INVINCIBLE #1


#2 -->

 (image: https://invincible.karmavector.org/images/invincible_01_cover.jpg)


Maanantai, syyslukukauden ensimmäinen koulupäivä


Kello 06:45 Busiek-Grossman -instituutin asuntoloissa herätyskellot soivat. Enimmäkseen edellisiltana paikalle saapuneet oppilaat kömpivät ylös vuoteistaan eriasteisissa väsymyksen tiloissa. Kuten monesti ensimmäisenä koulupäivänä, herätys on täysi kaaos: pari nuorempaa lasta itkee vanhempiaan, ja poikien asuntolassa on palohälytys, kun Barbecue-niminen| middle schooler sytyttää vahingossa pinon vaatteita tuleen voimillaan. (Rune| on vieressä käytävällä ja sammuttaa palon sammuttimella). Mitään rutiinista poikkeavaa ei esiinny - ainoastaan tavallista sekasortoa, joka syntyy sadasta supervoimaisesta koululaisesta samassa paikassa.

Aamiaisella koulukaverit tapaavat toisiaan. Jo vallankaappauksesta asti koululla asuneet Cirrus| ja Unity| törmäävät Runeen; Cirrusin kämppis Eightball| on niinikään päässyt paikalle New Yorkista. Vierastalosta, oppilaiden asuntolan ulkopuolelta omasta yksityisasunnostaan, ruokalaan kävelee Rashid,| joka on hieman eksynyt; Crystal ilmaantuu hänen viereensä ja hengästyttävällä vauhdilla juoksuttaa uuden junior high'hin saapuneen pojan linjaston läpi sekä istuttaa samaan pöytään itsensä ja kaveriensa kanssa. Kesälomakokemuksia vaihdetaan, ja uutta oppilasta ihmetellään. Rashid kertoo olevansa superälykäs sekä kykenevänsä haihduttamaan asioita. Crystalin kämppistä ei näy missään.

Aamiaiselta siirrytään auditorioon, jossa pidetään lukuvuoden avaus. Koko posse pyrkii takariviin ollakseen mahdollisimman kaukana esityksestä; uudesta rehtorista odotetaan pahinta. Poikkeuksellisesti koulun pikkurikolliset ja nilkit eivät olekaan vallanneet takariviä, vaan istuvat lähellä etupenkkiä. Cirrusin ja Unityn pitäisi myös olla etupenkin tuntumassa, koska se on oppilaskunnan hallituksen jäsenille tavallisin paikka, mutta he eivät tänään halua assosioitua oppilaskuntaan kovin läheisesti.

Vararehtori Ms. Konchady komentaa kaikki istumaan ja olemaan hiljaa. Sitten uusi rehtori astuu lavalle. Viaticum| marssii esiin kuin rokkitähti, hymyilee leveästi ja vaikuttaa olevan aivan riemuissaan. Hän esittäytyy ja sanoo saaneensa rehtorin tehtävän täksi lukuvuodeksi suoraan Valtiattarelta, ja että hän odottaa "tästä tulevan ikimuistoisen vuoden". Hän kertoo, että monet asiat tulevat olemaan eri tavoin kuin hänen edeltäjänsä aikana, ja että hän odottaa innolla tilaisuutta päästä opettamaan magiaa ja filosofiaa Instituutin oppilaille. Hänen käytöksensä ei ole alkuunkaan sellaista vakavan arvokasta ja hillittyä, mitä opettajilta on totuttu odottamaan, ja monista salin lapsista hän on vähän pelottava. Eturivissä olevat nuorisorikolliset ja pintaliitäjät kuitenkin hurraavat hänelle, ja hän saa lyhyelle puheenvuorolleen kyllä aplodeja, joskin ehkä vähän hermostuneita.

Viaticumin jälkeen oppilaskunnan edustajalla on puheenvuoro. Lavalle nousee William Despaquale, hallituksen varapuheenjohtaja. Hän sanoo, että "Oppilaskunta ei tunnusta Semiramisin hallintoa maailman tai Yhdysvaltojen yli, eikä hyväksy sen asettamaa uutta rehtoria. Protestiksi oppilaskunnan hallitus boikotoi kaikkia rehtorin pitämiä oppitunteja ja kehottaa muitakin tekemään niin." Tämä saa puolestaan suosionosoituksia eturiviin niin ikään asettuneelta oikeistolaisblokilta, buuausta pintaliitäjiltä ja hieman huolestuneita katseita opettajilta. Valtaosa läsnäolijoista on lähinnä tyrmistyneitä. Williamin lyhyen puheenvuoron loppuosa takeltelee ja kärsii välihuudoista Nefarion| suunnalta; kun hän lopettaa, vararehtori Konchady ottaa jälleen ohjat käsiinsä.

Musiikin tunnille


Ryhmiin jakamisen jälkeen siirrytään noutamaan oppikirjoja, ja edetään kohti luokkahuoneita. Aamiaisen pöytäseurue on nähtävästi yhdessä musiikin ryhmässä, ja he lähtevät ulkokautta musiikkiluokkaa kohti. Yhtäkkiä heidän keskelleen laskeutuu Fighting Raptor, ja hänen seuraansa liittyy Miss America. He menevät suoraan Rashidia kohti, ja Fighting Raptor haukkuu häntä terroristiksi ja käskee hänen painua takaisin kotiinsa.

Rashid ei hievahdakaan kohti tulevan isomman ja yliluonnollisen vahvan pojan edessä, ja kysyy, onko hän hallinnon virallinen edustaja. Raptor sanoo olevansa paljon virallisempi edustaja kuin koulun uusi diktaattorirehtori, mutta Crystal sanoo, että Raptor on vaan tavallinen hölmö ja että hän ja hänen kaverinsa kutsuvat tätä Dumboksi. Fighting Raptor ja Miss America koettavat hätistää muut pois Rashidin luota, mutta nämä eivät menekään mihinkään, ja sen sijaan ovat halukkaita seisomaan uuden kaverinsa rinnalla. Kun syytökset terrorismista, Semiramisin kätyristä, 9/11-syntymäpäivästä ja yleisestä epäluotettavuudesta eivät saa muita lähtemään tiehensä, Raptor tajuaa olevansa alivoimainen ja lähtee Miss American kanssa tiehensä epämääräistä kostoa lupaillen.

Muut vakuuttavat Rashidille, ettei "Dumboa" kannata kuunnella, mutta Rashid kysyy, mistä he tietävät, ettei hän ole terroristi. Rune tiedustelee, onko hän, mutta selkeää vastausta ei anneta.

Musiikkiluokan ovi on auki, mutta paikalla ei ole muita oppilaita, eikä opettajaakaan näy. Porukka löytää instrumenttivarastosta soittimia - Rashid kertoo soittavansa klarinettia - ja jakaa kesälomakokemuksia. Gracen puuttumista ihmetellään - joku oli jo nähnyt hänet vilaukselta, mutta hänen luulisi olevan musiikin tunnilla nyt ainakin. Oppilaskunnan hallituslaisille oli oppikirjojen jaon yhteydessä tullut vararehtorilta käsky käydä puhuttelussa päivän tuntien jälkeen, ja Unity sekä Cirrus ovat hermostuneita tästä. Oppilaskunnan hallituksen lausunto ei ilmeisesti ollut lainkaan yksimielinen, ja Unity sanoo vihaavansa uutta rehtoria. Joku kysyy syytä tähän, ja lopulta normaalisti täysin rauhallinen Unity kivahtaa, että Viaticum muutti hänen isänsä kiveksi.

 (image: https://invincible.karmavector.org/images/ms_calvin.jpg) Sillä hetkellä oveen koputetaan, ja sisään astuu Ms. Calvin, Instituutin koulupsykologi ja kuraattori. Unity sulkee suunsa. Calvin kertoo, että musiikinopettaja Mr. Polinsky ei ole palaamassa Instituuttiin tälle vuodelle, ja että uutta musiikinopettajaa ei ole vielä löydetty. Joku kysyy, mitä tunneille sitten tapahtuu, ja Cirrus sanoo, että musiikin ryhmällä / kuorolla oli viime vuodelta jäljellä kappaleita, joita harjoitella. Calvinin mielestä kuoro voisi jatkaa itsenäisesti niiden parissa, uusi opettaja löytyy varmasti pian. Crystal kysyy, miten he pääsevät sisään luokkaan, jos opettajaa ei ole vielä seuraavallakaan tunnilla, ja kuraattori ojentaa tälle luokan avaimen.

Muut kuorolaiset ovat tyrmistyneitä. Crystalin vastuuntunnottomuus on aivan legendaarinen, eivätkä useimmat koulun aikuiset tai oppilaat uskoisi hänelle mitään väriliituja mutkikkaampaa. Eightball saa toisen avaimen. Rune muistaa isompien poikien puhuneen, että sopivasti pyytämällä Ms. Calvinilta voi saada jänniä palveluksia, mutta on aina kuvitellut näiden juttujen olevan käytännön jekkuja, joiden tavoite on yllyttää joku jymäytettävä pyytämään mielettömän sievää nuorta naista avaamaan paidastaan yksi nappi lisää.

Ms. Calvin antaa kuorolaisille myös koodin yläkerran kopiokoneeseen, kun nämä sanovat, että heidän pitää kopioida nuotteja. Soittimista puhutaan, ja Rune koettaa tehdä kuraattoriin vaikutuksen näyttämällä parhaansa mukaan nuorelta komealta kapinalliselta ja sanomalla soittavansa kitaraa. Kaikkien yllätykseksi Ms. Calvin näyttää oikeasti kiinnostuvan tästä ja sanoo, että mielellään kuulisi Runen soittavan joskus jotain. Hän ei vieläkään hymyile - ei hän juuri koskaan tee niin - mutta pelkkä kulmakarvan kohottaminen riittää nostattamaan teinipoikien pulssia.

Ennen poistumistaan Calvin sanoo vielä, että hän toivoisi Rashidin käyvän tapaamassa häntä tänään tai lähipäivinä. Rashid lupaa tehdä niin.

Unityn tarina


Ms. Calvinin lähdettyä kuorolaiset ja Rashid jäävät kuudestaan tyhjään luokkahuoneeseen. Jotkut ihmettelevät, missä välissä Rune on muka oppinut soittamaan kitaraa. Tunnollinen Cirrus käy monistamassa harjoiteltavien kappaleiden nuotteja ja törmää käytävällä Gunsteriin| nilkkipossesta, joka nähtävästi lintsaa oppitunniltaan.

Unityn kesken jäänyt kertomus muistetaan, ja häneltä tivataan lisätietoja. Unity kertoo, että hänen isänsä, supersankari Spiderhunter| oli mukana Washington D.C.:n taistelussa Doctor Palladiumin joukkoja vastaan kymmenen päivää sitten, ja hän ja Cirrus näkivät instituutilla televisiosta, kuinka Palladiumin puolella oleva Viaticum muutti tämän kiveksi. Spiderhunterilla on samanlaiset muodonmuuttovoimat kuin Unitylläkin, ja nyt hän seisoo kivisenä krokotiilina Washington D.C.:n keskustan paikalle kohonneen jäälinnoituksen etupihalla. YouTubesta löytyy videopätkiä, joissa kivinen krokotiilipatsas näkyy; sen voisi helposti kuvitella olevan vain osa diktaattorin palatsin koristeita.

Unity on selvästi todella palasina isänsä kohtalosta, ja välittömästi kuoro alkaa kehittää suunnitelmaa tämän pelastamiseksi. Useita suunnitelmia D.C.:hin pääsemiseksi laaditaan, mutta pääkaupunki toki on 1300 kilometrin päässä, ja matkaan menisi hyvä tovi. Viisimetrisen krokotiilin arvioidaan painaneen normaalistikin 400 kiloa, kivenä varmaan vielä paljon enemmän, joten miten patsasta voisi edes liikuttaa? Voisiko sen muuttaa takaisin krokotiiliksi? Magiaa (pakkokurssina vastahakoisesti) opiskelleet Rune ja Unity muistavat kuulleensa, että useimmat loitsut voi peruuttaa, mutta kumpikaan ei tarkalleen tiedä, miten.

Suunnitelmien teon ja nettivideoiden katselemisen ohella musiikintunnilla myös musisoidaan. Rashid on hieman hämmästynyt instituutin opetuksen vapaamuotoisuudesta: kuusi oppilasta soittaa suunnilleen kuutta eri kappaletta kuudella eri instrumentilla, ja vaikka kaikki kuorolaiset ovat aivan taitavia soittimiensa kanssa, lopputulos on silti melkoinen kakofonia. Joidenkin mielestä olisi hyvä idea perustaa bändi (ilmeisesti nimeltä Smetal Tap?), ja aina tunnollinen Cirrus koettaa turhaan saada muut kiinnittämään edes vähän huomiota opetusohjelman mukaiseen suunnitelmaan. Jossain vaiheessa Miss America vierailee ovella lainaamassa nuotteja kansallislauluun.

Talo Bonapartessa


Musiikkitunnin kaaoksen jälkeen loput päivän oppitunnit ovat strukturoidumpia. Rashid päätyy yliopistotason matematiikan tunnille, josta hän viimein löytää sellaista opetusta, jota oli kuvitellutkin tässä maineikkaassa laitoksessa saavansa. Opiskelun ohella ajatus Unityn isästä Washington D.C.:ssä ei kuitenkaan täysin unohdu. Runen äiti on tutkinut yliopistolla taruja ja viikinkilegendoja, ja Rune saa tältä pari vihjettä kivisten olentojen muuttamiseksi takaisin. Lisää neuvoja saadaan historianopettaja Ancient Guardianilta.

Grace| ilmestyy myös paikalle päivän aikana. Hän oli joutunut käyttämään aamun puhelimessa isovanhempiensa kanssa vakuuttaakseen näille, että Instituutti on aivan turvallinen ja hyvä paikka, ja että häntä ei vallankaappauksen jälkeen pidä missään tapauksessa viedä pois sieltä ja sijoittaa johonkin toiseen kouluun. Hän on kesän aikana venähtänyt melkoisesti pituutta. Hänellekin kerrotaan Unityn isän tilanteesta, ja kysytään, pystyisikö hän telesiirtymään Washington D.C.:hin asti.

Oppituntien päätyttyä oppilaat koettavat sopeutua vielä vapaa-aikaan sisäoppilaitoksessa. Pihalla pelaillaan pallopelejä, sisällä videopelejä, ja kuorolaiset käyvät uusilla avaimillaan musiikkiluokassa metelöimässä. Crystal on päättänyt seuraavana päivänä käydä Unityn kanssa Washington D.C.:ssä; jos hän jättää lääkkeensä syömättä, hän pystyy lentämään matkan muutamassa tunnissa, ja Unity voi hiireksi muuttuneena olla mukana taskussa. Osana juonta Crystal ei syö iltapäivän ADHD-lääkitystään; tällöin hänen pitäisi olla täydessä vauhdissa seuraavana päivänä, joskin hänen ennestään huono keskittymiskykynsä on silloin aivan täysin hukassa.

Oppilaskunnan hallituksessa olleet Unity ja Cirrus pääsevät vararehtorin puhutteluun muun hallituksen kanssa. Vararehtori sanoo, että mitään rehtorin oppituntien boikottia ei tule, ja että hallituslaiset menevät huomenna etunenässä Viaticumin tunneille ja kehottavat muita tekemään samoin - ja jos joku haluaa kysellä boikotista, eikä jätä heitä rauhaan, he voivat lähettää kyselijän hänen luokseen. Kayla Parakees protestoi tätä vastaan aivan erityisen paljon, ja väittää, että oppilaskunnan peruskirja sekä koulun säännöt oikeuttavat rauhanomaisen protestoinnin - ehkäpä jopa velvoittavat sen tyranniaa vastaan. Konchady kuitenkin murskaa Kaylan vastarinnan vaatimalla ensin kaikilta muilta lupauksen unohtaa boikotti, ja lopulta jopa Cirrus, joka selvästi haluaisi pitää Kaylan puolta, suostuu tähän. Hallitus kävelee lyötynä ulos vararehtorin luota, ja matkalla ulos he näkevät rehtorin, joka vain hymyilee heille leveästi.

Rashid käy juttelemassa kuraattorin kanssa. Ms. Calvin sanoo, että Rashidin on pian muutettava pois nykyisestä pienestä asunnostaan vierailijarakennuksessa opiskelija-asuntolaan muiden lasten luokse. Keskustelu lähtee hetkeksi utilitaristisiin moraalikäsityksiin, mutta toisin kuin aikuiset yleensä, Ms. Calvin ei ole täysin hämillään Rashidin logiikasta. Rashid mainitsee, että hänen epäiltyjen psykiatristen ongelmiensa vuoksi hänelle oli luvattu paljon ohjausta. Kuraattori toteaa tilanteen koulussa eläneen niin pahasti, ettei tähän ole vielä ehditty puuttua, mutta hän tarjoaa joko itseään tai rehtoria Rashidin ohjaajaksi. Rivien välistä Rashid on lukevinaan, että Calvin toivoisi olevansa ohjaaja rehtorin sijasta. On mahdollista, että Viaticum itse kärsii myös MHCD:stä, vaikkei tätä olekaan koskaan diagnosoitu. Rashidin pyynnöstä Calvin lupaa järjestää hänelle tapaamisen rehtorin kanssa.

Rashid puolestaan löytää omasta postilaatikostaan paperikirjeen, jossa hänen nimensä on kirjoitettu arabiaksi, ja jonka sisällä on monimutkainen geometrinen kuvio. Nopeasti hän tajuaa, että kyseessä on koodi, ja alkaa ratkoa sitä. Koodi paljastuu kutsuksi saapua osoitteeseen muutaman kilometrin päässä sijaitsevassa Bonaparten kylässä. Rashid ei ole varma, miten sinne pääsee, joten hän yhyttää Crystalin ja kertoo tälle viestistään. Illallisen jälkeen kaksikolla on allaan polkupyörät, ja he lähtevät luvallisesti pyöräilemään kohti kylää. Crystalin mukana pyöräily on Rashidille melko hengästyttävä kokemus.

Ehkä kilometrin päässä kylän niin sanotusta keskustasta on vähän ränsistynyt maatila, jossa on kuitenkin valot päällä ja pihalla pari autoa. Sen kuistilla Rashidia ja Crystalia vastaan tulee arabiaa puhuva mies, joka kutsuu molemmat sisään.

Talossa on aasialaisia miehiä (pari arabia ja pari filippiiniläistä), ja oppilaille tarjotaan teetä ja leivoksia. Talo itse on ränsistynyt ja sisustukseltaan amerikkalainen. Siellä majailevien miesten johtaja on pukeutunut maastopukuun, ja esittäytyy kohteliaasti Rashidille olevansa nimeltään Al-Dama ja olevansa täällä Rashidin isän lähettämänä.

Al-Dama sanoo, että Rashidin isä, Dubain emiiri, on sitä mieltä, että tilanne USA:ssa on muuttunut radikaalisti alkukesästä, jolloin päätös lähettää poika Instituuttiin tehtiin. Nykyään maata hallitseva Semiramis on vaarallinen ja selvästi emiirin vihollinen, eikä Rashidin ole turvallista opiskella instituutissa. Al-Dama sanoo tehtävänsä olevan viedä Rashid takaisin Dubaihin.

Rashid panee merkille, että vaikka Al-Daman arabia tekstissä ja puheessa olikin hyvin dubailaista, siinä on hienoinen qatarilainen korostus. Hän myös huomaa, ettei mies ilmeisesti edes tiennyt koulun rehtorin olevan nykyään Viaticum, vaikka hän kätkeekin tämän. Crystal huomaa, että leivonnaiset ovat makeita.

Al-Dama toivoo Rashidin lähtevän ensi tilassa hänen mukaansa. Rashid sanoo, että hänen pitää järjestellä asioita koulussa ennen sitä, ja Al-Dama toivoo, että hän pitää kiirettä. Crystalin ja Rashidin poistuessa talosta aurinko on jo laskenut.

Hyökkäys pimeästä


Sillä aikaa koululla muut kuorolaiset ovat kerääntyneet musiikkiluokkaan soittamaan ja juonittelemaan. He ovat puhuneet siitä, kuinka vararehtori läksytti oppilaskuntaa, ja miettivät, pitääkö vaikkapa Heartbreakeria| kurissa enää mikään nyt, kun rehtori on vaihtunut ja opettajakunnan telepaatti Whirlmind| ei palannut kouluun. Suunnittelu Unityn isän pelastamiseksi jatkuu myös. Sitten, odottamatta, raollaan olevasta ikkunasta musiikkiluokkaan ilmestyy usvapilvi, joka muuttuu ihmiseksi - siniseen viittaan ja kokovartalopukuun pukeutuvaksi naiseksi. Kuorolaiset ovat kauhuissaan, mutta nainen kohottaa sormen huulilleen, ja kukaan ei ala kiljua.

Nainen on aikuinen, muttei selvästikään kukaan koulun opettajista tai edes vanhemmista lapsista. Hän sanoo olevansa nimeltään Vapor,| kysyy ovatko lapset Rashidin kavereita ja tietävätkö he missä poika on. Kaveruus myönnetään, mutta sijainnista ei ole tietoa. Vapor sanoo, että Rashid on vaarassa ja että hän on tullut varoittamaan tätä. Joku arvelee, että Rashid voisi olla kuraattorin luona, ja Vapor pyytää jotakuta näyttämään hänelle, mistä kuraattorin löytää. Grace ja Eightball lähtevät osoittamaan tälle hallintorakennusta, ja Vapor muuttuu taas höyryksi. Kuraattorin työhuoneen ikkunassa on valo, ja Vapor lähtee sinne päin.

Luokassa Rune pelkää muita vaikeasti havaittavia tarkkailijoita ja piirtää taululle riimun, jonka avulla hän voi nähdä näkymättömiä. Muita vakoojia ei ole, ja Vaporin jäljet kertovat hänelle, etteivät naisen voimat olleet luonteeltaan maagisia. Koulua pitäisi suojata joukko maagisia esteitä, mutta joko Vapor oli jotenkin päässyt niiden läpi tai joku oli päästänyt hänet sisään. Joku muistaa nähneensä Rashidin Crystalin seurassa, ja Cirrus soittaa Crystalille kertoakseen tälle tapahtuneesta. Rashid on huolissaan kahdesta samaa viestiä tuovasta vieraasta, eikä halua palata koululle aivan heti. Hän noutaa huoltoasemalla olevasta pankkiautomaatista käteistä ja lopulta palaa Crystalin kanssa musiikkiluokkaan. Siellä ei ehditä kovin pitkään pohtia asioita, kun Rune näkee havaintoriimunsa läpi hehkuvaa usvaa ja sanoo Vaporin olevan palaamassa.

Crystal tarttuu Rashidiin ja lentää tämän kanssa ikkunasta ulos. Rashid kolauttaa päänsä ikkunankarmiin, ja kun hän taas tajuaa, missä on, hän on Crystalin kanssa satojen metrien korkeudessa maissipeltojen yläpuolella. Crystal jättää hänet läheiseen tienristeykseen (maissipelto olisi varmaan turvallisempi, mutta sen keskeltä poikaa ei koskaan enää löydettäisi) ja lähtee takaisin kohti koulua.

Luokassa Vapor tiivistyy taas ihmishahmoksi. Hän ei ehtinyt huomata Crysalia ja Rashidia, mutta kun hän kysyy, tietääkö joku, missä Rashid on, Cirrus osoittaa ikkunaa. Vapor katsoo ulos, muttei näe mitään. Lapset kysyvät, mistä he tietävät, että he voivat luottaa Vaporiin, ja tämä sanoo Rashidin isän, Dubain emiirin, lähettäneen hänet tänne itse. Joku toteaa, että Rashid oli kyllä kertonut isänsä olevan sheikki, eikä Vaporin selittely eri arabialaisten arvonimien merkityksistä kuulosta kenestäkään uskottavalta.

Sitten Crystal lennähtää takaisin ikkunasta, ja Vapor kääntyy häneen päin. Pari sanaa vaihdetaan, mutta kun Vaporille käy ilmeiseksi, että Crystal tietää, missä Rashid on, hän syöksähtää tätä kohti luokan toisesta laidasta. Eightball tarttuu kiinni Vaporin viitasta, Crystal pakenee ikkunasta. Vapor muuttuu höyryksi ja seuraa, Eightball koettaa tehdä jotain voimillaan, mutta onnistuu vain muuttumaan lätyksi ja vajoamaan lattialle.

Ulkona Crystal havaitsee olevansa usvapilven piirittämä. Hänen lääkityksensä on vielä enimmäkseen kunnossa, joten hän ei ole riittävän nopea jättääkseen Vaporin kauas taakseen. Vaporin pilvi ympäröi hänet ja alkaa jäädyttää häntä. Jotenkin Crystal tajuaa olevansa itsekin muuttumassa usvaksi. "Kerro minulle, missä Rashid on!", Vaporin ääni vaatii kaikkialta hänen ympäriltään. Crystal koetttaa lentää ulos usvapilven sisältä, muttei löydä tietä pois. Pilven ohi lentää rummunkalvo, johon Rune on piirtänyt hidastavan riimunsa, mutta se ei aivan osu Vaporiin.

Sitten Grace ilmestyy pilven sisään ja tarttuu kiinni Crystalista - tai tämän jalasta. Vaporin usva koettaa syödä häntäkin, mutta hänen saapumisensa jakaa usvanaisen voimat niin, ettei tämä saakaan kokonaan nielaistua Crystalia. Lähes jäätyneenä tämä löytää tien ulos sumupilvestä ja syöksyy takaisin kohti koulua. Cirrus nostattaa pensaikosta kovan tuulen pitämään Vaporin kaukana. Kun Crystal ja Grace pääsevät takaisin sisään, ikkuna lyödään kiinni, ja luokan muutkin höyrypilven mentävät aukot koetetaan tilkitä. Vapor ei onnistu pääsemään takaisin sisään.

Pelastusoperaatio


Kymmentä minuuttia myöhemmin kuorolaiset hiippailevat ulos koulun takaovista. Eightball vierii pallomuodossa, Cirrus lentää, Crystal lennättää Runea, Unity on juoksee leijonana ja Grace katoaa yhdestä paikasta vain ilmestyäkseen uudestaan toisesta. Kello on melkein kymmenen - klo 22:15 kaikkien oppilaiden pitäisi olla huoneissaan menossa nukkumaan. Kuitenkin tällä tavoin ryhmä liikkuu todella nopeasti ja hiljaa. He poistuvat koulun alueelta ilman lupaa, mutta vain aniharvoille tämä on ensimmäinen kerta.

Rashid on siirtynyt risteyksestä korkeiden maissintähkien lomaan ja ällistyy nähdessään tietä pitkin tulevan leijonan. Unity haistaa pojan olevan maissin seassa ja osoittaa hänet muille. Crystal menee tähkien sekaan kertomaan Rashidille, mitä tapahtui; hetken kuluttua myös Grace ilmestyy tyhjästä paikalle ja säikäyttää Rashidin.

Kaikki seitsemän palaavat koululle ehtiäkseen huoneisiinsa ennen hiljaisuutta. Palatessa kuitenkin päätetään, että parasta on kertoa Vaporista jollekin opettajalle, koska nainen on selvästi vaarallinen - Grace ja Crystal ovat kalpeita ja kylmiä hänen usvapilvessään käynnin jälkeen. Pohditaan ankarasti, keneen opettajista voidaan luottaa, ja lopulta päädytään Ancient Guardianiin.

Portilla vartiossa ollut Guardian kohtaa kuorolaiset pihalla ja toruu näitä, koska nämä eivät ole nukkumassa. Kuitenkin tarina Vaporista saa hänet lähettämään Crystalin koululääkärin luo; Grace voi jo paremmin. Kun kuorolaiset lopulta lakkaavat puhumasta toistensa päälle ja selittävät yksi kerrallaan, mitä ovat nähneet, Guardian ottaa heidät vakavasti. Rune lähetetään hakemaan vararehtori, ja sen jälkeen kaikki komennetaan vuoteisiinsa. Crystalin todetaan olevan hieman kylmettynyt, muttei varsinaisesti vahingoittunut. Ancient Guardian vartioi Rashidin oven edessä yön ajan. Ikkunoista kurkistelijat havaitsevat, että yön aikana monet koulun opettajista ovat liikkeellä, mutta Vaporia ei ilmeisesti enää löydy.

Tiistai


Rashid saa Ms. Konchadylta kellomaisen laitteen, jonka pitäisi varoittaa häntä, jos Vapor on hänen lähellään. Väsynyt Konchady ei jaksa selittää Rashidille, miten laite toimii. Eightball ja Cirrus ovat melko varmoja siitä, että Konchady on Semiramisin palveluksessa.

Crystalille seuraava koulupäivä on melkoista tuskaa, koska hän ei ole ottanut lääkkeitään eikä pysty keskittymään mihinkään. Filosofiaa opiskelevilla ohjelmassa on ensimmäinen Viaticumin pitämä etiikan oppitunti, jolla tuore rehtori keskittyy enimmäkseen osoittamaan heikkouksia erilaisissa eettisissä järjestelmissä. Magian oppitunnilla tuntuu olevan samanlainen teema - magian lainalaisuuksista etsitään heikkouksia.

Cirrus sanoo Kaylalle olevansa oikeasti hänen puolellaan uutta rehtoria vastaan, ja että boikotin olisi pitänyt toimia. Hän ja Kayla ovat samaa mieltä siitä, että Viaticumin opettama etiikka on ihan kauheaa. Ohimennen Cirrus tiedustelee, voiko Kayla lukea muidenkin kuin ihmisten ajatuksia - vaikkapa eläimiksi muuttuneiden ihmisten tai vaikkapa maan läpi. Kayla sanoo pystyvänsä tähän kyllä.

Oppituntien jälkeen lähes innokkuudestaan halkeava Crystal pakkaa hiireksi muuttuneen Unityn taskuunsa ja lähtee täyttä vauhtia lentämään itään päin. Kuitenkaan hän ei koskaan saavuta Washington D.C.:tä, koska matkalla hän distraktoituu jostain muusta, ja Unity-hiiri tarvitsee ruokaa. Kaksikko selviää Bloomingtoniin, Illinoisiin, asti, ja viettää siellä pari tuntia palatakseen koululle yöllä. Unity tulee matkan aikana arvelleeksi, että ehkä oli aivan hyvä, etteivät he saavuttaneet D.C.:tä, koska sen keskellä olevaa jäävuorta ympäröi kymmenen kilometrin suljettu vyöhyke, joka on täynnä vartioivia sotilaita.


Pelinjohtajan kommentit


Ylpeänä (?) voin kertoa, että minulla ei ole aavistustakaan, mitä kaikkea pelin aikana edes tapahtui - en millään kyennyt seuraamaan kaikkia keskusteluja tai edes kaikkia olennaisia tapahtumia. Näin tapahtuu kahden pelinjohtajan show'ssa. Täydentäkää ihmeessä tietojani, joko suoraan tekstiin, kommentteihin, sähköpostitse tai kertomalla siitä kasvokkain. Mitä enemmän tiedän tapahtuneesta, sitä paremmin pystyn huomiomaan ne jatkossa!

Peli oli oikeastaan kaikin tavoin sellaista kuin toivoin ja odotinkin. Pelaajahahmot olivat aivan rakastettavan pöhköjä ja lähes täydellinen kritiikittömyys kaikkeen suunnitteluun piti huolta siitä, etteivät asiat jumittaneet paikallaan.

Selkeä rakenteellinen huomio niin tässä kuin tulevissakin peleissä: luultavasti siinä vaiheessa kun opettajat sotketaan mukaan asioihin, ne omivat itselleen kaiken kiinnostavan ja lähettävät oppilaat vain lukemaan läksyjä. Tämä ei luultavasti ole kaikkien (tai kenenkään) mieleen monissa tilanteissa, joten voin hyvin kuvitella että hahmotkin välttävät kertomasta opettajille mitään. Voin kuvitella, että ainakin muutamaa päivää myöhemmin kaikki ovat sitä mieltä, että olisi ollut paljon jännempää itse metsästää Vapor kuin lähettää opettajat sen perään.

(Aijoo, rivien välissä ei lue, että hahmojen olisi ollut mitenkään järkevää näin tehdä tai että pelinjohtajana olen sitä mieltä, että hahmojen pitää härkäpäisesti hoitaa kaikki asiat itse.)

#2 -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki