerista ja on valmis ampumaan tämän läpi. Hän paiskaa Heartbreakerin tätä kohti, muttuu palloksi ja vierii portaikkoon. Gunster ampuu häntä kuitenkin, mutta pallomuodossa Theo on kestävä, ja osuma vain vähän kuumottaa häntä.

Majordomo on kuitenkin ottanut vastaan käskyn etsiä tunkeilijat ja lähtee portaita alas. Teekutsuhuoneessa Grace pitää Toyquakelle seuraa, Rune kerää itseään kokoon sohvalla kun Majordomo astuu sisään. Hän näkee Gracen, ja hänen pimeydestä koostuville kasvoilleen leviää hyytävä hymy. Hän kurottautuu Gracea kohti luonnottomasti venyvällä kädellä, kun Crystal singahtaa hänen ohitseen, nappaa Gracen ja ampaisee ulos ikkunasta koulun pihalle. Ikkunasta tuleva valonsäde osuu Majordomon käteen, joka haihtuu savuksi auringonvalossa.

Eightball on tässä vaiheessa tullut sihen tulokseen, ettei Majordomo itse asiassa olekaan hänen kaverinsa, ja taklaa tätä takaapäin. Majordomo kääntyy ympäri ja koettaa kuristaa Theoa, mutta ennenkuin hän saa mitään aikaan, Toyquake nappaa teepöydästä pehmogorillan. Kolmasluokkalainen on Instituutissa oppinut supersankarin perusläksyn: jokaiseen tappeluun tulee aina mennä mukaan, ja varminta on lyödä sitä tyyppiä jota ei tunne. Hän viskaa pehmogorillan kohti Majordomoa, ja ilmassa tämä muuttuu oikeaksi gorillaksi joka laskeutuu pimeyshirviön selkään.

Rune piirtää tornin seinään riimun aikeenaan murtaa se, ja vaikka hän ei aivan saa seinää hajotettua, hän tajuaa, että seinä ei oikeasti ole kiveä vaan jotain aivan muuta. Crystal taas näki valonsäteen vaikutuksen Majordomoon, ja vietyään Gracen turvallisesti maan pinnalle hän lentää takaisin sisään. Hän ylittää painivat gorillan, Majordomon ja Eightballin, ja ryhtyy avaamaan käytävässä ikkunoita. Päivänvalo tunkeutuu niistä sisään, ja kohdissa joissa se osuu sisäseiniin sisäseinät alkavat kiljua. Seinien sisällä ja tornin lattioissa näyttää olevan kymmenittäin pieniä pimeysmörköjä tuomassa illuusiolle kiinteyttä, eivätkä nekään kestä auringonvaloa. Koko illuusiotornin kantavat rakenteet ovat luhistumassa.

Gorilla ja Eightball kiskovat Majordomon valoneliöön, jossa auringonvalo saa hänet savuamaan. Majordomo sähisee Eightballille, ja samalla kun auringonvalo syö häntä hän sanoo muistavansa tämän ja ensi kerralla maksavansa tälle takaisin.

Majordomon haihtuessa savuna ilmaan Lightning Dust nappaa Toyquaken ja lentää tämän kanssa ulos ja alas tornista. Lattia kaikkien jalkojen alla on haihtumassa, aiemmin tornissa liikkuvia kannattelivat pienet pimeysmöröt jotka nyt lähinnä pyrkivät pakoon kaikkialle tunkevaa auringonvaloa. Eightball ja Rune juoksevat ikkunaan ja astuvat ulos; Eightball aikoo laskea heidät alas kitkaa käyttäen. Ulkoseinä ei sekään ole enää kovin todellinen, ja lasku on muuttua vapaapudotukseksi, jota Lightning Dust onnistuu sentään hidastamaan. Kahdeksannesta kerroksesta laskeutuminen ei kuitenkaan kenellekään ole vaikea kokemus, ja Runenkin normaali haavoittumattomuus tuntuu palanneen.

Gunster hyppää tornin ikkunasta omin voimin ja käyttää energiavoimiaan jarruttamiseen aivan maanpinnan tuntumassa; hän ei näytä kärsivän vahinkoa. Nefario leijuu ulos tornin hajotessa palasiksi. Crystal singahtaa vielä sisään, ja löytää Amazian, joka koettaa pitää luomustaan koossa samalla kun sille muotoa antavat elementit pakenevat kaikkialta tunkeutuvaa päivänvaloa. Crystal nappaa Amaziaa kiinni ranteesta ja laskee tämänkin turvallisesti alas maahan. Heartbreakeria ei ensin näy mistään, mutta sitten hänkin astuu ulos Nefariota ympäröivästä pimeyskuplasta, varsin kalpeana.

Torni hajoaa kappaleiksi. Näyttäisi siltä, että taivaalta pitäisi sataa tonnikaupalla kiveä niskaan, mutta kaikki aines katoaa ennen osumistaan maahan. Satunnaista hilettä leijailee alas aivan tavallisen näköisen kansliarakennuksen päältä, joukossa muutamia Toyquaken pehmoleluja sekä joitakin papereita.

Runen ja Gunsterin välille syntyy hetken standoff, kun Rune haluaa maksaa takaisin tämän energiapistooleista saamansa kolhut. Kuorolaiset ja pintaliitäjät tuijottavat toisiaan happamasti ja Eightball haukkuu Nefariota ja kumppaneita täysin vastuuttomiksi: he olivat kutsuneet paikalle hirviöitä joita eivät selvästikään hallinneet, ja nämä olivat aivan valmiita käyttämään vaarallisia aseita. Nefario ei ainakaan ulospäin osoita minkäänlaista katumusta, ja luultavasti jollain tavalla pintaliitäjäporukkakin kuvittelee voittaneensa. Kuorolaiset ovat itse varmoja siitä, että he voittivat enemmän.

Toyquake kerää pehmolelunsa, ja Rune palauttaa hänelle Herra Kalan, jossa täytteet tulevat ulos. Toyquake ottaa leluaan kohdanneen onnettomuuden melko hyvin. Tornin jäänteistä laskeutuviin papereihin sen sijaan on joku piirrellyt riimuja - samanlaisia kuin Runen, muttei kuitenkaan aivan samoja. Rune vaikuttaa mietteliäältä, ja sitten sanoo, että epäilee niiden olevan hänen peilikuvansa työtä. Hän kertoo, että hänellä on ilkeä peilikuva, ja Toyquake osaltaan vahvistaa nähneensä Runen varhain aamulla tornissa pelaamassa korttia pimeysmörköjen kanssa. Peilikuvan torniin jättämät riimut olivat luultavasti syy siihen, miksei Runen haavoittumattomuus toiminut.

Koulun muut oppilaat huomaavat tornin kadonneen. Monien mielestä oli tosi makeeta, että Nefario oli kutsunut sinne pimeysmörköjä magiallaan, ja vielä makeempaa että kuorolaiset olivat rikkoneet koko tornin. Useimmille torni oli kuitenkin vain illuusio, ja kieltämättä siellä tapahtuvista asioista ei oikein jäänyt minkäänlaisia todisteita.

Lounaan jälkeen kuorolaiset käyttävät loppuosan iltapäivää miettimällä, mitä oikeasti tapahtui. Majordomosta löytyy mainintoja Wikipediasta, ja on huolestuttava ajatus, että Nefario oli pystynyt kutsumaan hänet. Eightball jakaa jopa huolensa Heartbreakerin kanssa, joka tällä hetkellä ei vaikuta kauhean innostuneelta Nefariosta.

Vähitellen nelikko luisuu pohtimaan syntymäpäivälahjaa Rashidille. Muilla on samaa ongelmaa, Kayla esimerkiksi ei keksi mitä hankkia jollekulle, jolla tosiaan on jo ihan kaikkea (eikä hän suostu telepatiallaan kurkistamaan, mitä Rashid voisi haluta). Fighting Raptor puolestaan käy jakamassa huoltaan siitä, että Rashidin syntymäpäiväjuhlat ovat 11.9. - tämä on hänestä täysin sopimaton päivä juhlia, ja hän pitää sitä varmana merkkinä siitä, että Rashid on terroristi, vihaa Amerikkaa ja juonittelee rehtorin sekä Semiramisin kanssa kaikkien pään menoksi. Kuorolaiset joutuvat myöntämään, että päivä ei ole paras mahdollinen, ja päättävät koettaa siirtää sen pois.

Televisiosta näkyy ohjelmaa, jossa Missourin ja Iowan rajalla on levottomuuksia. Satoja itärannikolta tulevia pakolaisia pyrkii Iowaan, mutta kuvernööri on pannut osavaltion rajat kiinni. Ei ole täysin selvää, mitä on tekeillä, mutta varmaa on, että jotenkin se on Semiramisin syytä.

Chicago


Rashidin pitää lähteä käymään Chicagossa hoitamassa bisnesasioita, ja hän pyytää muutamaa kaveria lähtemään mukaansa. Koska Unity haluaa käydä kotonaan katsomassa, olisiko äidiltä tullut sinne jotain viestiä, hän lähtee mukaan. Myös Cirrus päättää tulla, sillä hän haluaa käydä sarjakuvakaupassa. Kyyti Chicagoon ei ole aivan mikä tahansa vaan Rashidin limusiini, jonka varusteluun kuuluu mm. jääkaappi limsoineen ja televisio. Unity ja Cirrus eivät ole koskaan olleet näin siistissä autossa, joten mukaan oli kannattanut lähteä selvästi pelkästään tämän takia. Chicagossa limusiini kuljettaa kolmikon Caribbean FHC -pankin eteen, jossa heidät ottaa vastaan pukuun pukeutunut herra, joka tervehtii Rashidia kunnioittavasti. Unity ja Cirrus ovat lähinnä hämillään ja ihmettelevät 11-vuotiaan Rashidin aikuismaista käytöstä. Mies vie heidät jonnekin korkealla sijaitsevaan neuvottelutilaan, jossa Rashid käy keskustelun raha-asioista. Summat ovat Unityn ja Cirrusin näkökulmasta lähinnä tähtitieteellisiä, ja he ovat aina vain enemmän hämillään. Heille myös tarjoillaan hienoja voileipiä ja teetä.

Pankista matka jatkuu limusiinilla seuraavaan paikkaan, joka ei ole ollenkaan niin hienon näköinen kuin pankki oli ollut. Siellä heidät ottaa vastaan mies, joka kuulemma tulisi toimimaan välittäjänä kaupanteossa. Hän myös kertoo, että Rashid on saanut kilpailijan, joka myös haluaa ostaa Rashidin tavoitteleman orichalcum-palasen.| Rashid on selittänyt, että hän haluaa ostaa oricalchumia Semiramisin valtaannousun aiheuttaman epävakaan taloustilanteen vuoksi. On kuulemma turvallisempaa sijoittaa rahansa tällaiseen harvinaiseen aineeseen kuin pitää niitä pankissa. Unity ja Cirrus eivät tällaisia asioita oikein tajua, mutta kai asia sitten on niin kuin Rashid sanoo. Rashidin kilpailija esitellään Aaron Tappeniksi, ja hänellä näyttää olevan mukanaan nuori poika, joka näyttää jotenkin etäisesti tutulta. Alkaa huutokauppa oricalchumista. Summat ovat jälleen tähtitieteellisiä, ja Rashidin kilpailija on vähällä voittaa, mutta Rashid tekee lopulta tarjouksen, jota kilpailija ei ole valmis ohittamaan. Niinpä oricalchum päätyy Rashidille. Raha-asiat järjestetään, ja Rashid saa oricalchuminsa. Oricalchum on kiinni panssariketjussa, jonka Rashid ripustaa kaulaansa.

Tämän jälkeen limusiini hakee heidät jälleen, ja he lähtevät käymään Unityn kotona Chicagon esikaupunkialueella. Matkalla näkyy jonkin verran sotilasajoneuvoja, mikä ei ole ollenkaan tavanomaista. Limusiinikuski käyttää tarkoituksella vain isoja teitä, sillä hänen mukaansa ei ole turvallista lähteä sivuteille. Kotona Unity huomaa, ettei siellä ole selvästikään käyty hetkeen. Naapurilta kysyttäessä tämä vahvistaa, ettei ole nähnyt liikettä talossa tai pihalla. Unity tarkastaa postit, mutta mitään mielenkiintoista ne eivät sisällä.

Unityn kotoa palataan takaisin keskustaan, jossa käydään Cirrusin haluamassa sarjakuvakaupassa. Rashid haluaisi maksaa kaikki ostokset, mutta Cirrus vastustelee. Rashid vie porukan syömään todella hienoon ravintolaan, jossa ruoka on erinomaista ja drinkit vielä parempia. Rashid haluaakin, että drinkkien tekijä tulisi tekemään drinkkejä myös hänen tuleviin syntymäpäiväjuhliinsa. Hänen tarjoamansa palkkio on sellainen, ettei tarjoilija kehtaa kieltäytyä. Unity ja Cirrus nikottelevat kuullessaan, mitä heidän juuri syömänsä ruuat maksavat. Rashidille summa ei kuitenkaan tunnu olevan kummoinenkaan.

Ravintolasta alkaa matka kohti kotia. Se kuitenkin keskeytyy ikävästi, kun joukko aseistettuja miehiä blokkaa limusiinin kulun. Cirrus nostaa maasta kivipaaden auton alle, jolloin auto nousee ilmaan, ja aseistetut miehet jäävät alas. Paikalle ilmestyy Relentless seurassaan myös supersankaripukuun pukeutunut poika, jonka Cirrus tunnistaa Monkeyksi. Lisäksi Cirrus tajuaa, että poika on sama, joka oli ollut aiemmin Aaron Tappenin seurassa. Tässä vaiheessa Unity kysyy Rashidilta, haluaako tämä, että hän vie oricalchumin pois autosta, sillä hän voisi lentää lepakkona ulos. Rashid haluaa näin tehtävän, ja oricalchum ripustetaan Unityn kaulaan, tosin Unity vaihtaa ensin panssariketjun oman riipuksensa ketjuun. Tämän jälkeen hän muuttuu lepakoksi ja lentää ulos.

[Tästä saa joku muu jatkaa, koska Taina ei tiedä, mitä tämän jälkeen tapahtui. Tapahtumia saa myös korjailla, koska joitakin asioita oli vaikea enää muistaa. Missä vaiheessa Unity sai oricalchumin?]


Lauantai-iltana


Rashid ja Cirrus palaavat Chicagosta; Unity on tulossa perässä myöhemmin. Kuorolaiset vaihtavat kokemuksia tapahtuneista, ja ovat hurjan vaikuttuneita toistensa kokemuksista. Rashid ei voi siirtää syntymäpäiväjuhliaan lauantaille, koska järjestelyt on jo sovittu seuraavalle torstaille.

Pelinjohtajien kommentit


Dare

Oli hilpeää päästä käyttämään pikkupahiksia, vieläpä tavalla joka todella hyvin tuki kunkin persoonallista ilkeyttä. Vähän jäi harmittamaan, että Amazia veti tässä lyhyimmän korren eikä päässyt oikein pitämään puheita; olin kaavailut käyttäväni häntä enemmänkin, mutta sitten kun valtaistuinsaliin päästiin, käynnistyi heti kauhea kaoottinen free-for-all, ja ilkeän kuningattaren rooliksi jäikin olla vähän taustalla. Ensi kerralla sitten. (Positiivisesti, pääsin käyttämään Toyquakea!)

En ole ihan varma miten onnistunut tämä kerta oli pelinä (tahtoo sanoa: en ehtinyt kiinnittää näihin asioihin huomiota), mutta supersankaritarinana ainakin retki torniin oli erittäin onnistuneesti genren mukainen kombo diplomatiaa, hiippailua, ongelmanratkontaa ja reilua turpaanvetämistä. Hienosti hahmot pelasivat yhteen ja jokaisen voimat olivat hyödyllisiä - eikä kukaan ollut liioin vailla heikkouksia.

<-- #1 - #3 -->CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki