RUNE #1


<-- Invincible #5 - Invincible #6 -->

Syyslukukauden ajan Rune on rakennellut itselleen oikeaa supersankaripukua koulun teknisen työn opettaja Mr. Spanningin avulla. Joulukuun loppuun mennessä hän saa sen viimein valmiiksi: se on viikinkityylinen kevyt panssari, muutamilla hyödyllisillä lisäominaisuuksilla. Tarvittaessa se mahtuu juuri ja isoon salkkuun.

Syyslukukauden viimeinen päivä


Syyslukukausi on päättymässä, ja Instituutin oppilaista valtaosa on lähdössä jouluksi kotiin. Semiramisin vallankaappauksen jälkeen tämä ei kuitenkaan ole kaikille aivan helppoa: lentoliikenteen hinnat ovat pilvissä, ja kansainvälinen liikkuminen on vaikeaa. Runen vanhemmat olivat kesällä Norjassa, eivätkä ole selvinneet sieltä takaisin Yhdysvaltoihin, joten sen sijaan että koettaisivat maksaa omaisuuden siitä, että saavat poikansa jouluksi kotiin, he ehdottavat että hän viettää joulun setänsä Sturen luona Richmondissa, Virginiassa. Hänen serkkunsa Jon on ajamassa kotiin Milwaukeesta, jossa hän on juuri aloittanut opiskelun, ja Rune on saamassa tältä kyydin.

Ennen lomalle lähtemistä Rune toimittaa joululahjoja: Laserburnille| kirjan amerikkalaisten supersankareiden historiasta ja Miss Americalle musiikkia. Hän on myös koko syksyn harjoitellut soittaakseen kitaralla lupaamansa kappaleen Ms. Calvinille. Nyt hän käy musiikkiluokassa vielä hieman harjoittelemassa, ja sitten menee koulupsykologin toimistoon soittaakseen.

Ms. Calvin on hieman yllättynyt nähdessään hänet, ja kysyy, unohtiko hän jotain. Rune sanoo luvanneensa soittaa hänelle kitaraa, jolloin Calvin sanoo juuri hänen tehneen niin. Ensin Rune säikähtää taas aikahypyn mahdollisuutta, mutta sitten hänen mieleensä tulee vielä karmivampi ajatus. Hän kysyi, soittiko hän kappaleen vasemmalla vai oikealla kädellä, ja Calvin sanoo hänen soittaneen vasurille. Runen peilikuva on taas esiintynyt hänenä.

Rune säntää huoneeseensa. Tech Jinxiltä saatu (toimimaton) holografinen kitara on tiessään, ja Laserburn sanoo Runen poimineen sen jokin aika sitten. Rune kertoo Laserburnille peilikuvastaan, ja tämä ottaa asian sen ansaitsemalla vakavuudella. Sovitaan koodisana, jolla Rune voidaan tarvittaessa tunnistaa. Sitten Rune lähtee etsimään peilikuvaansa. Hän kiipeää luokkarakennuksen katolle, piirtää paperiin näköriimun ja tähyilee koulun aluetta. Peilikuva ei ole tyttöjen asuntolassa (josta Rune nopeasti katsoo pois nähdessään Miss American vaihtavan siellä vaatteita), eikä häntä näy muuallakaan pihalla - mutta holokitaran runko näyttää olevan seinää vasten kahvilassa koulun portin tuntumassa. Rune lähtee sinne. Matkan varrella hän näkee Nefarion,| joka onnittelee häntä siitä, että hän soitti Ms. Calvinille Slayeria. Rune epäilee, että peilikuvalla on aikomuksena pilata hänen koko joulunsa.

Kitara löytyy, ja siinä on haihtuva riimu - ei ansa, ainoastaan jäänne jostakin, jota sillä on tehty aiemmin. Nopea vilkaisu kahvilaan sisään kertoo, ettei peilikuva ole sielläkään. Sedative| moikkaa Runea, ja kysyy, eikö hän lähtenyt jo. Käy ilmi, että ehkä puoli tuntia aiemmin Sedative oli nähnyt Runen nousevan vanhaan Cadillaciin - Wendyn vanhempien autoon, Wendyn ja tämän äidin kanssa.

Rune kauhistuu ajatuksesta peilikuvastaan Wendyn mukana, ja koettaa löytää jonkun lennättämään hänet tämän perään. Mutta Lightning Dust ei vastaa puhelimeensa, Fighting Raptor on jo lähtenyt kotiin jouluksi, eikä Instituutissa ole enää paikalla ketään nopeaa lentäjää joka voisi myös kantaa matkustajan. Rune koettaa soittaa Wendylle, mutta tämä ei vastaa. Unityn hän saa sen sijaan kiinni, ja tämä tietää kertoa hänelle, että Wendyn koti on Clarksvillessä, Tennesseessä. Laserburn ja hänen veljensä tulevat uudelleen vastaan, ja Rune jakaa paniikkinsa heidän kanssaan. Sitten hänen puhelimeensa tipahtaa tekstiviesti. Jon-serkku on saapunut koululle, ja on valmis ottamaan Runen kyytiin ja jatkamaan matkaa.

Jon-serkkuLaserburn ja Searchlight tarjoutuvat auttamaan Runea peilikuvan jahtaamisessa, ja Rune ottaa tarjouksen vastaan. Kahvilassa Jon flirttailee tarjoilijan kanssa ja tervehtii serkkupoikaansa sekä tämän kavereita hyväntuulisesti. Laserveljekset puhutaan mukaan kyytiin, ja Rune selittää, että raja Iowasta Illinoisiin on aina aivan tukossa ja että on parempi idea lähteä ensin etelään, Missouriin, ja sitten kääntyä vasta sieltä itärannikkoa kohti. Jon hyväksyy Runen paikallistuntemuksen. Kaikki neljä kiipeävät saman tien Jonin Mazdaan, ja lähtevät oletettavasti samalle tielle, jolla Wendy ja peilikuva nyt ajavat. Jonilla ei ole aavistustakaan Instituutin luonteesta; hän kuvittelee Thomasin, Jeffin ja Alanin olevan vain jossain kalliissa yksityiskoulussa, eikä hän tiedä kenenkään voimista.

Missouri, tien päällä


Raja Iowasta etelään ylittyy nopeasti. Sen jälkeen state highway on auki, joskin joulunajan illan liikennettä on melkoisesti. Jon houkutellaan ajamaan melkoista ylinopeutta, Rune, Laserburn ja Searchlight pitävät liikennettä silmällä ja koettavat nähdä Zweckejen Cadillacin. Samalla Rune lähettelee varoitusviestejä Wendylle ja käy läpi kauheita kuvitelmia siitä, mitä hänen peilikuvansa oikein tytölle aikoo. Rune onnistuu selvittämään Zweckejen Cadillacin rekisterinumeron soitolla Tennesseen DMV:iin. Hän päätyy piirtämään kuvan autosta ja Wendystä, ja piirtää niiden päälle onnea tuottavan riimun, siinä toivossa, että se vaikuttaisi jotenkin.

Valtatiellä vastaan tulee tiensulku ja kiertotie. Väsyneen näköinen liikennettä ohjaava poliisi sanoo, että tie on suljettu "lonkeroilla kävelevien kurpitsoiden vuoksi". Tämä kuulostaa ensin vitsiltä, mutta sitten pikkutietä ajaessaan seurue näkee muutaman kurpitsan näköisen hedelmän juoksevan lonkeroiden varassa. Ne eivät vaikuta vaarallisilta, paremminkin pelokkailta. Ilmeisesti ne ovat jotain rikkaruohoja ulkoavaruudesta.

Kiertotien jälkeen edeltänyttä autoa ei vieläkään näy. Rune tutkii internetiä peilikuvansa varalta, ja yhtäkkiä törmää tämän Twitter-tiliin. "Enur" on jättänyt viimeisen merkintänsä pari tuntia sitten, jossa hän sanoo ohjelmassaan olevan #roadtrip etelään tytön kanssa; aiemmin hän kertoo soittaneensa soolon kauniille naiselle. Vanhemmat merkinnät viittaavat aiempiin koiruuksiin, joita peilikuva on tehnyt. Sitten jossain vaiheessa Twitter-tilille ilmestyy itseotettu valokuva peilikuvasta ja Wendystä. Wendy on vaihtanut tyyliään vähemmän nörtähtävään. Valokuvan perusteella selviää, että autokunta on pysähtynyt St. Louisissa sijaitsevaan lättyruokalaan; sen osoite jäljitetään.

Rune päätyy soittamaan lättyruokalaan, ja pyytämään kuuluttamaan, että Wendy Zweckelle on puhelu joulupukilta. Puhelimen läpi kuuluu ruokapaikan häly - ja sitten yhtäkkiä räpsähdys, ja sekasorron ääntä. Ilmeisesti pannukakkulasta katkesi juuri sähköt. Pimeässä henkilökunnalla on parempaakin tekemistä kuin opastaa Wendy puhelimelle, mutta sen sijaan peilikuva päätyy poimimaan luurin. Hän on arvannut, että soittaja on Rune. Kaksikko verbaalisparraa puhelimen yli hetken: peilikuva sanoo vain kiinnittävänsä Wendyyn enemmän huomiota kuin Rune oli koskaan tehnyt, ja Rune koettaa pitää hänet linjalla niin kauan, että hänen autokuntansa ehtisi paikalle. Lopulta Enur tajuaa, että häntä yritetään vaan pitää paikallaan, ja hän katkaisee puhelun.

Lättyruokalaan pysähtymistä suunnitellut autokunta vaihtaa nopeasti taktiikkaa, ja tässä vaiheessa Jon alkaa epäillä, että tekeillä on jotain hämärää. Rune myöntää jahtaavansa tyttöä koulustaan, ja Jon hyväksyy tämän selityksen täysin. Hän ottaa niin ikään Zweckejen auton saavuttamisen päämääräkseen, mutta St. Louisin eteläpuolella vastaan tulee valtava liikenneruuhka, joka pysäyttää kaikki kymmeniksi minuuteiksi. Oletettavasti Wendy ja peilikuva ovat jumissa samassa ruuhkassa.

Sitten Rune saa tekstiviestin Wendyltä - pelkän rivin kysymysmerkkejä. Rune koettaa saada Wendyn uskomaan, ettei hän ole itse asiassa autossa Wendyn kanssa oleva henkilö, mutta viesti ei tunnu täysin menevän perille. Viestit lakkaavat kulkemasta, mutta sitten Rune keksii, että Wendyn puhelimessa on päällä sijainninjakosovellus. Sen avulla hän saa vahvistuksen siitä, että auto on tosiaan tiellä heidän edessään, juuri pääsemässä irti ruuhkasta.

Kohtaaminen


Kun autokaaos hellittää, Jon painaa taas tallan lautaan. Rune tekee uudelleen kaukoputken ja onnistuu lopulta näkemään Zweckejen auton. Se näyttää pysähtyneen tienposkeen ja sen vieressä on poliisiauto. Wendyn äiti keskustelee poliisin kanssa ulkona, sisällä on kaksi hahmoa. Laserburn pyytää toimintasuunnitelmaa, Runella ei ole mitään kovin tarkkaa valmiina, Searchlight alkaa valmistella Jonin hämäystä ja valittaa kipeää vatsaa.

Wendyn äiti otetaan sisään poliisiautoon. Sitten kaukoputken läpi Rune näkee peilikuvansa piirtävän paperille riimun, ja lyövän sen auton takalasiin. Yhtäkkiä auto katoaa täysin. Jo aiemmin Rune on päätellyt, että peilikuvalla on riimuja, jotka ovat kuin hänen omat riimunsa toisinpäin; tarkemman havaitsemisen riimua vastaan tämä on nyt käyttänyt näkymättömyyden riimua.

Jon saavuttaa poliisiauton, ja Rune komentaa häntä ajamaan tien sivuun, vaikka Zweckejen Cadillac onkin näkymätön. Jon on pysäyttämässä, ja Rune pelkää hänen törmäävän näkymättömään autoon. Hän varoittaa tiellä olevasta siilistä, ja Jon jarruttaa terävästi, törmäämättä mihinkään. Samantien Rune ja Laserburn ovat ulkona, ja Searchlight on taittuvinaan kaksinkerroin kauheissa vatsanväänteissä.

Poliisi astuu ulos autostaan, selvästi ällistyneenä siitä, että hänen aiemmin pysäyttämänsä Cadillac näyttää haihtuneen. Jon vie Searchlightia tienviereiseen pensaaseen yökkäämään, Rune ja Laserburn koettavat löytää Zweckejen auton. Sitten ryhjään ilmaan aukeaa ovi ja siitä purskahtaa ulos valtavalla paineella litrakaupalla vettä -- ja Runen peilikuva huuhtoutuu ulos sen mukana.

Peilikuva palaa vikkelästi jaloilleen, ja piirtää paitaansa riimun. Laserburn koettaa sokaisa hänet valonvälähdyksellä, mutta yhtäkkiä peilikuva liikkuu melkein yhtä nopeasti kuin Lightning Dust, ja sukeltaa suojaan. Hän kiertää Jonin auton ympäri ja singahtaa sitten pienen paperiveitsen kanssa kohti Runea, nopeammin kuin tämä ehtii reagoida. Veitsi ei tietenkään pure Runeen, mutta peilikuva leikkaakin Runen paitaan haavoittuvuuden riimun. Rune tajuaa tämän, ja repii paidan päältään ennenkuin peilikuva ehtii käyttää haavoittuvuutta hyväkseen. Niinpä peilikuva päätyy vain taklaamaan Runen, ja molemmat kierivät tien viereistä rinnettä alas ojaan. Pelikuvan yliluonnollisesta nopeudesta ei ole hyötyä sylipainissa, ja molemmat ovat käytännössä haavoittumattomia. Painittuaan hetken he nousevat ylös, molemmat mudan peitossa. Laserburn, Wendy ja poliisi katsovat heitä tieltä.

Rune ja peilikuva yrittävät kumpikin vakuuttaa, että juuri toinen on pahis. Hetken inttämisen jälkeen Laserburn ampuu jälleen sokaisevan valoiskun, ja peilikuva karjaisee menettäessään näkönsä. Hän lähtee juoksemaan sokeana pakoon, mutta Rune ehtii tarttua hänen jalastaan ja heittää hänet ympäri. Peilikuva lennähtää päin kiveä ja puuta ja juoksee sitten sokeana öiseen metsään. Rune onnittelee Laserburnia oikeasta arvauksesta, ja Laserburn sanoo, että Rune oli repinyt paitansa joten hänet oli helppo erottaa.

Wendy kysyy, mitä oikein on tapahtunut, ja Rune koettaa selittää tilannetta hänelle. Kun Wendy käsittää, että hänen kanssaan autossa ei ollutkaan oikea Rune, hän näyttää suunnattoman vaivautuneelta, eikä tahdo oikeastaan puhua asioista enempää. Poliisi päästää Wendyn äidin ulos (ilmeisesti peilikuva oli jotenkin tekaissut epäilyksen varastetusta autosta). Jon palaa paikalle juuri sopivasti nähdäkseen, kuinka rouva Zwecke haukkuu Runea sopimattomasta käytöksestä ja ilmoittaa, että tästä eteenpäin hän saa jatkaa matkaansa jollain muulla keinolla. Zwecket nousevat autoonsa ja jatkavat matkaa. Poliisi ei käsitä, mitä juuri tapahtui, mutta koska kaikki tuntuvat olevan ehjiä ja kukaan ei halua tehdä rikosilmoitusta kenestäkään, hän tyytyy toivottamaan hyvää joulua ja turvallista matkaa kaikille.

Jon suhtautuu sympatialla serkkunsa ilmeisiin lemmenhuoliin, ja toteaa, että tytön äiti vaikuttaa kauhealta riivinraudalta. Muutaman kilometrin päässä Laserburn ja Searchlight jäävät kyydistä jatkaakseen omaa matkaansa bussilla. Rune kiittää heitä avusta ja sanoo olevansa heille palveluksen velkaa; Laserburn sanoo, että kaikki tarvitsevat kavereita vahtimaan selustaansa.

Jon ja Rune ajavat Richmondia kohti läpi yön, ja saapuvat perille aamulla.

Pelinjohtajan kommentit


Sainpa tällekin vuodelle pelautettua joulutarinan. Hähää. Klassista menoa, etenkin kohta jossa Rune ja Enur koettivat kumpikin vakuuttaa muut siitä, että juuri toinen on pahis.

<-- Invincible #5 - Invincible #6 -->


CategoryPelit
There is one comment on this page. [Display comment]
Invincible on (C) 2013 Dare Talvitie sekä pelaajat :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki